Deze volle maan is de belangrijkste van het jaar, want deze bundelt en structureert alles van de laatste 12 maanden. En dat wat je nu draagt en structuur geeft zal met de volgende maan in kreeft in januari 2020 je realiteit binnen knallen. Dit vanwege de pluto/saturnus werking. Een volle maan is ook de volle lading krijgen!!!

Pluto, haalt de onderste steen naar boven, reikt je nu de dingen aan uit het verleden waarop je nog vastloopt. Want saturnus is structuur maar een gevangenis is ook een structuur. Pluto is de nietsontziende kracht van je ziel, de almacht, die als een lens door je realiteit brandt. De aanzet voor de vele omwentelingen en transformaties voor 2020 wordt nu gezet. We gaan letterlijk een behoorlijke versnelling hoger. En ook moeder aarde is hiermee bezig, gezien de gigantische recente verhogingen van de schumanfrequenties. Vandaag met een piek van 35 hz. Het logaritme van de, onze wereld was op 2 juli 0,3, vandaag op 12 juli is het het duizelingwekkend getal van 1,774,000,000,000. We zaten blijkbaar heeeeel diep vast in de materie.

De maansverduistering

Intens, dat is wat een verduistering doet, het maakt de dingen intenser. En met de duidelijk aanwezige pluto (valt samen met maan), wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Pluto is ziel en ziel is almacht. Dus alle vormen van misbruik van macht worden naar buiten gebracht. Je kan je hier diep ontevreden, verward, boos en doelloos voelen. Fysiek wat licht in het hoofd, hartkloppingen, moe, …. een beetje raar in eigen vel voelen, alsof niks meer echt helder is voor je. Ons bewustzijn en al onze systemen zijn nu hard aan het veranderen. De negatieve momenten worden intenser = extra uitvergroot, zodat je “gedwongen” wordt om keuzes te maken. Veel te lang hebben we vanuit een duidelijk doel geleefd, de relatie, job, geld, …… maar het lijkt wel alsof al deze dingen hun impact en belangrijkheid verliezen. En daarmee komt je hele levensstructuur op losse schroeven te staan. We verschuiven zachtjes aan van een uiterlijk doel naar een innerlijke expressie.

De volle maan in steenbok

Helderheid verkrijgen door de dingen praktisch in je realiteit neer te zetten, is het grote thema van deze steenbok maan. Het is de energie die je stuwt om verantwoordelijkheid te nemen en een engagement aan te gaan. Het lukt moeilijk want de zon in kreeft zorgt ervoor dat je overweldigd bent door gevoelens en emoties. De maansverduistering zorgt ervoor dat je wat in het duister kan tasten en je je moedeloos en ontheemd voelt.

Het beeld dat ik kreeg bij de vorige groepshealing van 2juli toonde dit al zeer mooi aan. Het is ongelooflijk hoe accuraat die beelden en boodschap altijd zijn. Het beeld betrof oa een zandstrand en de daarbij behorende informatie die ik doorkreeg ging juist over het feit dat de meeste mensen een structuur hebben op los zand. Zand heeft ook met fata morgana te maken, symbolisch valse zekerheden. Schitterende verwijzing en aansluiting op de huidige volle maan. Steeds weer opnieuw sta ik verbaasd over hoe feilloos en duidelijk de taal van de kosmos is. Dat verneem ik ook van de groepsleden. Hier weer eentje van de vele dankbare leden. Dank je wel Isabelle voor het verslag. Het klopt elke keer als een bus! Nog meer feedback vind je hier en hieronder een klein stukje uit de boodschap.

Hierdoor kom je nu je oude, diep weggestoken negativiteit tegen. Bekijk ze rustig, benoem je gevoel en emoties en laat ze er zijn. Zeg jezelf dat het ok is om je moedeloos te voelen, het niet meer te weten, ontheemd, richtingloos, te twijfelen aan jezelf en aan alles, ….. en adem dan gewoon diep in en uit. Geef jezelf de toestemming om dit proces door te gaan en te accepteren, omdat je bezig bent met het opschonen van al je systemen. Visualiseer je dan dat je met een sproeier stevig in je aura spuit, zodat deze weer fris en sprankelend is. Laat elke vorm van controle of wens naar zekerheid los en geef je gewoon over aan het proces dat een proces van verlichting is. Zeg ja tegen verlichting. Mijmer dan over de dingen die je positief vind aan jezelf. Vind je er geen dan geef ik je er eentje als start: je hebt de moed om hier te zijn en ga nu verder. Laat het maar stromen en opborrelen, schrijf het uit en je zal verstomt staan hoeveel pijn er zal uitvloeien en hoeveel ruimte er zal komen om dan ook je goeie punten aan het licht te laten komen. Deze oefening zal je healing proces ontzettend versterken dus doen.

Wil je inschrijven voor de groepshealing van 16 juli dan kan dat tot 23.00u  via isabelle@zichtbaar.be en kost 15€ incl verslag achteraf.

De as zon kreeft maan steenbok

Draait rond het scheppen van een veilige structuur en meer bepaald dan ook je maatschappelijke status. De maan voelt zich helemaal niet thuis in het koele nuchtere teken steenbok. Het liefste wil je met een maan (je gevoel) juist ontsnappen aan elke vorm van hardheid (structuur) Volgens steenbok zijn emoties lastpakken en totaal onnodig omdat hij zich richt op de ratio en praktisch handelen. Steenbok en saturnus verwijzen naar de mannelijke peiler uit je jeugd en als die afstandelijke en weinig liefdevol was zal je faalangst en perfectionisme nu naar boven mogen komen. Zekerheid of structuur zonder liefde voelt inderdaad onveilig aan. Kreeft is gezin en steenbok is je job en hier mag jij nu een verbinding tussen maken door je gezin niet meer te zien als een job en door in je job meer ruimte voor jezelf te laten.

Maan samenstand met pluto en saturnus

Maan pluto zou een dramaqueen kunnen zijn, het intense hoogtes en laagtes. Gelukkig tempert saturnus dit gedoe. Je zal beter inzicht krijgen in je voorspellende mogelijkheden vanuit je verbinding en empathie. Je spontane impulsen en intuïtie zullen meer en meer ruimte vragen. Het is in zijn negatieve vorm pure manipulatie dus als jij anderen manipuleert zal dit nu naar buiten komen. Maan is moeder, pluto is verbinding. Heb je een moederbinding die je als kil, afstandelijk en beperken ervaart zal je nu in de gelegenheid komen om hieruit los te breken. Heb je een manipulatieve moeder, zeg haar dit nu in haar gezicht en laat haar weten dat ze geen macht meer over je heeft. Deze stand biedt ongelooflijk veel ontwikkelingsmogelijkheden.

Maan quintiel cheiron geeft aan dat er uitzonderlijke kansen liggen op het juiste gebruik van je scheppersmacht. Het helpt je begrijpen hoe de krachten werken. Brengt je op 1 lijn met de kosmische wil. Het is de energie van verruimde waarneming en mogelijkheden.

Maan sextiel neptunus is dat je sterk beïnvloedbaar bent door de emoties van anderen. Gebruik deze energie om je verbonden te voelen met alles zonder je erdoor te laten beïnvloeden. Verbondenheid is verschillend aan het jezelf verliezen. Leer je te verbinden vanuit jezelf, in plaats van je te laten meezuigen in de illusies van anderen. Blijf bij je gevoel en blijf uit het het verhaal of hersenspinsel van de ander. Enkel je gevoel is authentiek, je gedachten zijn dat nooit. Empathie is het de ander zijn /haar eigen verhaal en pad gunnen, zonder dat je er zelf iets moet mee doen. Eén zijn en toch verschillend, is het geschenk op moeder aarde.

Venus conjunct noordknoop kunnen bijzondere ontmoetingen en uitdagingen brengen op het gebied van liefde. Noordknoop is je bestemming, dus een liefde waarbij je thuiskomt maar ook een liefde voor jezelf en daarmee een thuiskomen in jezelf.

Mars conjunct juno laat je voelen dat je best wel wat assertiviteit en passie in je relaties mag toelaten. Een relatie is beweging en soms is er een woordenwisseling of een meningsverschil en dat is ok. Het helpt je groeien en alert blijven. Laat je angst los om te communiceren en assertief te zijn in relaties.

Retrograde planeten, pluto, saturnus, jupiter, mercurius en neptunus

mercurius : daar gaan we weer, de toren van babylon, afspraken die mislopen/vergeten worden, internet problemen, …alle mogelijke problemen rond communicatie. Het voordeel hiervan is dat je uitgenodigd wordt om de dingen te herbekijken en na te zien of wat je communiceert nog aansluit op wat je echt wil. Zelfreflectie of jij wel stem / uiting geeft aan je ziel.

neptunus laat je zien hoe je werkelijk met jezelf omgaat, hoe goed je ook je best doet, je zelfafwijzing kan je niet meer negeren. Eenzaamheid, zelfbedrog en overgevoeligheid worden gevoeld omdat neptunus retrograde je leert van je ware zelf te houden. Valse hoop, valse illusies worden doorbroken. Vluchten voor jezelf wordt moeilijk.

Jupiter retrograde in boogschutter dus tijd om je diepere waarheid te ontmoeten

saturnus retrograde in steenbok laat je voelen hoe hard en kil de mannelijke energie is als je die uit balans is. Door die terug te verbinden met je innerlijke bron (liefde) kan je de kracht van vormgeving herstellen. De mannelijke energie zonder liefde is als kale gevangenis of een gouden kooi. Leer veiligheid scheppen en grenzen trekken vanuit vertrouwen.

Pluto retrograde laat je zien hoe je je macht misbruikt.

Deel gerust dit artikel.

Van harte

Isabelle Lambrecht healer/coach