Het is een “blauwe “ maan omdat er 2 volle manen in 1 maand zijn want ongewoon is. Verder is deze maan een micromaan omdat ze verder van de aarde afstaat. Desondanks wordt ze als bijzonder intens ervaren emotioneel en brengt ze niet de bevrijding die een volle maan normaal in zich draagt. Een volle maan is gewoonlijk een soort van afrondingsfase en een loslaten maar deze blauwe maan is een los eindje dat onderhuids blijft zweren. Symbolisch iets waarbij je zweert .

Stier zweert bij financiële zekerheid en de geneugten des levens, staat heel snel met zijn mening klaar en kan behoorlijk koppig en onredelijk zijn Zeker als ze zich aangevallen voelen worden ze opstandig en als ze ontploffen, tja dan maak je je beter uit de voeten.

Er is wel een focus op het familiale tijdens deze volle maan. Ik kan me inbeelden dat heel wat huisvaders en moeders zich de vraag stellen hoe het verder te rooien financieel met het gezin.

Dat wat onderhuids blijft zweren is het wel willen vrij zijn doch de kracht niet hebben om los te laten omdat je vast wil houden aan zekerheden. In dit geval de angst voor financieel gebrek zorgt dat je je ziel wil verkopen. Deze tweespalt en onrust blijft je stuwen tot de volgende volle maan van 30 nov die een eclips is.

Het corona gedoe is dan ook een rode lap op een stier. Dat beloofd een korf vol met impulsief onvoorspelbaar en revolutionair gedrag.

Samhain, 1 november is het keltisch nieuwjaar en 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed lag klaar en dus was het een tijd om te eren en te vieren. Uit deze viering ontstond halloween. Op dit moment is de scheiding tussen de dodenwereld en onze wereld filterdun. Een enorme klemtoon op het sterfelijke en een vieren zelfs van het sterfelijke??? Geen flauw idee waarom je de dood moet vieren. Als je je geliefden wil eren dan vier je hun dood toch niet maar hou je hen altijd in je hart omdat je voelt dat ze blijvend deel van je zijn.

Eer/versterk liever het leven ipv lijden. Onze schepper is een schepper van liefde en schoonheid die de mens niet wil verheerlijken. Liever er een tranendal van maken en ten ondergaan in oordelen (goed en kwaad).

Volle maan conjunct uranus, zal zorgen voor de nodige actie en spanning de volgende 2 weken. Want dat is een energie die verandering wil en dit soms op sensationele wijze. Schokkende informatie kan naar buiten komen en voor hoogoplopende emoties zorgen. Maar je krijgt steun van een vooruitziende blik en hogere waarnemingen waardoor je openstaat voor verandering omdat je er nieuwsgierig naar bent. Op zich positief want het zal zorgen dat een doorbraak zich kan manifesteren met de volgende volle maan Wel benieuwd welke invloed dit zal hebben op de presidentsverkiezingen in amerika.

Maan tegenover juno wordt pittig voor relaties omdat je van je partner wil dat hij aan aan je behoeften voldoet. Dus de emoties kunnen rauw en intens zijn.

Mercurius retrograde tot 3 nov en vierkant saturnus kan je het gevoel geven dat je met je kop tegen de muur aanloopt. Het zorgt voor moedeloosheid, pessimisme en misverstanden en met stier kan je kort door de bocht reageren en dus gemeen uit de hoek komen. Het kan er ook voor zorgen dat het moeilijk is om je focus te houden

Jupiter sextiel neptunus: jupiter in de ambitieuze steenbok en neptunus in de spirituele vissen. Deze volle maan zal dus helpen om de ambities van het hogere in de ether te brengen. Het zal helpen om het bewustzijn te ontwaken. Het hoe je de materie ondergeschikt aan het goddelijke kan maken ipv de mens (als representant van de goddelijke almacht) als slaaf van de materie.

Groepshealing op afstand

Als je er klaar voor bent om lasten af te werpen en je wil hier ondersteuning bij en tools en inzichten, schrijf je dan zeker in voor de groepshealing. Gaat door vanop afstand en zelf hoe je niks te doen. Pas als je het verslag ontvangt mag jij aan de slag met de informatie uit het verslag, de healing opent je energie en mogelijkheden zodat jij dan persoonlijk actie kan ondernemen. Lees hier ervaringen van groepsleden. Kost maar 18€ incl verslag. Inschrijven kan tot 31okt om 23u enkel via isabelle@zichtbaar.be.

Isabelle Lambrecht

healer, psychotherapeut, bewustzijnscoach, bemiddelaar

www.zichtbaar.be