Veel mensen geven vaak het goedbedoelde advies : “Je moet erin geloven, geloof in jezelf, geloof dat je het kan, geloof dat je het zal krijgen..” Maar is dat wel voldoende?

Om iets realiteit te laten worden is het belangrijk om bij jezelf te kijken naar wat jij kan/wil accepteren. Wat je kan accepteren is dat wat jij voor juist en waar aanneemt.

Voorbeeld: je bent net gescheiden en je wil een nieuwe vriendenkring. Je ex verweet je vaak dom en vervelend te zijn en je nam dit voor waarheid aan (= je geloofde dit idee). Dan kan jij wel willen geloven dat je nieuwe vrienden kan maken maar je onderbewustzijn zal dat boycotten omdat je “dom en vervelend” bent.

Als jij jezelf niet accepteert, en je blijft jezelf afwijzen, zal het bijzonder moeilijk worden om te geloven in jezelf, en je projecten en wensen tot een goed eind te brengen.

Hoe kan jij eer betonen aan jezelf?

In het woord geloven vind je het woord loven terug. Loven is eren. De beste manier om eer te betonen aan jezelf is beginnen met het accepteren en op waarde schatten van jezelf. Hoe ver jij hierin staat, kan je ontdekken als je je eigen gedrag analyseert.

  • Ben jij iemand die steeds kritiek levert, dan leef jij vanuit zelfkritiek en zelfafwijzing. Je probeert jezelf op te krikken door anderen af te kraken.
  • Probeer jij steeds alles en iedereen belachelijk te maken, dan kijk jij neer op jezelf en vind jij jezelf maar waardeloos. Door anderen belachelijk te maken probeer jij hun waarde te ondergraven en jouw waarde te verhogen.
  • Wijs jij anderen op hun fouten, dan zoek jij ook steeds in jezelf naar onvolmaaktheden. Door anderen onvolmaakt te maken voel jij je minder onvolmaakt.
  • Klaag jij steeds over wat de buitenwereld je aandoet dan cijfer jij jezelf weg en geef jij jezelf geen ruimte om te zijn. Door de verantwoordelijkheid bij anderen te leggen heb jij een excuus om niks te doen met je eigen gaven en talenten.

Je patroon erkennen door eerlijk naar jezelf te kijken is de eerste stap. De tweede stap is jezelf te accepteren zoals je bent. De derde stap is jezelf leren waarderen (elke mens is goed in iets, hoe klein het ook moge zijn). De vierde stap is durven trouw te zijn aan jezelf, dat doe je door enkel nog keuzes te maken die je een goed gevoel geven. De vijfde stap is om jezelf te eren, door te geloven in jezelf. Dat geloof is de wetenschap dat alles perfect verloopt, als jij gestalte geeft aan jezelf. De zesde stap is om focussen op dat wat je echt wil en de zevende stap is om dankbaar te zijn en te genieten van je creatie en realisatie.

Wil jij ook anderen helpen om bewuster te leven, deel dan gerust dit artikel.

Van harte

Isabelle Lambrecht 

healer & bewustzijnscoach