=Al een paar jaar volg en investeer ik in cryptocurrency.

Investeren is altijd een huzarenstukje en het is niet evident om het kaf van het koren te scheiden. Persoonlijk investeer ik gewoon in die dingen die me aantrekken en die ik leuk vind. Zo kwam ook de cryptocurrency onder mijn aandacht. Investeren is dus altijd op eigen risico en verantwoordelijkheid.

Bitcoin of btc, de grondlegger

In 2008 verscheen er een whitepaper waarin een peer-to-peer betaalsysteem werd beschreven dat volledig decentraal zou kunnen functioneren. Peer-to-peer betekend een betaling zonder tussenpersonen (= banken). De auteur van de whitepaper noemde zichzelf Satoshi Nakamoto, maar wie er achter dit pseudoniem schuilgaat is niet bekend.

Op vandaag kopen en betalen heel veel mensen al online en sedert 2008 is er een stijgend wantrouwen richting banken na de financiële crisis. De BTC ontpopte zich daarop als antwoord naar een digitaal betaalmiddel, buiten het klassieke banksysteem om. Dit betaalmiddel schept een parallel naast het bestaande financiële systeem.

Bitcoin is een digitale cash munt, waarmee je waarde (= betaling) uitwisselt, rechtstreeks van persoon naar persoon, zonder tussenpersoon =  peer-to-peer.

De blockchain of het grote digitale kasboek

Het cryptocurrency gebeuren wordt gedragen door de blockchain technologie. Een blockchain is een chronologische keten die alle transactiedata weergeeft. Aanpassingen binnen een transactie zijn onmogelijk. Bij  bitcoin worden elke tien minuten alle transacties gebundeld in een digitaal blok, en dit wordt  aan de keten toegevoegd, zodat er een uniek adres ontstaat. Zo ontstaat er een keten van blokken: de blockchain.

De motor is het decentrale  gebeuren =  over de hele wereld zijn er duizenden computers zijn die een kopie van de hele bitcoin transactiegeschiedenis bewaren. Zo controleren deze computers de nieuwe transacties op hun geldigheid. Op die manier is het haast onmogelijk om het bitcoin netwerk plat te leggen, want dan zou je al die duizenden kopieën over de hele wereld tegelijkertijd moet vernietigen.

Zo’n computer die de hele transactiegeschiedenis bijhoudt en update noemen we een node. Heeft een node een transactie gevalideerd? Dan kunnen de miners ermee aan de slag. De miners bundelen de nieuwe transacties in een blok en voegen deze toe aan de blockchain.

Mijn crypto investeringen

  • ik heb in de orme coin geïnvesteerd, een bedrijf dat inkomsten heeft uit haar mining activiteiten, trading en andere. Heeft een groot eigen vermogen.
  • orme cash, kocht ik in 2018 in voorverkoop, is gekoppeld aan een digitaal betalingssysteem dat wss half 2019 op de markt komt
  • in februari 2019  BTC via trading: via een automatisch beleggingssysteem verdien ik elke dag op de bewegingen van de BTC
  • greenx token, kocht ik in 2018 in voorverkoop maar is nog niet op de markt. Komt wss half 2019 op de exchange
  • shop token die normaal in april 2019 op de markt komt
  • in  mei 2019 in Cloud wallet token. Dankzij deze wallet kan ik mijn BTC en etherums dagelijks laten opbrengen. De maandopbrengst ligt tussen de 6% & 12%. Deze is momenteel mijn beste investering