Volle maan, is de gaspedaal volledig indrukken. Schorpioen is diepgaand en kolkend als een tsunami, als je haar kracht niet begrijpt. Schorpioen is een waterteken, en daarmee gevoelig en een zeer goeie geleider (oppikken van energie). Maar schorpioenen hebben een alles of niks mentaliteit, of de dingen gebeuren met passie of ze zijn bang van hun passie.

Elke mens draagt een stukje passie, een stukje schorpioen in zich. Maar als je je overweldigd voelt door het leven en je niet meer wil voelen, leef je vanuit weerstand met je giftige staart paraat voor de aanval. Als we kijken naar de watertekens zien we de kreeft, schorpioen en de vis. Dus 2 ervan hebben pantsers en het vissen teken is duaal en flexibel.

Zand in de ogen

Alles in het leven kent zijn evolutie en groeifases. Het water of het gevoel kent ook 3 fases: kreeft emotionele veiligheid en die doet dat door zich te verschuilen in zijn huis (pantser), door wat ze in hun scharen te pakken krijgen niet meer los te laten en als iets te dicht bij komt dan gaan ze er met een zijdelingse weg vandoor of benaderen ze het vanuit een omweg. In de kreeft leer je je veilig te voelen in de materie. In de schorpioen ga je een stapje verder en kan je thuiskomen in jezelf. Maar zolang er de angst om te voelen en te ervaren is, graaft de schorpioen zich in. Strooit je zand in de ogen door zichzelf mysterieus te maken en als dat je niet op een afstand houdt dan is er de prik van de dodelijk giftige staart. Op het moment dat je je intense wrok en jaloezie kan loslaten kan je door naar de vissen waar je dan weer een éénheid kan vormen met de hogere bron zelf. In vissen leer je dan alle vormen van wegcijfering, illussies en wanen te doorbreken zodat echte dienstbaarheid vanuit kracht en liefde de dualiteit opheft.

In de schorpioen energie kan je contact maken met je ziel /essentie en de brug slaan van emotionele veiligheid naar overgave en flexibiliteit. Maar die passie, dat willen leven en willen gelukkig zijn is zo beangstigend zolang je in veilige pantser zit. Heel veel schorpioenen zijn hierdoor zeer wrokkig, jaloers en koppig want ze willen zich veilig voelen en toch diepgang ervaren maar ze zijn doodsbang voor de overgave die hen naar het volgende niveau kan tillen. Het niveau van de vissen, met zijn overgave vanuit innerlijk weten en kracht en daarmee.


Kijk eens in de volgende weken hoe jij anderen zand in de ogen strooit, hoe jij jezelf interessanter probeert te maken. Waar koester je nog wrok en waar ben je jaloers over. Kijk ook eens hoe jij persoonlijkheid gebruikt om overwicht te houden. Wat zit er nog in je olifanten geheugen opgeslagen want de schorpioen vergeet en vergeeft kwetsingen niet. Wie wil jij nog een rekening (pKijk eens in de volgende weken hoe jij anderen zand in de ogen strooit, hoe jij jezelf interessanter probeert te mrik met de giftige staart) presenteren?

Als je in de volgende weken uitroept: “maar hoe is het in godsnaam mogelijk, hoe durven ze of hoe kunnen ze dat doen…..”, dan is het de schorpioen die komt kietelen. Een onderste steen wordt omgedraaid en iets wat je al lang verdrong mag nu in verlicht. Diep adem halen en rustig blijven en accepteren wat gebeurd. Onthouden dat alles met een reden gebeurt en ALTIJD om je te HELPEN. Zo kan jij je rustig openstellen voor de wijze weg, van “tante maan” (cfr naar de vlaamse tante kaat).

De schorpioen is kampioen in het houden van controle omdat ze niet willen dat iemand hun pantser doorbreekt. Doodsbang om wat in hen leeft naar buiten te brengen en te delen. Durf te transformeren van schorpioen naar vis. De vis leeft zonder pantser en is daarmee veel vrijer en sneller. Als je je buikgevoel volgt en je creativiteit toelaat is er van kwetsbaarheid geen sprake.

Volle maan, 11de huis in schorpioen
Het 11de huis is het huis van je sociale contacten, het hoe jij je gedraagt in een groep en waarbij je wil horen. Het is het huis van de vrijheid omdat je verbinden een gevoel van vrijheid en ruimte geeft. Met schorpioen hier zullen geheimen en onbewuste stromingen naar boven gebracht worden. Schorpioen staat voor diepgaande transformaties en transformeren betekend het oude loslaten. In schorpioen ontdekt je waar je natuurlijke gaven en talenten liggen = je passies. Dat wat je het gevoel geeft dat je leeft en intens doorvoelt. Er tegenover staat de zon (mannelijke energie/denken) in stier die het allemaal maar wat overroepen voelt al dat emotioneel gedoe. Maar je essentie mag je niet verwarren met je persoonlijke masker. Voelen en emoties zijn 2 totaal verschillende dingen.

Zolang je denken blijft roepen; dat het overroepen en onzin (= gevaar voor pijn) is al die emoties, zal je bron energie je blijven overweldigen. Je bron energie zoekt een kanaal om tot uiting te komen en dat kanaal is je lichaam. Je lichaam is een voelsinstrument. Dus als je hoofd je wijs maakt dat al dat voelen onzin is dan wijs jij je lichaam af en verziekt en/of verstart het. Gebruik je hart om je hoofd en je lichaam tot één eenheid te laten samenwerken. De stier wil alles stabiel en vertrouwd houden terwijl dat onmogelijk is. Het leven is constante beweging. Maar zowel stier als schorpioen zijn bezitterig, de ene materieel en de ander emotioneel.

Kijk eens wat en wie jij als je bezit beschouwd? Hoe voelt dat voor jou? Bezit geeft je gronding en houvast maar heb jij al ontdekt dat bezit eerder een last dan een vreugde is? Kan jij al van de materie genieten zonder die nog nodig te hebben?

Schorpioen fysiek
De schorpioen is verbonden met het geslachtsleven, vitaliteit, viriliteit, urinewegen en blaas/dikke darm, geslachtsklieren en het DNA. Perfectionisme kan tot frustratie (=dwarsboming) of verdrukking van de seksuele energie leiden en vervolgens tot agressie. Dus bekijk gerust in je leven hoe jij je voelt in je seksualiteit? Kan jij je erin uitleven of ben je bang voor deze levenskracht? Met uitleven bedoel ik in je relatie en niet het van de één naar de ander hoppen. Met uitleven bedoel ik natuurlijk voluit gaan. Kan jij je partner aangeven wat je fijn vind, durf jij je lichaam en het lichaam van je partner te verkennen met al je zintuigen? Leven is alle zintuigen gebruiken proeven, ruiken, voelen, horen en zien.

Poseidon, de planeet van ontwaken en wijsheid
Deze staat retrograde en bestaat uit het teken van vissen maar de verbindingslijn staat verticaal ipv horizontaal. Het verwijst naar de verticale instroom en contact met de kosmos en de ziel . Poseidon staat nu ook in schorpioen. Hierdoor zal het lijken alsof jij je eventjes het contact met je hogere weten kwijt bent. Maar het is de bedoeling dat jij het contact met je lichaam bewust aangaat en erkent. Lichaam = materie = begrenzing, roept nog teveel weerstand op. Er is nog teveel voor & tegen, goed & kwaad. Je zal uitgenodigd worden om gehoor te geven aan de diepe wens in jezelf om jezelf tot expressie te brengen in relaties. Het durven geven en je kwetsbaar op te stellen. Het je willen verbinden met anderen.

Het pantser draag je omdat je alles uit de buitenwereld als kritiek opneemt. Je kan dat vermijden door jezelf bewust te maken van het feit dat je een hoger lichtwezen bent. Gebruik alles uit de buitenwereld, situaties, aanwijzingen, gesprekken om jezelf beter te leren kennen. “Raakt” iets je uit de buitenwereld dan is dat een levend thema in jezelf, dat je ziel wil terug in balans brengen. Verwijt iemand je dat je een leugenaar bent, neem dit dan niet persoonlijk maar gebruik als wegwijzer om te groeien. Kijk dan in jezelf waar je nog in de leugen van zelfafwijzing leeft. Wordt wijs in plaats van te wijzen naar de ander.

Uranus (de vernieuwing/vrijheid) en venus (de liefde) werken samen
Deze stand schept de ideale energie voor stimulerende en fantastische romances, waar persoonlijke vrijheid hoog in vaandel staat. Maar omdat er verder in deze horoscoop ook heel wat vierkanten en oppositie energie zit kan het, kan er ook sprake zijn van instabiele relaties en financiële verliezen. Dit enkel als jij binnen deze energie relaties aangaat vanuit financieel oogpunt in plaats vanuit je hart. Liefde op het eerste zicht is perfect en heeft grote slaagkans.

Saturnus en pluto retrograde
Ze staan in steenbok in het eerste huis ?De klemtoon ligt sterk op het contact krijgen met wie je echt bent, meer bepaald met je gedrag, met dat wat je aan de buitenwereld toont. De structuur waarop jij je persoonlijk leven gebouwd hebt is aan transformatie toe. Maar ook de onderstroom van het willen uitbreken en meer vanuit je eigen gevoel en essentie leven. Steenbok is structuur maar ook de opgelegde regeltjes die zo verstikkend werken. Wat is essentieel en belangrijk in je leven? Gelijk krijgen? Overleven? Genoeg geld hebben of je goed voelen in je eigen vel en je eigen ding doen?
Eén ding is een feit, de hogere leiding wordt steeds sterker en sterker voor wie bereid is.

Jupiter (overvloed en vermeerdering) retrograde in boogschutter
Retrograde is een moment om de dingen te herevalueren en te bezinnen. Waar negeer jij je eigen waarheid?  Waar ben je te zorgeloos en onverantwoord?  Durf jij eerlijk en recht door zee zijn of ben je nog bang om de ander te kwetsen (= lees confronteren) Er liggen hier grote kansen om te ontwaken, bewuster te zijn en jezelf als wezen met een vrije wil te (h)erkennen. Je vrije wil is elke seconde van je leven intact, alleen ben je er niet van bewust omdat je het concept vrije wil nog niet snapt. De basis van de vrije wil zijn de keuzes die je maakt. En je hebt maar 2 keuzes te maken: vanuit liefde of vanuit angst. Dat is je huiswerk om hierover te mijmeren, om de diepere lagen van de vrije wil te begrijpen.

Groepshealing met de volle maan
Deze blijkt een schitterende hulp te zijn voor die mensen die hun persoonlijk proces willen versnellen en begrijpen. Aan de hand van het verslag achteraf, lees je welke de collectieve uitdaging is die je ook in je eigen leven nu dient aan te gaan. Tijdens de healing krijg ik een beeld door dat je helpt begrijpen wat speelt. In het verslag werk ik dat uit met duidingen en oefeningen.

De groepshealing gaat door vanop afstand, na 23,30u, terwijl de meeste mensen slapen. Dan is de energie veel sterker en zuiverder. Kost maar 15€ incl verslag. Inschrijven enkel via isabelle@zichtbaar.be

Wil jij ook je groei versnellen, dan zal deze handreiking je zeker helpen.

Deel gerust dit artikel als je anderen ook een hart onder de rug wil steken
Van harte

Isabelle Lambrecht

healer & coach