Geestverruimende middelen, zoals men deze noemt. Zelf blijf ik hiervan af want ik accepteer mijn pad zoals het is. Geen willen ontvluchten of de dingen willen versnellen, nee wel een acceptatie en respecteren van mijn groeiproces.

Bovenstaande middelen zorgen zonder de juiste begeleiding, voor bijzonder grote problemen. Oa een totaal verlies van jezelf, paranoia (waanzin), depressie en kan soms tot een levenslang verblijf in psychiatrie, meer bepaalt, de zwaarste afdeling van die mensen die totaal weg zijn, zorgen. Wanneer je geest voor te zware trauma’s komt te staan kan hij totaal flippen.

AYAHUASKA
Ondanks dat ik nooit geestverruimende middelen gebruik, heb ik er wel ervaring mee uit de eerste hand. Ik heb een paar klanten gehad voor en na een ayahuaska ervaring.
Normaal is het zo dat ik werk met een 2-3 tal healingen met max 3weken tussen. Na elke healing voelt de persoon lichter en lichter en zuiverder. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik tijdens een 3de healing een aura aantrof die een slachtveld was en waar ik heel wat astrale energie eruit te werken had. Na wat navraag bij de klant ontdekte ik dat ze het weekend ervoor een ayahuaska ceremonie meegedaan had. Dus nu herken ik die energie zeer goed en kan ik als ik dit voelde navragen of ze recent ayahuaska gebruikt hadden en het klopte altijd.

Het gebruik van ayahuaska is gevaarlijk en ENKEL te gebruiken met ECHTE sjamanen. Zoveel westerse mensen verklaren zichzelf sjamaan na een workshop gevolgd te hebben, terwijl de sjamaan traditie er eentje is die lange voorbereidingen kent; want zolang je het ego niet onder controle hebt; kan je nooit de horror van de ander hanteren die vrijkomt met deze geestverruimende middelen. Sjamaan is een “gevaarlijk” beroep dus je moet echt wel weten waar je mee bezig bent. Het is niet omdat energie onzichtbaar is, dat ze er niet is, ze is namelijk de basis van je zichtbare wereld.

Hier een deeltje uit een email van iemand die me gisteren aanschreef:…………en mijn lichaam vertoont nog wat ups and downs na een ayahuasca ceremonie op 11-11-2016 waar het helemaal mis ging.. met ernstige (tijdelijke maar steeds terugkerende) verminkingen aan mijn gezicht. En een zeer pijnlijk verhard zenuwstel ten tijden van zo’n terugkerend aanval.

MARIHUANA
Ik overwinter al een paar jaar in tenerife omdat de energie hier zo zuiver en licht is en ik hier super goed kan opladen en versterken. Toevallig heb ik dit jaar onderburen die dagelijks marihuana gebruiken. Als ze gebruiken voel ik het direct, de hele energie verandert, de energie wordt drukkend en chaotisch. Als ik de geur ruik word ik misselijk en voel ik de energie in mijn plexus omdraaien. Omdat ik nieuwsgierig was naar de impact op die jongere, nam ik contact voor gebruik en tijdens gebruik. Als die persoon gebruikte of kort geleden gebruikt had, kon ik niet in zijn omgeving zijn, ik werd direct misselijk en draaierig en voelde me sterk leeggezogen. Zijn ogen stonden dan zeer leeg en ware hol en de woorden drongen zeer moeilijk tot hem door. Zijn spirit was duidelijk gevlucht uit zijn lichaam. Toen ik hem vroeg waarom hij dit gebruikte, antwoordde hij om tot rust te komen, niet meer te denken en te voelen.
Wel ik kan beamen dat je dat resultaat zeker krijgt want op die momenten had ik een leeg, levenloos omhulsel voor mij staan.

WAT DOEN DEZE MIDDELEN
Wel deze middelen versterken wat in je leeft en vergroten het uit. Als er dus niet gericht gestuurd wordt door een sjamaan, vergroot en versterkt het je innerlijke horror, maw alles wat je eigenlijk NIET wil waardoor het veel schade kan aanrichten.

– Als je deze middelen gebruikt om je leven te ontvluchten verlies je nog verder jezelf.
– Neem je deze middelen om te groeien dan is een zeer kundig gebruik en begeleiding noodzakelijk. Maar wie echt wil groeien heeft deze middelen niet nodig. Wees eerlijk met jezelf, neem de verantwoordelijkheid voor je daden en drijfveren, maak tijd voor jezelf en volg je gevoel. De mensen die dit nemen denken dat ze daardoor sneller zullen groeien maar in 98%vd gevallen krijgen ze het tegenoverstelde. Groeien doe je op je eigen tempo, stap per stap. Als je deze middelen vanuit ongeduld gebruikt is je motivatie al per definitie gevaarlijk. https://www.zichtbaar.be/het-verhaal-van-de-vlinder/

Wat mensen vaak vergeten is dat het niet om tijd of snelheid gaat, noch om resultaat. Nee het draait juist allemaal rond het groeien en verfijnen van je potentieel. Hiervoor gebruik je de duale wrijving en hoe sneller je stopt met hiervanaf te willen, hoe sneller jij zal groeien. . Je hebt rekening te houden ook met je fysieke lichaamsbewustzijn (je ego) en als het nog niet sterk genoeg is om bepaalde trauma’s onder ogen te zien, loopt het zowel emotioneel als fysiek goed fout!

Zwaar alcohol gebruikt, richt een andere soort schade aan, het slaat je aura kapot waardoor neg astrale energieën je systemen komen bezetten. Maar versterkt niet je innerlijke horror, het brengt gewoon extra horror aan.