De volle maan toont je hoe jij, nu, het maximum kan oogsten. Ze zal wat onderschept of onbekend is bij je naar buiten brengen. Tussen september en oktober is altijd de belangrijkste maan. Omdat ze de meest ronde en lichtgevende maan is, die je toelaat het maximum aan oogst binnen te halen. Tegelijkertijd is er ook al de knipoog naar het vieren van je oogst samen met je familie, want je oogst tenslotte om iets te kunnen delen met jezelf en je gezin. Oogsten en vieren is nu belangrijk de volgende weken.

Een volle maan maanfase verwijst ook naar de kracht van de moeder, meer bepaalt naar het hoogtepunt van je ervaring, want moeder worden is een hoogtepunt. Wanneer je door een ervaring gaat, ben je er als het ware de moeder van.

Heb jij jezelf al ervaren en onomstotelijk vastgesteld?

Deze maan zal de klemtoon leggen op het ervaren van wie je bent. Het eerste wat me opviel in deze maanconstellatie was de maan in ram 12de huis, maar onderschept. Een teken dat onderschept is kan zijn energie nergens kwijt.

In deze maan is de as ram-weegschaal onderschept. De daadkracht van de ram (het individu) is hier geremd door de invloed van de dromerige vis, die er liever zijn voeten aan veegt dan duidelijkheid te scheppen. Je blijft jezelf hierdoor zien als klein menske ipv als het goddelijke wezen (12de huis) dat je in wezen bent. Je vind ook geen tegenwicht in de weegschaal (relaties, partnerschap) omdat je jezelf als afgescheiden ziet ipv als evenwaardig aan de ander. Hierdoor behandel je je collega’s/vrienden/partners niet als evenwaardig (6de huis). Hierdoor kan jij het idee hebben dat het altijd jij bent die alles moet dragen/weten/oplossen. Deze onderdrukking zorgt ervoor dat jij jezelf gemakkelijk wegcijfert en als je opkomt voor jezelf het via een soort van ontploffen is waardoor je dan meer schade dan goed doet.

Jezelf maximaal verwezenlijken

Om tot jezelf te komen en vanuit je zelf te kunnen handelen, tonen mars en venus hoe je het maximum aan oogst kan binnenhalen. Ze staan conjunct in maagd, 5de huis = gebruik je creativiteit om schoonheid in de wereld te brengen. Laat los het je gelijk willen halen of het jezelf willen bewijzen. Zet je mars kracht in, om venus (schoonheid) in de wereld te brengen (5de huis). Maagd vertelt je dat je maar creatief zal kunnen zijn als je eerlijk met jezelf bent.

Kijk naar het waarom van je handelen, waarom doe je wat je doet. Doe je iets om erkenning te krijgen of omdat je het leuk vind? Zorg dat je handelen (mars) gedragen is door meerwaarde (venus). De kracht van venus is schoonheid, gemak, het mag leuk zijn, zachtheid, vreugde & harmonie. Als je handelt vanuit je hart zal je de wereld altijd verrijken, handel je vanuit je geest zal je de wereld verarmen.

Machtsmisbruik wordt aan de kaak gesteld

Het conjunct van mars en venus kent wat extra druk vanuit Pluto. Pluto zal de zalvende mantel van alles-voor-de-lieve-vrede aan de kaak stellen. Want er wordt zoveel machtsmisbruik gepleegd onder het mom van de lieve vrede, dat mensen op den duur niet meer weten wat echte liefde en schoonheid is. Disharmonie kan je niet overschrijven met de lieve vrede. Vrede is harmonie en niet altijd lief. Vrede verloopt over het gekozen pad, soms het pad der liefde maar meer het pad met doornen. Wie kiest voor vrede vanuit hart zal meer van dat weerkrijgen, wie echter kiest voor het pad vol doornen zal zoveel doornen terugkrijgen zodat het zichzelf vernietigt waardoor weer vrede en nieuw leven mogelijk is. De mantel van lieve vrede zal uiteindelijk vernietigen wat het eronder houdt.

De maan constellatie zal je helpen om je interesses en belangen vanuit persoonlijke onmacht te laten transformeren naar een weten dat er veel meer is dan dat. Mars die heer is van ram, slaat de handen in elkaar met venus heer van weegschaal. Ze staan in het 5de huis, het huis van creativiteit. De belangenconflicten zal je kunnen oplossen door het opnemen van je eigen verantwoordelijkheid. Op een bescheiden wijzen dwz dat je je kleine persoontje loslaat en handelt vanuit een volwaardig, volmaakt goddelijk wezen. Saturnus staat vierkant met mars/venus dus het kan een harde dobber worden of hard labeur maar het zal zeker de moeite lonen om van je troon te komen en je tov de ander op te stellen vanuit je hart

Het 12de huis, het loslaten van je beperkt ik en het omarmen van je almachtige ik

Het 12de huis is het levensgebied dat je toont hoe jij jezelf ziet, hoe jij met je kracht en almacht omgaat, het verantwoordelijkheid nemen voor je zelfmanifestatie als goddelijk, almachtig wezen. Het is een heel moeilijk huis omdat velen het zien als het huis van afzondering. Dit is een typisch menselijke kijk want idd in dat huis geef je je persoonlijkheid op omdat je weer opgegaan bent in het geheel. Je bent weer versmolten met je originele kern nl de almachtige bron van alle leven. Velen zien dit als het huis van eenzaamheid en afzondering, terwijl het gewoon verwijst naar het loslaten van je enge kleinzielige persoontje (je persoonlijkheid die weer onpersoonlijk en daardoor goddelijk wordt). Hier in dat huis weet je hoe het leven in elkaar zit. Je hebt het begrepen dat overgave betekend: het lagere denken en persoonlijke verlangens die daaruit voortvloeien loslaten. Je hebt namelijke begrepen dat volmaaktheid de enige status van het leven is.

Volmaaktheid als enige levensstatus

Wanneer jij van jezelf denkt dat je onvolmaakt bent, zal jij als intact en volmaakt schepper de toestand van onvolmaaktheid, volmaakt weergeven. Het kost je evenveel energie om leuke dingen te scheppen als pijnlijke dingen. Maar wat je ook schept of weergeeft, het is volmaakt in zijn weergave.

Je kan weer inschrijven voor de groepshealing op afstand tot 05/10 om 23.30u.  Stuur een email naar isabelle@isahealing.eu. Kost 15€ incl verslag achteraf via email. Het zal je gemakkelijker vallen deze energie tot een goed eind te brengen;