Als  volle maan  in waterman staat, dan staat de zon in leeuw. Je hebt het dan het gevoel dat je alle lasten van je schouders zou willen nemen en die vervelende stem uit de buitenwereld buitensluiten maar de leeuw fluistert je in: ” en wat met loyaliteit?”. Het is een volle maan met veel potentieel, veel energie die vrijkomt , die gevoelig zal maken voor verbale aanvallen ( oppassen dus voor lange tenen), je zal nieuwe kennis opdoen en die direct met anderen willen delen. Kortom er kan een behoorlijk verschil zijn tussen tempo en temperament wat voor de nodige uitdagingen kan zorgen in relaties.

De waterman energie kan echter tegen een stootje en laat zich niet zo gemakkelijk van zijn stuk brengen. Er is een veerkracht vanuit het optimisme dat alles toch altijd terug in balans komt. Heel wat ideeën voor een betere wereld kunnen nu bij je opborrelen.

Vraag is natuurlijk waar je je van wil bevrijden en waar je loyaal wil aan zijn = stem aan geven? Vrijheid is de macht en vrije wil in eigen handen nemen om jezelf tot expressie te brengen.

Maan gaat juist huis 8 binnen in waterman. Deze graad zal je terug bewust maken van de natuurlijke wetten. Het is ook het huis van de dood = je mag er facetten van je persoonlijkheid laten sterven omdat je je weer via de natuurlijke wetten weet te verbinden met de energie van de schepper. De seksuele energie, die de scheppers energie is kan heel intens zijn. Je laat oude stukken los, die in eerste instantie als een opoffering voelen maar dit uiteindelijk een opluchting zullen zijn. Dood is altijd een loslaten een stukje bevrijding en een stap dichter bij éénwording.

maan inconjunct venus kan het je wat lastig maken daar het de roep om  liefde en affectie versterkt. Hierdoor kunnen de kwetsingen van zelfafwijzing die nog in jou leven op je partner en geliefden geprojecteerd worden wat voor irritaties kan zorgen. Dus als je je geïrriteerd voelt door je geliefden kijk dan eerlijk naar jezelf. Welke eis, verwachting projecteer je op hen? Vervul dit dan eerst in jezelf. Wil je hun aandacht, geef dan eerst aandacht aan jezelf, wil je hun liefde geef dan eerst liefde aan jezelf.

venus opposit jupiter kan tot genotzucht leiden en geen zin om te werken. Overdrijf niet want genot en schoonheid zijn 2 totaal andere dingen. Het is iets anders als je geniet vanuit waardering ipv je over te geven aan uitspattingen. Het kan ook de verschillen uitvergroten tussen partner waardoor zichtbaar wordt wat ontbreekt in de relatie. Dit is tegelijkertijd een mooie kans om hierover in communicatie te gaan.

maan semi sextile jupiter is een goeie tijd om feestjes, bijeenkomsten te organiseren en om je vriendenkring met gelijkgestemden te vergroten

mars oppositie jupiter geeft een overvloed aan energie, enthousiasme en moed. Dit is zeer krachtig aspect dat wijst op succes in sport, oorlog en politiek. Je competitieve houding maakt je een winnaar, maar pas op dat je niet te overweldigend bent en je oog houdt voor wat in anderen leeft. Blijf je bewust van je eigen macht ipv van je af te bijten en pas je tempo aan. Groeien en vooruitgang is 2 stappen vooruit en 1 terug achteruit. Weet wanneer je je tactisch beter eventjes terugtrekt  zodat je de oorlog wint en niet alleen de strijd. Leer  zelfbeheersing, nederigheid en geduld.

Mars in het 3de huis zorgt ervoor dat je je relaties als een soort van confrontatie ervaart en je gebruikt communicatie eerder als een instrument om je te vechten of actie te ondernemen, dan als een vorm om uit te wisselen

Mars inconjunct pluto maakt het moeilijk omdat je vastloopt in een beeld van wat er moet gebeuren en hoe het moet gebeuren. Hierdoor ben je te controlerend en argumenteer je in plaats van flexibel te zijn en aan te sluiten op wat het leven je probeert te leren. Je kan je eenzaam en geisoleerd voelen en het gewicht op je schouders voelen van de verantwoordelijkheid die je op je schouders genomen hebt en dat is voor jou het moment waarop je innerlijk kan groeien. Laat los hoe iets moet zijn en gebeuren en stuur je energie naar dat wat jij zinvol vind en laat de rest gewoon zijn wat het is : een illusie.

Al bij al een hele mooie krachtige energie die je kan helpen om zelfbewust op eigen benen te staan en om de druk van buitenaf te weerstaan. Weet dat als een stem van buitenaf de macht naar zich toe wil halen dat dit een goddeloze stem is die enkel je kracht wil roven. Je kan deze afblokken door te luisteren naar je geweten, intuïtie en dat wat goed voor jou voelt.

Wil jij ook maximaal profiteren van al deze power energieën  extra profiteren en handvaten krijgen over hoe je dit het beste kan toepassen in je eigen leven? Schrijf je dan zeker in voor de groepshealing tot 24 juli tot en met 23U. De healing gaat door na 23.30u. Inschrijven enkel via isabelle@zichtbaar.be en kost maar 18€ incl verslag of een abonnement 7+3gratis = 125€. Lees hier ervaringen

Hartelijke levendige groet

isabelle lambrecht Ⓢ
healer, bewustzijnscoach, psychotherapeut, bemiddelaar
www.zichtbaar.be
voortrekker van de soevereine beweging: de goddelijke orde
www.levende-gemeenschap.site