Osho brengt een oud zen-verhaal naar voor:

Een leeuw was grootgebracht door schapen en dacht dat hij zelf een schaap was. Totdat een oude leeuw hem greep en meenam naar een vijver, waar hij hem zijn eigen spiegelbeeld liet zien.

We zijn allemaal leeuwen, groot gebracht als makke schapen. Onze ouders zijn zelf gekwetst geweest in hun zijn en schepperskracht waardoor ze verworden zijn tot makke schapen, die niks meer durven, die bang zijn, zekerheid en garanties eisend.

foetsie de magie en het boeiende van het leven. Weg is de magische schepper.

Je leeuwenkracht zit in je zonnevlecht, het is de plek waar je wil stralen, waar je het middelpunt van je eigen levensverhaal en manifestatie durft te zijn.

Meestal zijn we als kind geleerd om bang te zijn van onze eigen kracht. Bang om anderen pijn te doen, bang om anderen te overweldigen.

De uitdagingen van onze innerlijke leeuw, de zonnevlecht en 3de chakra

Koning te zijn over je eigen gevoelswereld en je bewust te zijn dat je een lichtwezen maw lichtdrager bent  = uitdrukking even aan het zelf.

In de astrologie is de leeuw een vuurteken. Dat is een energie die : optimistisch & ongecompliceerd is die uitdagingen en problemen aanpakt ipv uit de weg te gaan. Eerlijkheid is belangrijk om te kunnen stralen. De  nodige ruimte om je vrij en spontaan te uiten. Assertief, vol zelfvertrouwen. Ongeduldig bij details omdat ze liever de grote lijnen hebben. In de leeuw energie draait alles rond kracht en ben je op het toppunt van je kunnen.

Hier leer je de  touwtjes in handen te nemen en te houden en is je streven  erop gericht de macht te krijgen of ten minste op te vallen. Op indrukwekkende wijze (indruk na te laten) probeer je stabiliteit (= vorm/structuur/materie ) te creëren.

Dit is de bindende energie van de schepping. In de leeuw is je wens zo duidelijk dat je deze kan zichtbaar maken in de materie. Je bent één brok zelfexpressie en moed

Stralen van geluk is wat je plexus krachtig maakt. Rond je 24ste tot 32ste maak je normaal een  bewustzijnsprong en leer je alle angsten, problemen, vragen rond je identiteit te doorprikken. Wat je hier leert is weten wie je  en wat je wilt en dat geneert of activeert de enorme kracht in je.  Zonder moeite verbreekt leeuw de afhankelijkheid met de ouders. Je bent volgroeid, sterk en zelfstandig. In leeuw ben je in de bloei van je leven. Leeuw durft ook risico’s te nemen. Je koopt dat net iets te dure huis en die dure auto die je de juiste status (leeuw) geeft. Maar je maakt je er niet druk om. Tegenslagen vangt leeuw soepel op. Dit is een stralende tijd van plezier en speelsheid en het soepel verlengen van je grenzen.

  • het vuur van de ambitie en hiermee het vormen van de identiteit, de mens die tot wasdom komt en pronkt met zijn kunnen en wil zich in volle glorie tonen aan de buitenwereld. Hij is dominant aanwezig, blufpoker, succesvol, laat de schepping in al haar schoonheid stralen. Bezieling, passie kunnen hier ontdekt worden, zelfexpressie. Leeuw neemt gewoon de ruimte in, leider, zet hier de lijnen uit voor de instandhoudingsfase. Schept zijn eigen kinderen. De vroegbloeier.  stralen en in het middelpunt staan  zelfbesef, verbeelden, bravoure  ik ben

Wat als je innerlijke vuur uit balans is?
Overheersend vuur: Veel energie, zeer enthousiast, weet niet van ophouden. Dominant, arrogant.
Gebrek aan vuur: Niet erg vitaal, last van moedeloosheid, legt zich neer bij tegenslagen. Somber en geneigd tot pessimisme, veel geduld.

Het vuur (de energie), dierlijk instinct – het willen – vuurmens zegt:” ik wil, dus ik besta” begon in ram als de levensenergie en kwam in leeuw terug toen je als jonge volwassene op je sterkst was. In boogschutter komt het vuur voor het laatst in je leven als je als vijftiger je tweede jeugd beleeft. Het vuur markeert ook telkens een nieuw begin. De ramfase is je eigen babytijd, in leeuw krijg je zelf kinderen en in boogschutter krijg je je kleinkinderen.

Je kinderen

De leeuw is het toppunt van je kracht en kunnen waarin je je kinderen het levenslicht geeft. Ik heb het hier niet alleen over je fysieke kinderen maar meer nog over je ideeën, want elk idee is een geestelijk kind.