Wat aan deze volle maan bijzonder is, is dat ze net als de vorige volle supermaan van 21 maart in weegschaal staat. Losse eindjes van toen kan je nu helemaal tot een goed eind brengen. Kijk eens bij jezelf waar er twijfel rond was de laatste 4 weken, wel daar kan jij nu mee in het reine komen.

Bij volle maan, staan maan en zon tegenover elkaar, en als beide krachten in balans zijn ervaar jij de eenheid. De zon staat in ram, dus je levenslust wil volledig doorbreken maar als je nog teveel in je hoofd leeft ervaar jij twijfel (weegschaal). Zolang je leeft vanuit je hoofd is er het wikken en wegen. Geef jezelf eens de toestemming om er gewoon in te vliegen als het goed voelt. Achteraf heb je dan de mogelijkheid om alles te ontleden. Het eerst denken en dan doen, is het slechtste advies wat je maar kan krijgen. Leer eerst te voelen, dan te doen en dan te (be)denken hoe je er het meeste kan uithalen (in de zin van je grenzen te verleggen = groeien.)

Omdat deze volle maan in weegschaal staat, kan je extra last hebben van de onderrug omdat je fysieke balans te vinden is in het bekken. Wie leeft vanuit passie en levensvreugde vind vanzelf balans.

De as maan (weegschaal) en zon (ram)

Voelen en beleven. Met de zon in ram zal je origineel willen zijn en initiatief willen nemen. Enthousiasme en je uitleven is nu belangrijk. Maak keuzes vanuit je gevoel, zonder rekening te houden met anderen. Dat is de enige manier om ruimte te maken voor vernieuwing, om daadkrachtig te zijn en om erkenning te vinden voor je unieke originaliteit en authenticiteit. Alles valt of staat met de mate van vrijheid die jij jezelf wil gunnen. De maan in weegschaal stelt je handelen in vraag: “ben jij belangrijk of is de ander belangrijker?”. Het enige dat belangrijk mag zijn is je innerlijke, omdat dit verbonden is met de universele bron. Als jij het uiterlijke = de ander = materie, belangrijker maakt dan verafgood je valse goden en is miserie het resultaat.

Als je durft te leven vanuit dat wat goed voelt, dan handel je vanuit bron = vanuit liefde. Als je leeft voor de ander, dan leef je vanuit angst voor gebrek = ego=emoties=egoisme. Leven vanuit de bron wil zeggen dat jij een zegen bent voor jezelf en ander. Alles is dan duidelijk en zuiver. Dus maak de afweging: de bron of de buitenwereld. Als er iets te is, met andere woorden iets dat je totaal beheerst dan leef je als een brokkenpiloot. Als je leeft vanuit liefde, is er balans en balans is niet te veel en niet te weinig. Het is goed en voelt goed, het is neutraal (maar alles behalve saai 😉). Als je in balans bent, heb je heel veel energie, zin in het leven en stroomt alles spontaan.

Kijk eens de wat er de vorige weken en de volgende weken heel overheersend speelde in je leven. Je mag dat nu in balans brengen.

Bezetting rechterzijde (=hemisfeer) van de horoscoop

De klemtoon zal liggen op je relatie tot de ander. Je kan je bewust worden van wat jij nog op de ander projecteert. Projectie is in de ander zien wat jij in jezelf nog niet wil zien. Hier wordt je ook uitgenodigd om het teveel (van dat ene gedacht) los te laten en je open te stellen voor de realiteit en wat NU aanwezig is. Waak je voor afhankelijkheid van anderen. Bouw eerst een relatie op met jezelf dan kan je in alle vrijheid genieten van het contact met anderen. Er kan meer behoefte zijn aan sociale contacten nu en om problemen in relaties uit te klaren en af te ronden. Ook kan je je gemakkelijker in het standpunt van de ander verplaatsen in plaats van de ander te willen redden of bijsturen.

Beweging binnen je relaties

Je zal dus heel gericht zijn op relaties (rechterhemisfeer bezetting). Omdat venus, als heer van weegschaal een ondersteunend aspect maakt met pluto, kunnen nu karmische en diep transformerende mechanismen zich ontvouwen. Meer en meer leren we nu om eerlijke en gezonde relaties aan te gaan. Oude karmische banden kunnen terug in je leven komen en veel bestaande relaties worden nu afgesloten. Wordt je bewust van de dynamiek in je relaties, zijn andere afhankelijk van je en blijf jij ze nog (onwillig) voeden, laat die ander dan los. Handelen vanuit de lieve vrede is allesbehalve lief en eerlijk. Merk jij dat jij je nog vastklampt aan de ander, neem dan afstand en ontdek welke emotie/ angst je nog aan deze persoon bindt.

Pluto is de kracht van je ziel, die nu veranderingen voor je zal aanbrengen. Voel je al een tijdje dat een relatie je niet meer voedt dan zal daar nu iets aan gedaan worden. Voel je al een tijdje dat je werk je geen voldoening meer geeft, dan zal er nu een probleem rijzen of ontslag. Je kan een tijdje je gevoel negeren maar op een zeker moment zal je ziel je een stevige duw in de rug geven. Dan jammeren de mensen: “waarom overkomt mij dit toch?” Wel het overkomt je omdat je weerstand biedt aan dat wat goed is voor jou en je blijft kiezen voor valse zekerheden. Voelt het alsof de grond vanonder je voeten weggeslagen wordt? Wees dan dankbaar, want jij had de kracht niet om voor jezelf op te komen dus doet je ziel dat nu maar voor jou.

Het fysieke luik

Het is belangrijk om je levenslust te vergroten, want dat is wat zorgt voor genezing. Zorg voor regelmaat en let een beetje op je voeding. Belangrijk is nu ook om er voor te zorgen dat je huis en werk een plek zijn waar jij graag vertoeft. Ga maar met de lentebezem door je huis en ruim op. Bekijk ook je werkplek, is die nog ok? Zoniet gun jezelf dan ander werk (belangrijk keuze je goed voelen of geld = liefde of valse afgod)

As Maan in weegschaal en zon in ram = de nieren (weegschaal) worden ziek als het hoofd (ram) te eenzijdig verstandelijk denkt.

Je put je nieren uit als je jezelf wegcijfert en leeft voor de ander.

Maan vierkant mars

Als je in emoties blijft hangen zal je je onzeker voelen en dat zal je driftig maken. Dus woede uitbarstingen omdat je je geremd kan voelen. Als je denkt dat je zelfstandigheid en onafhankelijkheid bedreigt wordt kan je fel uithalen. Je kan problemen scheppen waar er geen zijn. Tijd om voldoende ontspanning in te lassen, zodat je de dingen realistisch kan bekijken en beter keuzes maken vanuit dat wat goed voor je voelt.

Maan conjunct venus

Je kan meer openstaan voor liefde. Belangrijk is het om productief te zijn vanuit liefde. Dit is een mooie combinatie die ervoor zorgt dat je zowel aantrekkelijk als productief kan zijn.

Maan sextiel uranus

Uranus staat in stier en het zal je helpen om te kiezen voor dat wat voor jou mooi en waardevol is. De klemtoon ligt op wonen en werken, op het hoe jij graag je huis en werk wil zien. Je kan heel plots een andere richting inslaan en dat is belangrijk om het nu te doen. Je kan eindelijk begrijpen dat erin de buitenwereld enkel valse zekerheden zijn en dat de enige zekerheid is, je hart te volgen. Dan zal alles automatisch op je maat gesneden zijn.

Maan sextiel jupiter retrograde in boogschutter

Jupiter is verbonden met de alom aanwezige overvloed, levensgeluk, kansen, succes. In boogschutter wil het zeggen dat jij je bewust mag worden van hoe jij jezelf onvrij houdt. Met deze energie kan jij contact maken met deze ongelooflijke overvloedige bron in jezelf. Stel jezelf ervoor open, krijg voeling met wat je enthousiast maakt, met wat je zin heeft om tot ontdekking over te gaan. Breng afwisseling aan, leef je in en gebruik je fantasie.

Ook kan een onderdrukte wens naar uitbreiding, kinderwens of zakelijke uitbreiding, nu heel hard om je aandacht aanvragen. Forceer niks maar maak er contact mee, mijmer errond, stel het je voor. Maar breng eerst jezelf in balans.

Cheiron (healer) in ram 10de huis

Maakt een positief aspect met mars (je daadkracht) wat aantoont dat je echt voor jezelf zal mogen opkomen in de buitenwereld. Maakt ook een positief aspect met vesta (karmische patronen). Er zal dus diepe healing mogelijk zijn op karmische stukken. Hierdoor zal het gemakkelijker zijn om je ware plek in te nemen in de buitenwereld. Voor wie er nu ten volle wil voor gaan, kan altijd een coaching bij mijn nemen. Zon en cheiron in aspect zorgt voor healing op je zonnevlecht, dat wat je hart kan verwarmen. Je kan maar je hart openen als je eerst je eigen macht erkent en de warmte van het leven toelaat.

Omdat deze volle maan belangrijke linken legt naar karmische relaties en patronen is het heel belangrijk om nu tijd voor jezelf te nemen.

Wil jij een liefdevolle handreiking, dan kan je je inschrijven voor de groepshealing. Die gaat door vanop afstand na 23.30u. Er zijn heel veel gidsen aanwezig tijdens deze groepshealing en zo wordt er een heel krachtige groepsziel gevormd die als een moeder, haar liefde en koestering naar elk lid stuurt. De impact van de healing is tot 10d voelbaar en wordt volledig geïntegreerd door het verslag dat je ontvangt. Op die manier kan jij je persoonlijke pad laten aansluiten op je hogere zielepad.

Inschrijven enkel via email isabelle@isahealing.eu, tot 19/04 om 23.30u. kost maar
15€ incl verslag. Welke impact groepsleden ervaren ontdek je hier.

Van harte,

Wil je anderen ook een riem onder het hart steken, deel dan gerust dit artikel.

Isabelle Lambrecht

Healer & coach