Ontwaken is een proces van loslaten en focussen of anders gezegd om ZEN te worden.

Ontwaken is een jezelf bevrijden uit verslavende  en zelfbeperkend gedrag, gevormd door je  gedachten van angst, oordelen, plicht, onrust.

Velen snappen niet echt wat dit inhoud, het houdt heel wat meer in dan chillen en het rustig aandoen. Het is een bewust worden van de goddelijk vonk en almacht in jezelf, daarop te focussen en van daaruit te werken/dienstbaar te zijn. 

Zen is een geesteshouding, een houding waarbij je je geest zo leeg mogelijk maakt zodat je deze kan vullen met god. Zolang je bezig met met aardse, materiele zaken is je geest gevuld met onrust en onwel zijn.  Iemand ie zen is heeft een lege geest maar wel een ijzeren focus op dienstbaarheid en de wil van god realiseren. Alle ego gerelateerde dingen worden niet toegelaten want er is enkel die focus op vreugde, dienstbaar zijn en dankbaar zijn voor de onmetelijke rijkdom en mogelijkheden die god ter beschikking stelt. 

Hieronder een boeddhistisch verhaal

Twee boeddhistische monniken en een mooie vrouw

Twee monniken die op reis waren, kwamen bij een rivier aan. Daar zagen ze een vrouw die wilde oversteken. Omdat ze bang was voor de stroming in de rivier vroeg ze of de monniken haar naar de overkant wilden helpen. De jongste monnik aarzelde maar de oudste zette haar op zijn schouders, waadde door de rivier en zette haar neer op de oever aan de overkant van de rivier. De vrouw bedankte hem en vertrok.

De monniken vervolgden hun reis. De oudste stapte rustig door en genoot van het mooie landschap. Echter de jongste was in zichzelf gekeerd en broedde op iets. Na twee uur te hebben gelopen, verbrak de jongste het zwijgen en zei wat hem dwars zat: “Broeder, wij hebben geleerd dat we contact met vrouwen moeten vermijden, maar jij pakte haar op je schouders en droeg haar!”

“Broeder”, antwoordde de oudste monnik, “Ik heb haar neergezet aan de overkant, terwijl jij haar nog steeds bij je draagt.”

Welke lasten draag jij nog mee?

De meeste mensen dragen steeds hun verleden in hun armen en blijven keer op keer dezelfde pijnlijke situaties herhalen en herbeleven. Op die manier wordt die last steeds zwaarder en zwaarder. Als jij je leven leeft vanuit oordelen, regeltjes en plichten zal je  merken dat je situaties lang mee kan torsen. Het is dan alsof die situatie nooit echt af voelt, alsof er nog een los eind is. Dat is logisch want als je handelt vanuit je denken, handel je  niet vanuit jezelf en ervaar je een onvervuldheid en twijfel.

Leer je echter om spontaan te leven vanuit de focus om dienstbaar te zijn, zal je merken dat elke situatie een eind zal kennen, een vervulling zal zijn van je intentie. 

  • Welke lasten, pijnen, twijfels uit het verleden draag jij nog met je mee?
  • waarom draag je ze nog? wat is het los eind?
  • elke last is gedragen door een vorm van zelfafwijzing, zelfveroordeling, zelfkastijding

Ik kan je op weg helpen om te beantwoorden aan jezelf met healing (verlichting van energetische, emotionele en fysieke disbalans letterlijk ruimte maken voor jezelf) en met coaching (is zowel healing, als inzichten, antwoorden en bijsturing.) Tarieven

Hier vind je meer symbolische verhalen

Isabelle Lambrecht

healer, psychotherapeut, bewustzijnscoach, bemiddelaar

www.zichtbaar.be