Tinnitus, dat irritant geluid in je oren

Ik kreeg al een paar maal vragen omtrent wat je het beste kan doen tegen tinnitus.

Mijn eerste advies is altijd om in plaats van tegen je lichaam in te gaan, je over te geven aan de boodschap van je lichaam. Nog teveel mensen behandelen hun lichaam als een vijand en gaan het gevecht aan. Echter de mensen die lijden aan tinnitus leiden een hardhorig leven.

Incarnatie

Alle mensen zijn bang voor pijn en kunnen daardoor op onbewust niveau verzet aantekenen tegen hun huidige incarnatie. Als jij je incarnatie afwijst, vloeit daaruit voort dat jij ook de vertaler in deze incarnatie, nl je lichaam zal afwijzen. Je lichaam is zowel je voertuig als boodschapper die je helpt het maximum te halen uit het aanwezig zijn in de materie. Het is gekend dat de boodschapper van slecht nieuws altijd gekielhaald wordt.

Wat is materie?

Materie is begrenzing. Het vanuit een bepaalde structuur of begrenzing ontdekken wat allemaal mogelijk is. Dankzij deze begrenzing kan jij kracht bij jezelf ontwikkelen en ontdekken.

Het gezoem in je oren

Volgens de leer van de meridianen staat het oor in verbinding met de nieren. De nieren staan voor angst. Tinnitus toont je dat je teveel in je angstige, over controlerende ego-denken vastloopt. Dit komt meestal voor bij mensen die lange tenen hebben, doof zijn voor de mening van anderen, zichzelf ontzettend willen bewijzen, grote nood hebben aan bevestiging uit de buitenwereld. Het zijn ook mensen die hun hulp ongevraagd opdringen. Ze staan altijd klaar voor de ander, maar helpen vanuit wat zij denken dat juist is, zonder te luisteren naar de ander zijn noden en rechten. Eénrichtings-communicatie, hun wil en woord telt. Hierdoor worden ze altijd afgewezen of afgestraft en zoemt het onrecht als een achtergrondruis in hun geest. Voor deze mensen is het ontzettend belangrijk om de moed te hebben om eerlijk met zichzelf te zijn en te willen inzien dat al hun helpen zelfzuchtig is. Ook angst voor stilte omdat je dan je emoties zal tegenkomen, angst voor de dood en alleen achterblijven.

Bij fluittonen: worstel je met het thema spot 

Bij een soort fluitende wind toon: diepe onderdrukte woede die in je woedt. Gelinkt aan lever problemen.

Bij een soort van gebrom: lijdt je aan gevoelens van diepe afwijzing

Geluid, is een soort van houvast voor je. Je probeert als het waren een cocoon rond je te weven met geluid.  Hoe irritant je het ook mag ervaren, het zorgt ervoor dat je afgeleidt wordt van die dodelijk negatieve gedachten of van de doodsheid in je leven.

Vanuit welke echte intentie handel jij?

Help jij omdat je erkenning uit de buitenwereld nodig hebt? Besef jij dat je enkel luistert en handelt vanuit je eigen pijn en dat je doof bent voor de noden van de ander, hoe hulpvaardig jij in wezen ook bent? Alles moet verlopen op jouw manier. Je overcompenseert je grote kwetsbaarheid via een sterke persoonlijkheid. Je bent intelligent, handig, tot heel veel in staat maar verknoeit vaak veel omdat je diep in hun hart hulpbehoevend bent. Iets waar je geen oren naar hebt en liever niet onder ogen wil zien. In jouw ogen ben je een rots in de branding en doe je altijd voor goed. Maar je sterk zijn is een pose en niet gesteund door eigenliefde en eigenwaarde, waardoor je meer schade doet dan goed. Je voelt je hierdoor sterk onbegrepen en verbitterd omdat je geen erkenning en respect krijgt. Wanneer je alle geloof verloren bent in de mensheid neemt je lichaam een toevlucht tot tinnitus, om je af te leiden zodat je niet helemaal de dieperik ingesleurd wordt van je depressie. Zeker als je bang bent om je zelfbeheersing te verliezen en als je het gevoel hebt alle controle over je leven kwijt te zijn.

Ook leef je niet naar je eigen waarheid. Prediken hoe de ander best kan leven maar zelf leef je in de geseling van angst en afwijzing. Eigenlijk ben jij een zeer kwetsbaar wezen maar je verbloemt dit met een sterke, overheersende ego-persoonlijkheid. Je vindt meestal dat je te weinig terugkrijgt en al zeker te weinig erkenning of respect. Relativeren kan je heel moeilijk waardoor je steeds in de stress van angst en afwijzing leeft.

Wat speelt echt bij jou?

Het is zo belangrijk om te kijken wat er ECHT speelt en aan de hand is, en je open te stellen voor de visie van de ander. Luister ook eens hoe de buitenwereld over je denkt en weet dat de buitenwereld een spiegel is voor je innerlijke wereld. Zolang jij geen contact maakt met je innerlijke wereld kan je niet anders dan luisteren naar de buitenwereld om zo je blinde vlek te ontdekken waarlangs jij weer naar binnen kan. Maak de verbinding met de buitenwereld, kijk in de spiegel en hoor wat er werkelijk gezegd wordt. Je presenteert jezelf als zijnde in balans en stevig op eigen benen maar niks is minder waar. Je leeft teveel vanuit controle ipv uit je intuïtie. Luister naar wat de buitenwereld je te vertellen heeft over jezelf, zodat je eindelijk je blinde vlek kan loslaten. Zodat je in staat zal zijn om verbindend te communiceren ipv belerend, en doof voor wat echt speelt.

Wanneer je oren beginnen te tuiten van de negatieve emoties in jou, luister dan eens echt. Ga niet het gevecht aan met je tinnitus maar sta open om te luisteren, voel je pijn van afwijzing en ontdek je aandeel erin, voel je pijn van niet-gehoord te worden en ontdekt het waarom, voel je gebrek aan geloof in anderen en maar ruimte voor de ander.

Waarschijnlijk heb je hier allemaal geen oren naar dan kan je proberen je lichaam te ondersteunen. Ik werk met digitale frequenties (digIK) specifiek voor tinnitus gecombineerd met de minerale tekorten hieronder beschreven. Er is een verschil voor linker en rechteroor.

Voedsel intolerantie

Men heeft ook al ontdekt dat tinnitus in

– het linker oor intolerantie is voor rijst en mais, kaneel, blauwe bes, druiven, aardbei, watermeloen, wijn en pompoen. Het wijst op een tekort aan mangaan, vit B6 en arginine.

– het rechter oor is intolerante voor tarwe & pasta producten. Wijst op een tekort aan vit F.

Flesje digIK incl de vit & minerele tekorten kost 40€ + port           

Ik bestel graag een digIK

Voedingssupplement arginine + vit b6 120 capsules 67€ + port