Een vriendin stuurde me een pagina uit een boek waar instond: ‘verlangen is de motor voor evolutie, groei en
bewustwording.” En dit voelde voor mij helemaal niet als juist aan. Dus voor mij dan een uitnodiging om er
bij stil te staan en op in te tunen.

De laatste jaren merk ik dat ik onzettend getraind wordt in het alles aanvoelen. Van woorden tot boeken, tot dingen en plaatsen en vanzelfsprekend ook mensen. Zo lang heb ik niet meer willen voelen omdat het allemaal overweldigend was. Maar nu
zou ik me mijn leven niet meer kunnen indenken zonder deze hooggevoeligheid.

Het enige wat nodig was, de wens en wil om de hooggevoeligheid te accepteren. Zo werd het een bruikbaar instrument voor mij.
Hierdoor is mijn leven veel eenvoudiger geworden. Ik heb namelijk geleerd dat ik alles tot maar 2 pistes kan terugbrengen: liefde of angst. De vraag waar ik nu alles aan aftoets is, wat is de onderliggende intentie of gevoel.

In dit geval stelde ik mezelf de vraag of verlangen een uiting van liefde of van angst is.
En toen was het voor mij direct duidelijk wat ik gevoeld had. Maar waar ik me nog niet bewust van was.

Verlangen, een uiting van gebrek
Ver-lang-en is iets om je symbolisch langer te maken. Synoniemen zijn behoefte hebben aan iets of iets begeren. Voel nu eens zelf. Kan jij die zuigende en afdwingende kracht voelen? Er zit een hunkering in, een nood en daar wordt ik eerlijk gezegd mottig van in mijn plexus.
Ik heb heel lang verlangt naar dingen maar ik voelde er enkel onmacht door, omdat ze buiten mijn bereik bleven. Hierdoor voelde ik me tekort gedaan door het leven. Wat ik had was niet genoeg, ik wou meer (symbolisch langer worden).
Verlangen remt je juist in je groei omdat er een dwangmatig karakter inzit.Het is je ingegeven vanuit een idee van gebrek/tekort. Hierdoor verstar je, door je focus op dat wat je verlangt en sta je niet meer open voor de spontane beweging van het leven.

Leven is transformeren ipv verlenging
Een verlangen is een verlengde van een idee en is losstaand van het hart. Het hart weet dat leven bestaat uit je openstellen, groeien en loslaten. Het oude loslaten en vernieuwing toelaten.
Een verlangen is als een mouw ergens aan breien, terwijl het ding al volledig te klein is.

Voor de bewuste durvers onder ons 
Ik nodig je uit om bewust stil te staan en te voelen wat het antwoord op onderstaande vraag is. In de volgende nieuwsbrief ontdekt je het antwoord. Mijmer erover, proef en voel het. Lukt het niet vanzelf, dan is dat ok. Hoe minder je probeert
hoe sneller het zal lukken. Hou het speels en spontaan. Het kan ook helpen om er een symbolisch beeld bij te vragen. Beelden, net als muziek zijn zeer belangrijke, veelzijdige dimensies.

De vraag is: Wat is het verschil tussen een wens en een verlangen?

Loop jij nog vast en durf jij je nog niet open te stellen of over te geven aan het leven, kan je een healing of een coaching bij mij boeken. Het 8-weken angsttraject is ook een bevrijdende mogelijkheid

Veel plezier alvast met dit artikel en deel het gerust als anderen een steuntje in de rug wil geven. 

Van harte

Isabelle Lambrecht

healer & coach