In heksenkringen noemt men deze: “ de maan van het weerlicht”. En haar kernthema is wijsheid die als een weerlicht doorheen je bewustzijn kan flitsen. Nu we over het middelpunt en et heetste , van de zomer heen zijn kunnen we bekomen en analyseren. De zomer is het toppunt van expansie, iets dat tot volle bloei en wasdom kan komen.  Je hebt iets proberen gestalte te geven en nu kan je er al voor een stukje op terugkijken en genieten van zijn uitvloeisels.

Expansie is een stuwende energie die blijft duwen. Kijk nu waar je tegen aangelopen bent en wat je hebt proberen door te drukken. Nu de expansie druk wat afneemt kan jij met open vizier kijken naar de moeilijkheden die je hierbij ondervond. Zie nu het patroon van het gebeuren. Wat wou je bereiken en waarom? Was je drang een emotie of een daad van liefde? De wijsheid die je nu kan ervaren, haal je uit je vermogen om de samenhang te zien. Want een gedachte, een daad, zet een keten van acties in gang.

Mensen veroordelen het resultaat, zonder te willen kijken naar het proces of naar het waarom van dit resultaat. De symboliek is hier het weerlicht of de flits van inzicht die nu bij jou kan doorbreken. Benoem dat waarop je nu op vastloopt of vastliep en ga associaties maken. Vb eenzaamheid. Associaties kunnen zijn plezier, relatie, contacten, hobby”s, verhuizen, leren, ontdekken, spontaan, experimenteren zo kan je het proces erachter ontdekken. Vb eenzaamheid en plezier, nodigt je uit om dingen te doen die je gewoon leuk vind.

Volle maan in waterman

Geeft een as maan waterman- zon leeuw. Je wil vrijheid maar ook stralen. De waterman wil dat maar dit mag niet ten koste gaan van de ander. Vrijheid krijg je door te leren relativeren, door objectief en eerlijk naar je eigen realiteit te kijken en door anderen in hun eigen waarde te laten. De ander en jezelf, kan je in de juiste waarde (= stralen) laten als jij je verantwoordelijkheid neemt. Zolang jij anderen de schuld geeft, ontneem je zowel jezelf, als de ander zijn/haar waarde. Temper je vuur van verontwaardiging door realisme en kom terug in balans door los te laten vanuit een diep contact met jezelf.

De maan staat vierkant uranus: maakt roekeloos en rebels, waardoor je nu wel dingen gemakkelijk durft die je anders nooit zou durven. In huis 6 gaat het over je goed in je vel voelen en gezonde grenzen trekken. De meeste mensen vinden het moeilijk om gezonde grenzen te trekken maar je hebt deze nodig om je goed te voelen. Uranus maakt het je gemakkelijker want al dat moeten en plichten maakt je rusteloos. Gun jezelf de rust en harmonie door spontane grenzen te trekken en deze duidelijk te communiceren. Je goed voelen in je vel ervaar je ook als je vervullend bezig bent. Doe en deel de dingen waar je goed in bent en je ervaart vervulling.

Maan sextiel jupiter helpt je om enkel mensen toe te laten waarbij je je goed voelt. Het laat je ook openstaan voor nieuwe ontmoetingen die je vreugde brengen. Communicatie die duidelijkheid verschaft en inzichten, staan zeker ook op deze agenda. Het contact maken met je gevoel en het leren begrijpen. Zoek er niet naar maar stel je ervoor open. Stuur gewoon volgende gedachte de kosmos in: Ik wil mijn emoties en gevoelens leren begrijpen” en open je dan voor de antwoorden die op je pad zullen komen. Het is belangrijk om je te omringen met mensen en dingen die je een goed gevoel geven. Kies hier bewust voor.

Maan sextiel cheiron helpt je om je eigen unieke klemtoon naar buiten te brengen. Als authentiek wezen is elke mens een stukje kunstenaar. Je kunst is om jouw potentieel (= je specifieke frequentie ) zichtbaar te maken op jouw unieke wijze. Met elke gedachte schep jij iets, mooi of lelijk maakt niet uit.

Cheiron retrograde in ram Sedert 8 juli loopt cheiron retrograde tem 12 dec. Cheiron verloopt het traagst in ram. Vanaf nu zullen we die goed beginnen te voelen. Cheiron in ram wil je helpen om alle wonden op authentiek leiderschap van je leven, te helen. Denk jij nog dat je een slachtoffer bent = dat anderen je iets aandoen, dan zal je situaties aantrekken die dit zullen uitvergroten. Dit totdat je zo wijs bent om verantwoordelijkheid te nemen. Zowel de zonnevlammen, als verhoging van de schumanfrequentie, stuwen, drijven dingen op de spits en vergroten uit.

Je bent nooit slachtoffer, alleen kan je een schepper zijn die DENKT dat ie machteloos is. Op elk moment bepaal jij zelf je kijk en gedrag. Het proces is simpel. Als deeltje van de universele bron ben jij 100% liefdes energie. De zondeval is het moment dat jij een gedachte accepteert dat je minder bent dan 100% liefdesenergie. Zelfafwijzing is de grote “zonde” of kwetsing op aarde. 2019 is een jaar waarop de energie heel sterkt stuwt richting zelfacceptatie en zelfliefde.

Cheiron in ram is de meest “vernietigende” kwetsing omdat ze totale zelfafwijzing inhoud of anders gezegd “ een je bent niet welkom” of je wordt afgewezen als je je eigen gang gaat. Zelf heb ik cheiron in ram en ik ben ongewenst door mijn moeder en mijn vader vond het nooit leuk als ik mijn eigen gang ging. Hieruit vloeit typisch ram gedrag voort. Voorbeeld een alles zelf willen doen (dat speelt nog altijd bij mij) of nooit echt tevreden zijn van iets (dat heb ik al kunnen healen omdat ik al geleerd heb dat alles perfect is in de staat zoals het zich voordoet), vechten voor bestaansrecht zowel voor jezelf als voor anderen (heel lang was dat inderdaad mijn drijfveer, gelukkig leerde ik om te leven vanuit acceptatie ipv vechtmodus). Ram is het eerste teken of het eerste contact met de materie en als je hierbij verstikt werd of juist afgewezen, is je hele basis uit balans.

Elke mens draagt hier ook een stukje van, als deel van het collectief. Elke mens heeft zich ooit eens in meer of mindere mate afgewezen of onwelkom gevoeld. Collectief wordt nu een nieuwe basis gelegd, een basis die meer aansluit om je authentieke zelf en zijn, namelijk op energie van liefde = zelfacceptatie. Beeld je eens in hoe het zou zijn mocht elke mens zichzelf graag zien en accepteren. Dan zou je niks meer nodig hebben of eisen van anderen. Dan is er geen oordeel meer, geen schuld/schaamte, geen machtsmisbruik meer. Zelfacceptatie en eigenliefde zijn de sleutel tot een mooie wereld in blakende gezondheid.

Binnen relaties brengt cheiron in ram balans tussen de 2 uitersten. Tussen dominantie en afhankelijkheid. In elke relatie is zowel dominantie als afhankelijk te bespeuren en soms kunnen deze krachten wisselen van partner. Het moment dat je zelfstandig wordt en zelf verantwoordelijkheid neemt voor je leven, vallen deze krachten weg en is er enkel een waardige uitwisseling. Deze stand staat in het 5de huis, met kernthema”s: spontaniteit, plezier, geluk, originaliteit, creativiteit = dat bereik je door zelfintegratie. Deze cheiron zal dus bovenstaande thema”s in je leven proberen te herstellen en dat zal je doen via de kracht van de ram. De ram zegt, ik ben. Tot december krijg jij healing op dat wat je bent. Kijk eens welke je hoofdthema’s zijn vb ik ben altijd de pineut, ik ben te dom, ik ben lelijk, ik ben te gewoontjes, ik ben maar wat ik ben, ….. kijk eens tot wat jij jezelf VEROORDEELT. Cheiron is de katalysator, de flits van hoger bewustzijn die je terug laat ervaren wat liefde is. Denk minder en voel meer. Kan of wil je niet meer voelen dan zal je ziel een ongeval, ziekte of ander gemak in je leven brengen. Dat is onnodig !!!! Dus lieve mensen genees jezelf, laat spontaniteit toe = spontaan dingen doen vanuit je gevoel. Laat plezier toe, geef jezelf de toestemming om gelukkig te zijn (= gewoon jezelf), wees lekker anders en creatief. Leer begrijpen waartegen je vecht en ontdek de kracht van acceptatie en neem weer de macht in eigen handen. Cheiron laat je het groter plaatje zien. Je bent meer dan je denkt. Cheiron maakt je ook bewust van waar je je mee verbind.

Uranus loopt retrograde sedert 12 augustus waardoor vernieuwingen en innovaties een beetje in de wacht gezet worden. Er is momenteel een rijpingsproces gaande waarbij de nieuwe inzichten die je nu zal krijgen, belangrijk zijn voor je verdere acties. Het is geen goed moment nu voor impulsieve acties, noch voor brutaliteit. Wel een je openstellen voor een nieuw pad maar vanuit een laten rijpen van dit idee. Je krijgt de tijd tot 11 januari 2020 dan pas loopt ie weer direct. Hij loopt sedert 7 maart tem 2026 In stier en stier is verbonden met financiën. De volgende 7 jaar zal zorgen voor onverwachte en vernieuwende transformaties op gebied van inkomen. Klamp je niet vast aan je huidige bron van inkomen want de onvoorspelbare uranus wil je kijk op waarden en overtuigingen rond geld veranderen. Meer op eigen benen staan vanuit een job die je fijn vind, waarbij je je goed voelt, zal belangrijker worden.

Pluto loopt sedert 24 april retrograde dus kan je jezelf het lastig maken met de vraag: wat kom ik hier doen, wat is mijn echte bestemming? Het is de planeet van je ziel, macht en controle. Je leert controle te verwerven over jezelf door zelfreflectie. Waak je voor zwaarmoedigheid omdat je het nog niet weet. Deze vragen of mijmeringen mag je over jezelf laten komen enkel vanuit de mood om je open te stellen voor je ziel, niet om een dwingend antwoord te willen op deze vraag. De vraag wie en wat je hier komt doen is juist wat je komt ontdekken en is de motor om aanwezig te zijn. Blijf gewoon voeling houden met je lichaam, volg wat goed voor jou voelt en je bent vanzelf op het spoor van je ziel. Wil je antwoorden afdwingen dan verwijder je je gemakkelijk van je zielepad. Antwoorden, inzichten komen altijd op het juiste moment naar jou.

Wil een maximale integratie van de huidige energie, kan je je inschrijven voor de groepshealing. Gaat door vanop afstand op 15 augustus na 23,30u. Inschrijven kan tot 23u via isabelle@zichtbaar.be. Kost 15€ incl verslag. Aan de hand van het verslag krijg je tools om zelf in je eigen leven uit te werken. Lees hier de rijke ervaringen van andere deelnemers.

Ik wens je veel liefde en plezier toe.

Van harte Isabelle Lambrecht

healer & coach

ps delen mag