Deze volle maan laat je voelen waar je onbewust op jaagt. In de wicca cultuur, noemt men deze ook de jachtmaan. Hier in West-vlaanderen zegt men: “de goe jacht” als men iemand geluk wenst. Ik wens je bij deze ook goeie jacht. Jacht, op wat denk je nu misschien? Wel in de duisternis van de moederschoot kan een vrucht rijpen. De jachtperiode is al gelinkt aan de nakende winter. Met de snel invallende duisternis krijg jij de kans om contact te maken met je gevoel. Opdat jij je kan bewust worden van je wensen en deze gedurende de donkere winter in alle veiligheid en beschutting kan laten rijpen. Laat je niet verleiden tot het jagen op of het wegjagen uit je leven.

Met de maan, het gevoel in stier maakt men jacht op

Jagen met de kracht van de stier is een kunst, want de kracht van de stier is traag, aards en nuchter. Van de stier kan je nu leren voelen hoe het is om rustig te bouwen aan iets. Hij is niet echt een jager maar heeft heel sterke wensen en driften die hem steeds in beweging houden. Zijn kracht ligt in zijn wat kinderlijke eenvoud en spontane naïviteit. Een stier sluit onbewust aan op het mooie wat het leven te bieden heeft en daar richt hij zich op. Jagen is dus je aandacht richten op, zonder rekening te houden met alles wat buiten je focus ligt. In zijn kinderlijke eenvoud schenkt hij geen aandacht aan de rest, en dat is de belangrijke les die je nu mag leren. Voel hoeveel vlotter het gaat je te focussen als je geen rekening houdt met alles errond meer bepaalt met alles wat kan fout gaan of alles wat je mist. De stier kiest gewoon spontaan voor alles wat stevig, mooi, veilig, stabiel en luxueus is. Een valkuil voor de stier is dat hij kan vastroesten omdat hij teveel vasthoudt aan wat hij heeft verworven. De stier is als een betrouwbare diesel motor altijd bezig met schoonheid en veiligheid en zal nooit overhaaste dingen doen. Voelt hij zich onveillig dan kan hij behoorlijk koppig worden.

Voel je je koppig zijn, koppel eventjes terug en probeer te achterhalen waarom jij je onveilig voelt en wat je nodig hebt om je terug veilig te voelen.

De maan in het 8ste huis, gevoel gebruiken als ingang naar transformatie en bewustwording.

Transformatie is niet echt het ding van de stier, want hij houdt liever vast aan het oude vertrouwde. Echter zal je ego in schorpioen je dwingen te voelen en van hieruit diepe transformaties mogelijk maken.

Maan en neptunus staan harmonieus wat ervoor kan zorgen dat je je partner of een ding mooier ziet dan het in werkelijkheid is. Dat is een typsche valkuil bij de stier omdat hij als nuchter aards teken weinig contact heeft met zijn gevoel en leeft vanuit het ideaalbeeld. In zijn hoofd kan het volledige plaatje kloppen maar owee als na een hele poos zijn gevoelens voor conflicten zorgen. Met de uiterlijke schoonheid als pasmunt kan hij bijzonder verrast worden als zijn onbewuste gevoelens voor een  pijnlijke ontnuchtering zorgen.  Zeker met de energie van de schorpioen mag je je verwachten aan gevoelens die door de grootste dijken heen breken.

De les is hier om dat wat je ziet te koppelen aan je gevoel. In je hoofd kan je alles kloppen en kan je dat verwarren met gevoel maar voor alle duidelijkheid:

“gevoel zit in je hart nooit in je hoofd “

De zon of het ego in schorpioen

Je ego zal het varkentje wel wassen en als volleerde stokebrandt zal ze brandhout willen maken van het oude vertrouwde. Je ietwat slome rustige gevoelenswereld (stier) zal een serieuze prik krijgen van de staart van de schorpioen. Je zal voelen dat je je zal willen laten gelden want oude emoties, waarvan je dacht dat die al lang vergeten en vergeven waren zullen weer boven water komen. En dan is het aan jou om de rust van de stier in te roepen of de dwang van de schorpioen om je te verzetten en verdedigen. De schorpioen steekt al bij de minste trilling van bedreiging.

Mercurius staat ook in schorpioen wat ervoor zal zorgen dat je denken & communicatie zal zoeken naar een hoger ideaal en meer naar de essentie zal toewerken. Schorpioen stelt alles in vraag, waardoor je ego hersenspinsels door de mand vallen.

Hoe je rust en zekerheid bewaren?

Je zal je rust en zekerheid kunnen bewaren door te kijken waar de heer van stier staat. Venus staat in weegschaal dus door aandacht te besteden aan beide kanten van het verhaal, door beide partijen te horen of door het waarom van je eigen handelen onder ogen te zien, de gulden middenweg zal jij perfect de harmonie kunnen bewaren in jezelf en in de relatie met anderen. Bij schorpioenen kunnen de emoties hoog oplaaien, blus ze met de rust van de stier die zijn energie altijd kanaliseert in mooie dingen.

Gebruik de kracht van oplaaiende emoties om ze te kanaliseren in een tastbare schoonheid, schilder/timmer/boetseer/ schrijf….. maar geef een stem aan je emoties en geef jezelf de opdracht er iets moois mee te maken.

Wees duidelijk in je woorden

Eén van de belangrijkste dingen die ik in mijn coaching en healingwerk, dag na dag zie is het grote belang van het woord. Mensen onderschatten nog veel te veel de kracht van het woord. Nog teveel mensen doen maar en leven op automatische piloot. En wanneer ze dan ergens tegenaan botsen zijn ze verwonderd. Op automatische piloot ben jij als een jager met losse flodders, die zomaar in het wild schiet en die dan vloekend thuis komt omdat hij ofwel kweet nie wat geschoten heeft ofwel helemaal niks.

De stier weet wat hij wil, schoonheid, veiligheid en alles is daarop gericht. Wel wanneer jij een gericht woord spreekt, dan is dat hetzelfde als jagen op een duidelijk doel. Laat je emoties niet zomaar ontploffen maar richt ze in een bepaalde richting, schep er iets moois mee in de materie.

Venus als heer stier verwijst naar de vrouw en uranus die een oppositie maakt in het 7de huis in ram is een vingerwijzing naar de vrouw die in relaties schoon schip maakt en op haar strepen gaat staan. De jacht is op meer gelijkwaardigheid en de versterking van de eigenheid van zowel de man als de vrouw, want beide zijn collectief uit balans. Met de energie van de stier zal jij je energie gebruiken om het thuis gezelliger te maken maar blijf uit de dwang die schorpioen aan de dag kan leggen. Beide tekens hebben een ontzettende nood aan veiligheid.

Voel tijdens deze periode wat jou veiligheid heeft, wat jij nodig hebt om tijdens de komende winter aan te sterken. Niet in de zin van het wonden likken maar meer in de zin van wat kan ik waarderen in mijn leven, wat heb ik al opgebouwd. De stier is een dankbaar teken en met schorpioen worden de puntjes op de i gezet en veeg je de laatste afgevallen blaadjes op de composthoop. Hoe mooi ze ook zijn van kleur, schorpioen weet dat er op bepaalde dingen een vervaldatum staat. Leer genieten van het moment ipv te proberen de momenten vast te houden of vast te leggen.

Dingen vastleggen kan super leuk zijn maar als je enkel daarmee bezig bent zal je nooit het genot ervaren van volledig in het moment zelf op te gaan. Met minder herinneringen heb jij meer ruimte om te genieten van wat het leven je nu te bieden heeft. Schorpioen begrijpt dat en leert met vallen en opstaan wat de essentie is en wat ballast is. Wat voorbij is is voorbij, wat is daar kan je mee aan de slag en wat nog mag komen daar kan jij momenteel niks mee. Richt je dus op de essentie.

Onthou dat minder meer is.

– minder zorgen is meer vreugde

– minder dingen is meer ruimte

– minder willen is meer overgave

– minder nemen is meer krijgen

– minder moeten is meer mogen

– minder verleden is meer heden

– minder toekomst is meer acceptatie

Ga deze winter in met een minimum aan ballast en een maximum aan schoonheid.

Wie hierin extra ondersteuning wenst kan zich weer inschrijven voor de groepshealing op afstand. Inschrijven via isabelle@isahealing.eu tot 4 nov om 23.20u. Kost 15€ incl verslag achteraf.