=Al een paar jaar volg en investeer ik in cryptocurrency.

Investeren is altijd een huzarenstukje en het is niet evident om het kaf van het koren te scheiden. Persoonlijk investeer ik gewoon in die dingen die me aantrekken. Zo kwam ook de cryptocurrency onder mijn aandacht. Investeren is dus altijd op eigen risico en verantwoordelijkheid.

Bitcoin of btc, de grondlegger

In 2008 verscheen er een whitepaper waarin een peer-to-peer betaalsysteem werd beschreven dat volledig decentraal zou kunnen functioneren. Peer-to-peer betekend een betaling zonder tussenpersonen (= banken). De auteur van de whitepaper noemde zichzelf Satoshi Nakamoto, maar wie er achter dit pseudoniem schuilgaat is niet bekend.

Op vandaag kopen en betalen heel veel mensen al online en sedert 2008 is er een stijgend wantrouwen richting banken na de financiële crisis. De BTC ontpopte zich daarop als antwoord naar een digitaal betaalmiddel, buiten het klassieke banksysteem om. Dit betaalmiddel schept een parallel naast het bestaande financiële systeem.

Bitcoin is een digitale cash munt, waarmee je waarde (= betaling) uitwisselt, rechtstreeks van persoon naar persoon, zonder tussenpersoon =  peer-to-peer.

De blockchain of het grote digitale kasboek

Het cryptocurrency gebeuren wordt gedragen door de blockchain technologie. Een blockchain is een chronologische keten die alle transactiedata weergeeft. Aanpassingen binnen een transactie zijn onmogelijk. Bij  bitcoin worden elke tien minuten alle transacties gebundeld in een digitaal blok, en dit wordt  aan de keten toegevoegd, zodat er een uniek adres ontstaat. Zo ontstaat er een keten van blokken: de blockchain.

De motor is het decentrale  gebeuren =  over de hele wereld zijn er duizenden computers zijn die een kopie van de hele bitcoin transactiegeschiedenis bewaren. Zo controleren deze computers de nieuwe transacties op hun geldigheid. Op die manier is het haast onmogelijk om het bitcoin netwerk plat te leggen, want dan zou je al die duizenden kopieën over de hele wereld tegelijkertijd moet vernietigen.

Zo’n computer die de hele transactiegeschiedenis bijhoudt en update noemen we een node. Heeft een node een transactie gevalideerd? Dan kunnen de miners ermee aan de slag. De miners bundelen de nieuwe transacties in een blok en voegen deze toe aan de blockchain.

Op vandaag zijn er heel veel coins in de omloop.

DISCLAIMER 

Mijn crypto investeringen

  • ik heb in ormeus, ormeus cash en ormeus eco geïnvesteerd, een bedrijf dat inkomsten krijgt uit haar mining activiteiten, trading en andere. Heeft een groot eigen vermogen en een heel duidelijke visie. Ik heb ook contact met het management waardoor ik vertrouwen heb in dat bedrijf.
  • geïnvesteerd in hypercapital met hoge winst nl 0.5% per dag = 15% per maand + de mogelijkheid om in voorverkoop nieuwe interessante coins aan te kopen. Als je hier ook wil in investeren stuur me dan een email.
  • geïnvesteerd in finiko (lees hier meer),  een financiële dienstverlener met 360 partnerkantoren en sterk groeiend. Hun expertise is gebaseerd op hoog rendements trading op de wereldmarkten. Momenteel hoge winst die schommelt rond de 20% per maand