Dit is de eerste volle maan van dit jaar en daarom zet ze ook de trend. Ze zal de zo belangrijke pluto-saturnus samenstand in steenbok inleiden, die zich 2 dagen later zal voltrekken.

Volle maan is het moment waarop emoties en situaties, uitbarsten en op volle kracht tot uiting komen.

Disclamer; al mijn artikels bevatten schrijffouten, lees hier waarom

Volle maan in kreeft

Deze volle maan zal er in elk geval een goeie lap opgeven,  de beuk erin of met de deur in huis vallen. Hoe je het wil omschrijven, maakt niet uit maar spanning en uitdaging zal er zeker zijn, voor wie nog in zelfafwijzing leeft. Voor wie al de moed heeft om bewust te zijn van zichzelf en eerlijk te zijn met zichzelf, zal deze een schitterende kans en uitnodiging zijn.  Ik zie het graag als een uitnodiging om je valse ego maskers af te werpen en overlevenspatronen los te laten. Die zal in elke “bus” gegooid worden. Dat wil zeggen dat deze voor elke mens zal voelbaar zijn, of je de uitnodiging nu opent en accepteert of niet, ze is naar elke mens op aarde verstuurt.

De volle maan staat tegenover een 6-koppige overmacht van zon / mercurius / Ceres / saturnus / pluto / vertex in steenbok. Deze 6-koppige krachten zijn

  • Zon : je licht en kracht. In steenbok wil je ziel dat je verantwoordelijkheid neemt voor jezelf. Geen excuses meer, geen ja-maar’s, geen doekjes voor het bloeden. Weer de controle nemen over je eigen levenspad.

  • mercurius: levendigheid, nieuwsgierigheid intelligentie; flexibiliteit, communicatie. In steenbok wil je ziel dat je zorgvuldig je wensen inplant en organiseert. En dat je eerlijk met jezelf bent.

  • ceres: dat wat je voedt, genen, roots, de innerlijke godinnekracht. In steenbok vraagt je ziel je om zorgzaam te zijn in het uitzetten van je principes en dit te doen vanuit zelfrespect.

  • saturnus: je grenzen, structuur, karakter, verantwoordelijkheidsgevoel, je angsten, zelfbeperkingen. In steenbok wil je ziel dat je vanuit zelfrespect, duidelijk je doelen duidelijk formuleert.

  • pluto : de macht van je ziel, transformatie, regeneratie, bewustzijn, het kunnen ervaren. In steenbok wil je ziel dat je nieuwe structurele fundamenten in je leven aanbrengt. Meer leeft vanuit je passie.

  • vertex: karmische ontmoetingen, wensvervullingen. In steenbok wil je ziel dat je leert te werken met je eigen grenzen en om binnen deze grenzen, de verantwoordelijkheid te nemen voor de volle ontplooiing van je potentieel. En om je unieke plek, binnen het grotere geheel in te nemen.

Maan vierkant juno kan je emotioneel wel uit balans brengen (tja lijkt me logisch met bovenstaande). Want je nood aan liefde zal heel sterk benadrukt worden. Zolang de behoefte aan veiligheid sterker is dan de nood aan liefde, blijven we onszelf afwijzen. Het is goed om je weer bewust te worden dat liefde is wat je gelukkig zal maken en niet het idee van veiligheid.

Maan driehoek neptunus: helpt je je om wat tijd te maken om weg te dromen, te gekke gedachten toe te laten en je eens terug te trekken uit de hardheid van de materie. Dit kan zijn via een goeie film, boek, creatief te zijn zonder de drang iets te moeten presteren. Gewoon mogen zijn zonder dat iets moet.

De maan worstelt met de onrust veroorzakende planeet Eris, wat zich uit in het innerlijk gevecht naar vrijheid en zelfrealisatie versus tradities en roots. Bij mij uit zich dat vb in een pfff. Mijn dochter keerde, na 7 jaar verblijf in Turkije,   2 weken terug definitief terug naar Belgie en ik woon nu sedert 15 maand in Denia, Spanje. Ik merk dat dit nu voor wat innerlijke onrust zorgt. Enerzijds 100% en met volle teugen genieten van mijn leven in Spanje en anderzijds  is er nu de gedachte om ook nog in Belgie weer een leven op te bouwen. Hmm na 6 jaar, 5 maand per jaar te overwinteren in Tenerife, ben ik  juist naar Spanje verhuisd om meer thuis te kunnen zijn.  Ik zie wel wat er mogelijk is.

Men zegt wel eens: Plannen zijn er om te veranderen en wetten zijn er om gebroken te worden. Dat is inherent aan de aard van het beestje. De mens heeft uitdagingen & uitnodigingen nodig, omdat er snel gewenning en verveling optreedt.

Het lijkt me moeilijk voor het ego om stand te houden onder deze overmacht. Daar bovenop is er de maansverduistering, die ervoor zorgt dat het ego op pauze gezet wordt, waardoor keerpunten realiteit worden. Plus de bekrachtiging van de engelenpoort 222 van 1 jan (zie artikel hierboven 2020 astrologisch). Dat wil zeggen dat elke mens, op bewuste of onbewuste wijze, contact zal krijgen met zijn/ haar zielepad. Dat er meer aandacht zal zijn naar liefde en wat dit inhoud en dat veiligheid en zekerheden minder macht zullen krijgen. Realisatie zal een andere invulling krijgen.

Wie het maximum wil halen uit de huidige transformatieve krachten en mogelijkheden, kan zich weer inschrijven voor de groepshealing die doorgaat op 10 januari. Inschrijven tot 23 u via isabelle@zichtbaar.be. Een groepshealing kost 18€. Schrijf jij je echter in voor zowel de groepshealing van de engelenpoort als deze van de volle maan, dan kost het maar 30€ ipv 36€ incl verslag. Lees hier ervaringen van groepsleden

Lees hier wat 2020 astrologisch te bieden heeft

Van harte

Isabelle Lambrecht

healer & bewustzijnscoach