De germaanse geneeskunde of biologica

In de jaren 80 ontdekte Dr Rycke Geert Hamer, dat er een duidelijke structuur en logica werkzaam is in het fysieke lichaam. Ziekte en problemen, ontstaan niet zomaar, net zoals het leven ook niet zomaar via een toevallige oerknal ontstaan is.

Dr Hamer was ook niet zomaar een dokter want naast zijn medische studies had hij ook theologie en natuurkunde gestudeerd. Dit gaf hem duidelijk een bredere invalshoek. Hij was werkzaam als arts/internist en werkte met kanker- en psychiatrische patiënten. Zijn ingesteldheid was zeer vernieuwend , zowel technisch als medisch en dat resulteerde in oa de ontwikkeilng van de Hamerscalpel. Deze hamerscalpel zorgde ervoor dat de weefsels nauwelijks bloeden en zonder littekenvorming konden genezen. Hij ontwikkelde ook een speciale botzaag.

Vroege geschriften over de samenhang tussen emoties en ziekte

Toen ik mijn vader een jaar terug iets wou uitleggen over  emoties en het lichaam, kreeg ik te horen dat ik bij de nieuwe tijd hoorde en hij nog bij de oude tijd. Eerlijk gezegd, denk ik dat het juist omgekeerd is. Want de kennis waarmee ik werk is juist een heel oude kennis, die veel te lang verdrukt geweest is.

De spirituele traditie van de druïden is zeer oud met eerste bewijzen van een spirituele traditie in Europa die dateren van 25.000 jaar geleden. Ruim 20.000 jaar later, rond 3.000 voor Chr. is dezelfde initiatiewijze nog steeds terug te vinden. Zo’n 4.500 jaar later in de 16e eeuw zetten christelijke monniken voor het eerst; elementen van de orale traditie van de druïden op papier. Ze waren vooral bekend als geestelijke leiders, mystici, medicijnmannen, en geleerden van de natuurwetten,

De Ayurveda betekent vertaald: ‘Kennis van het leven’. Het is een holistische natuurgeneeskunst uit India, ontstaan uit de Vedische beschaving, Deze Heilige geschriften dateren van ver voor de Christelijke jaartelling. Ayurveda wordt gezien als een systeem van heilzame kennis welke de oudste vorm van geneeskunst (5000 jaar!) vertegenwoordigt in de menselijke samenleving. De centrale ayurvedische gedachte is dat een ziekte eerst in de geest ontstaat, en zich pas na herhaald genegeerd te worden in het lichaam manifesteert.

Acupunctuur is een chineese geneeswijze een 3500 jaar geleden ontstaan. Uitgangspunt zijn de meridianen die in ons lichaam lopen en een blokkade vertonen als de onderliggende emotie geblokkeerd is.

– Reeds in 140 n C schreef Galenus, een oude Griekse geneesheer over de relatie tussen emoties en kanker.

– In de werken van Plato, geeft Socrates aan dat het van groot belang is bij ziekte aandacht te besteden aan de geest en de emoties. Socrates beweerde dat als men deze relatie verwaarloost, men geen volwaardig arts is. Deze klinische wijsheid hield tot het begin van de twintigste eeuw stand. Tegelijkertijd echter ontwikkelde de geneeskunde zich in tegenovergestelde richting.

In hun lange strijd om op wetenschappelijke wijze geneeskunde te bedrijven, maakten de artsen de fout om de rol van de psyche te verwijzen naar fabeltjesland, het ‘mysticisme’ van het verleden.

Zo ontstond de ‘wetenschappelijke’ zienswijze dat het lichaam maar een machine is die ook als een machine kan worden gerepareerd. Dit heeft wel geleidt tot het ontdekken van protheses, kunstorganen en andere manieren van operatieve mogelijkheden. Desondanks deze kundige, technische vooruitgang kon men ziekte niet vermijden en bleef men met vele onverklaarbare ziektes zitten.

Het fysieke lichaam is een levend, intelligent systeem dat de reguliere geneeskunde wil benaderen als zijnde een machinaal systeem. Hierdoor blijven ze voor grote raadsels staan ondanks de grote technische vooruitgang. In het tv programma mysterious diagnosis wisten ze te vertellen dat er al zeker 30 000 onverklaarbare ziekten opgetekend werden. En dit terwijl je met de germaanse geneeskunde of de biologica gemakkelijk ALLES kan verklaren en duiden. Hun nietszeggende antwoorden zoals: “ oorzaak onbekend of je moet er maar leren mee leven of we denken, we veronderstellen, we vermoeden….” zorgen enkel voor verwarring en angst bij de patiënt. Sommige dokters gaan echter zover dat ze een doodsvonnis durven uit te spreken of een diagnose vellen als “ we hebben kanker bij je gevonden en je hebt maar 6 weken meer te leven”. Mijn grootmoeder kreeg dit verdict, namelijk te horen toen ze beendermergkanker bij haar vastgesteld hadden en toch heeft zij nog 12 jaar geleefd. Helaas met bijzonder veel pijn omdat de dokters en de medicijnen het natuurlijk genezingsproces steeds bleven tegenwerken. Had ik 27jaar terug maar geweten wat ik nu weet, ik had mijn grootmoeder en onze familie, veel leed kunnen besparen.

Het lichaam bezit namelijk een zelfgenezend vermogen.

Voor een gezond lichaam heb je een gezonde geest nodig

Hoe de zoektocht van Dr Hamer begon

Toen op 18 august 1978, zijn zoon tijdens een vakantie per ongeluk doodgeschoten werd veranderde alles voor Dr Hamer. De kogel trof Dirk in zijn slaap, wat voor een zware bloeding zorgde. De hulpdiensten waren pas 2u later ter plaatse. 111 dagen later, na 19 operaties moest zijn vader, Dr Hamer machteloos toezien hoe zijn zoon in zijn armen stierf. Een paar maand later werd dr Hamer ziek en constateerde men teelbalkanker bij hem. Hij was nog nooit ziek geweest en legde direct de link dat het dramatische en onverwachte verlies van zijn zoon Dirk, de oorzaak was van zijn kanker. Hij noemde de shock beleving een DHS ( dirk hamer syndroom)

Als internist had hij toegang tot alle kanker dossiers die hij nauwkeurig begon te onderzoeken. Hij stelde onomstotelijk vast, dat alle kankerpatiënten voorafgaand aan hun kanker, een ernstige emotionele shock leden. Via hersenscans ontdekte hij verder dat elke emotie zichtbaar wordt in een specifiek gedeelte van de hersenen. Deze noemt men de besturingscentra. Elk besturingscentrum is verder verbonden met specifieke organen. De hersenen blijken dus de controlekamer te zijn. Hij ontdekte dat ziekte een bijzonder bio-logisch, intelligent, gestructureerd proces was die de overlevingskansen voor de mens maximaliseerde. En dit proces verloopt altijd via duidelijk afgebakende processen.

 

 

De emotie bepaalt  hoe de ziekte zich zal vormen en uitwerken.

 

Op de afbeelding hiernaast zie je de specifieke hersencentra en hun emotioneel thema en de fysieke uitwerking.  Bron foto

Hoe ontstaat ziekte

De Hamer ontdekte dat elk fysiek ongemak en elke ziekte, voorafgegaan wordt door een zware emotionele shock die hen onverwacht treft (overvalt). Deze shock wordt opgeslagen in de hersenen, op een voorafbepaalde locatie, die gelinkt is aan de emotie. De inprent zorgt voor een breuk in de zenuwverbindingen op die plek waardoor ze zichtbaar gemaakt wordt. De betrokken of getroffen hersencellen geven signalen af aan de bijbehorende organen. De signalen zorgen voor een celtoename (tumorgroei) ofwel een celafname (gaatjes in botten en tanden) of uitval van functies (verlamming) en dit naargelang de inslag in de hersenen. Bij ernstige conflicten zie je duidelijk een schietschijfconfiguratie (vorm) op de hersenscans (CT-beelden). Hetzelfde ring effect als je een steen in het water gooit. De symboliek is hier glashelder : je gebruikt jezelf als schietschijf = zelfafwijzing. Ziekte is eigenlijk een genezingsproces omdat het je probeert terug te brengen tot jezelf ipv jezelf te blijven afwijzen en als schietschijf te gebruiken. De mens leeft vanuit vijandschap met zichzelf en het leven. En als je de vijand wil zoeken, zal je hem enkel in je hoofd vinden. Je lichaam laat je voelen welke vorm (emotie) de vijand aanneemt. Of om een spreekwoord te gebruiken: wie zijn gat brandt moet op de blaren zitten. De keuzes die jij maakt worden altijd tastbaar = voelbaar. Maak je keuzes vanuit eigenliefde dan heb jij een heel fijn leven, maak jij keuzes vanuit zelfafwijzing, tja dan zal je op veel blaren mogen zitten. Persoonlijk heb ik op heel veel blaren gezeten totdat ik eindelijk mijn koppigheid liet varen en wou luisteren naar mijn gevoel.

5 biologische wetten

Dr Hamer ontdekte, dat als 5 specifieke voorwaarden voldaan werd, er een verziekte situatie ontstond. Hij ontdekte ook dat het menselijke lichaam een intelligent systeem is, dat ontworpen is om te overleven. Het lichaam zal dus altijd oplossingsgericht en harmoniserend reageren en zo je overlevingskans vergroten. Een ziekte proces verloopt altijd via duidelijk te bepalen regels en dient een duidelijk doel: nl je kans op overleving te maximaliseren. Alles wat in je leven gebeurt is er VOOR jou en niet tegen jou. De natuur is meesterlijk en wonderbaarlijk. Het enige wat de mens ontbrak was een bruikbare handleiding ;-).

 • 1e biologische natuurwet – De ijzeren wet van kanker. De enige constante is de constante verandering: ons denken (de emoties) als vormgever van onze fysieke vorm (=veranderingen). Daaruit volgt dat spontane genezing volgt als je de emotie ontdekt die je in je greep houdt.Er zijn 3 criteria voor het ontstaan  en verloop van zijn proces:
   • Ieder ziekteproces ontstaat met een onverwachte, hevige, dramatische en isolatieve (= je staat er alleen voor) ervaring
   • De aard van het emotioneel conflict, bepaalt waar in de hersenen deze inslag plaatsvindt. Op plek in je lichaam die verbonden is met die plek in de hersenen zal de disbalans of zieke zich manifesteren of uiten.
   • Het ziekteproces loopt op alle drie de niveaus (emotioneel, hersenen en orgaan) synchroon.
 • 2e biologische natuurwet – De wet van tweefasigheid: elke ziekte bestaat uit twee fases nl de conflict fase en de herstel fase

 • 3e biologische natuurwet – De ontogenetische (kiemblad gecentraliseerde) biologische speciaalprogramma’s of de evolutionaire bepalingen. De impact wordt bepaalt vanuit de menselijke noden inzake veiligheid en overleving. Vb een leugentje om bestwil is veel minder bedreigend dan verraad. Het ene ben je vergeten na 5 minuten, het andere kan jaren woekeren in je. 

 • 4e biologische natuurwet – Het ontogenetisch bepaalde systeem van microben (schimmels, bacteriën, virussen).

 • 5e biologische natuurwet – De kwintesse of zingeving: elke natuurlijke verandering is zinvol, heeft een biologisch DOEL. Met andere woorden: elke ziekte is een Zinvol Biologisch Speciaalprogramma (ZBS) van Moeder Natuur. Het doel is terug jezelf worden en elke vorm van zelfafwijzing (emotie) uit je systeem loslaten zodat je van emotie evolueert naar liefde en goed gevoel.

In mijn blog vind je vele artikels die je inzicht geven in emoties en hoe je psyche werkt

zelfontwikkeling

verhalen met symbolische waarde

dwalende denkpistes

Isabelle Lambrecht

healer & coach

Boeken en pdf inzake germaanse geneeskunde

hier nog een artikel

00 Book-Dutch

00 De-5-Natuurwetten

De 5 biologische wetten van Hamer (1) zeer goeie korte samenvatting

000 BIOLOGISCHE SPECIAALPROGRAMMA’S – OVERZICHT AANGPAST

Erfelijke ziekten begrijpen in samenhang met de Germaanse Nieuwe Geneeskunde – PDF

embryologie

Interessante sites

Germaanse geneeskunde

hoe de geest aanstuurt

trefwoorden lijst

biologica