Doorbraak is wel het kernwoord van de laatste dagen. Corona brak door alle landsgrenzen heen en raakte elke mens in één of ander opzicht. Ik was dus heel benieuwd naar deze maanhoroscoop.

De boodschap van deze maan is dat pijn en lijden doorbroken wordt en dat deze uitbraak voor genezing op een heel diepe karmische laag zal zorgen.

De symboliek van ram en corona

Het symbool voor ram zijn 2 horens. Corona is spaans voor kroon. Laat ons eens zien welke boodschap deze symbolen hebben. Kijk maar welke zin in onderstaande tabel je triggert en dan weet je waar je werk/groeipuntjes liggen. Veel plezier ermee.

DISCLAMER er staan schrijffouten in al mijn teksten https://www.zichtbaar.be/fouten/

 1. iemand de hoorns opzetten: iemand bedriegen. Hoe vaak bedrieg jij jezelf en daarmee de ander?
 2. de horens laten zien =zich vijandig opstellen. Hoe vaak ga je in de weerstand en sta je afwijzend tov jezelf en het leven?
 3. de koe bij de horens vatten =met de lastige zaak beginnen. Wanneer start je met leven ipv te overleven?
 4. koeien met gouden horens beloven =iets moois/ onmogelijks beloven maar niet nakomen. Zekerheid (valse afgod) is geen garantie voor geluk en gezondheid. Je hart en gevoel volgen wel.
 5. oude bokken hebben stijve horens (=oude mensen hebben vaak vaste gewoontes die maar moeilijk kunnen veranderen)
 6. zijn voelhorens uitsteken =trachten te achterhalen. Wanneer ga jij het avontuur van je eigen leven aan en durf jij te experimenteren?
 1. de kroon op het werk zetten =het werk voltooien. Wat heb jij nu nodig om ja te zeggen tegen jezelf?
 2. de kroon spannen =het hoogtepunt vormen. Wat bepaalt momenteel je leven en voelt dat ok voor jou?
 3. het einde kroont het werk =het werk is pas af als het klaar is.  Wat wil jij hard maken of gestalte geven?
 4. iemand de kroon van het hoofd nemen =iemand te schande maken of ontkrachten. Hoe ontkracht jij jezelf steeds weer en waarvoor wil jij nog geen verantwoordelijkheid nemen.
 5. iemand een kroon opzetten =iemand eer bewijzen. Zet jij de kroon op het eigen hoofd of is een autoriteit buiten jezelf de baas?
 6. iemand naar de kroon steken = willen overtreffen. Wat wil jij nog bewijzen of verbeteren? Perfectie versus authenticiteit en uniek zijn.

Wat me sterk opvalt; zijn de 2 brandpunten of brandhaarden

BRANDPUNT 1 Het 4 koppig duo, maan-zon-cheiron-zwarte maan,

Cheiron zijn diepe wonden in jezelf, de zwarte maan de stukken van jezelf die je letterlijk zwart maakt, niet wil zien. Maan voelen en zon denken vallen hierbij en dit allemaal in ram in het 11de huis. Ram is het eerste teken en staat echt voor ik, jouw persoontje. Het 11de huis voor jij die je plek inneemt in de maatschappij/ het sociale weefsel. Je wordt uitgenodigd om duidelijke keuzes te maken en je bewust te worden van waar jij als persoon mee bezig bent. Je kan nu de nodige frustraties ervaren van het ergens tussen gevangen zitten. Dat kan zich uiten op alle terreinen, financieel, thuis, zekerheden, onzekerheden, job. Onthoud dat het de manier is WAAROP jij NAAR iets kijkt dat bepaalt hoe je het ervaart. Ervaar jij iets al gevangen zitten of geblokkeerd, kijk dan naar wat jij denkt nodig te hebben uit de buitenwereld. 

Venus staat hier wat negatief en verwijst naar de haat-liefde verhouding me jezelf waar je nu iets aan kan doen. Uranus duwt hier op een halfslachtige manier aan de kar en helpt je om nieuwe kanten van jezelf te ontdekken en je los te maken van oude denkpatronen. Welke kant van jezelf kan je nu laten doorbreken?

Ze maken een positief aspect met vesta, en dit is een boeiende uitnodiging. Namelijk om je terug te trekken uit je afzondering. Of met andere woorden om te stoppen met zelfafwijzing en thuis te komen in jezelf. De gedwongen afzondering door corona, nodigt je uit om je bewust te worden van hoe jij je afzonderde van je eigen pad en zelf. Dank zij deze isolatie kan jij uit je eigen isolatie stappen.

Maan met pallas staat voor een soort van krijgskunstenaar en ook het omvormen van het lichaam tot wapen. Mooie symboliek. Corona als biowapen en je lichaam als vijand. Elke mens is een potentiële “killer” in het corona gebeuren. Laten we verder kijken dan dat. Als je leeft vanuit angst leef jij vanuit weerstand = je beoefend een vorm van krijgskunst. Hoe vaak ben jij niet boos op je lichaam als het pijn doet, hoe vaak sta jij vijandig tov je eigen lichaam? Tijd om je lichaam te leren zien als het instrument van de ziel, als je kompas en het te eren. Zonder lichaam zou je niet in staat zijn om te voelen / ervaringen op te doen.

Maan met jupiter gaat over leiderschap en manipulaties van de emoties. Maar ook over je innerlijke mentor en wijsheid.

Wat ga je doen, je verder laten leiden door je emoties of zet jij de kroon op het eigen hoofd en gebruik jij je emoties om te groeien en jezelf tot meer expressie te brengen.

BRANDPUNT 2 het 5-koppig duo saturnus, mars, pluto, jupiter en pallas, in steenbok en huis 8.

Man man man wat moker. Huis 8 is het huis van dood en wedergeboorte van macht en onmacht. Steenbok geeft hier vorm aan door met saturnus een duidelijk grens te treken, met mars je daadkracht te blokkeren en met pluto laat je zoeken naar hoe je met elkaar wil omgaan. Pluto, de macht die alles ondersteboven kan halen,  in steenbok vraagt je om verantwoordelijkheid te nemen en naar je innerlijke stem te luisteren. Doe je dat niet dan kan een collectieve dictatuur de mens de nodige regels opleggen. Corona is een voorproefje. Laat het daarbij blijven. Waar we nu collectief mee dealen is of we kunnen omgaan met macht en hoe we ermee omgaan. Pluto is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en al zeker geen zachte heelmeester die stinkende wonden achterlaat. Nee, hij trekt lekker de beerput van stinkende wonden open en reikt ons zo genezing aan. Iemand vroeg waarom dit met zoveel leed gepaard “moet” gaan. Wel dat moet niet, alles is actie en reactie. En de reactie dient sterk genoeg te zijn om een actie uit te lokken, vandaar dat alles altijd in balans is. Zelf zie ik geen leed maar een proces en mogelijkheden. Wel nodigt het uit tot het maken van zelfbewuste keuzes, vb ik hou me ver van enige vorm van vaccinatie. Hier een belangrijke uitspraak uit 2017 van het europees hof over de gevaren van vaccinatie.  

Venus met jupiter, zijn 2 geluksplaneten die hun krachten bundelen. Wat aantoont dat hier een liefdevol proces bezig is dat geluk wil bevorderen. Het toont aan dat het huidige proces veel kans heeft op goede vooruitzichten. Kan jij je negatieve kijk bijstellen en je openstellen voor vernieuwing en andere mogelijkheden? Je weet dat vernieuwing enkel kan door het oude af te breken of los te laten.

Venus met pluto wil je bewust maken van het feit dat je met liefde meer zal bereiken dan met haat en agressie. Op welke thema”s ervaar jij nog haat in je leven? Wie of wat wil jij kapot maken?

Er is ook sprake van een karmisch keerpunt want je wordt uitgenodigd om je negatieve gedragspatronen te zien en los te laten en om je emotionele blokkades te doorvoelen en accepteren. Pas dan kunnen we van de 3de dimensie naar de 5d. Onthoud dat tussen de 3de chakra en de 5de, de hartchakra zit. Zolang je nog je eigen vijand bent kan je niet verder. Hier wordt momenteel een duidelijke grens getrokken. De smaragdgroene energie is nu heel belangrijk voor healing. Visualiseer een smaragdgroene straal die je helemaal doorstraalt en geneest. Stuur energie naar de smaragdgroene kristal in de kern van moeder aarde, die genezende stralen uitstuurt. Lees hier meer over smaragdgroen 

De angsten omtrent dood kunnen nu heel fel oprispen. Ik wil leven & ik wil niet doodgaan, zijn 2 totaal VERSCHILLENDE concepten. Leven is voelen en je ding doen, overleven is hier zijn maar zonder vreugde. Kies voor wat je wil ipv voor wat je niet wil en je zal een wereld van verschil ervaren. Lockdown, vergrendeling, op slot, geen zuurstof meer, geen vreugde, geen speelruimte. Wat een mooie spiegel houdt corona je voor. Dit gebeuren, is meer dan een tekeningetje maken.

Negatieve gedragspatronen zorgen voor isolatie, spanning. Laat deze nieuwe maan een nieuwe reset en start zijn.

Weerstand kan je weerstaan en je eigen weten kan je waarmaken, door bewuste keuzes te maken en op eigen benen te staan.

Er is momenteel heel veel hulp van bovenaf om je weer op het juiste pad te krijgen en belangrijke karmische relaties kunnen nu je pad kruisen. Deze maan laat ook een heel duidelijke boodschap zien van hoop en vertrouwen en de boodschap dat verandering bezig is.

Hoe staat het met de gezondheid en longen volgens de maanhoroscoop? Best wel pittig want schorpioen prikt hier giftig en laat je weten dat het ongezond is om confrontaties te vermijden en te blijven handelen voor de lieve vrede. Het is belangrijk om de waarheid te achterhalen nu. Kijk naar hoe jij uitwisselt met het leven. Tweelingen dat staat voor de longen, staat op het 12de huis en verwijst hier naar het feit dat het velen in de kindertijd ontbroken heeft aan eigen ruimte en de nodige zuurstof (= het er mogen zijn, zoals je bent). Maar huis 12 staat ook de behoefte aan eenheid. Corona toont dat je deze behoefte niet de nodige zuurstof geeft. En doordat je nu elk alleen gezet wordt, kan je naar boven laten komen wat in jou leeft maar wat jij al zolang onderdrukt. Ben jij bereid om jezelf de nodige zuurstof en ruimte te geven? Huis 12 is ook het huis van verborgen angsten, dus laat maar naar boven komen die angsten en kijk ze aan. Mercurius heer van tweelingen staat in vissen en maakt samen met uranus een vuist en zorgt voor verrassende mogelijkheden.  De communicatie met je ziel kan heel vlot verlopen als je je ervoor openstelt want met vissen is je geest verruimd en meer open. Je wordt je bewust van het feit dat er meer is dan het zichtbare alleen. Je kan u meer dan  voldoende kracht vinden om een totaal nieuwe draai aan je leven te geven. 

Krachtige energetische steun

Zoals altijd kan je ook nu weer genieten van een krachtige energetische steun en healing, door aan te sluiten op de groepshealing die ik geef. Lees hier de ervaringen van groepsleden. Deze gaat door vanop afstand na 23.30u, zelf hoef je niks te doen. Het is de bedoeling dat je slaapt, rust of doet wat je wil doen. Dat zal ervoor zorgen dat je extra ontvankelijk bent. Kost maar 18€ incl uitgebreid verslag achteraf. Een abonnement 10+3 gratis kost 125€ Inschrijven kan enkel via email isabelle@zichtbaar.be.

Hieronder wat mijmeringen ivm corona

Het waarom: https://www.zichtbaar.be/de-corona-lockdown-of-coronagekte-het-waarom/

De bio-logische functie van virussen https://www.zichtbaar.be/is-het-coronavirus-wel-zo-gevaarlijk/

De impact die angst heeft https://www.zichtbaar.be/hoe-je-via-woorden-energie-overdraagt/

Corona een overdrachtelijke uitnodiging tot genezing https://www.zichtbaar.be/corona-de-werking-van-een-homeopathische-verdunning/

Waarom is de mens zo gemakkelijk te beïnvloeden https://www.zichtbaar.be/water-wonderbaarlijk-fenomeen-en-kracht/

Isabelle Lambrecht

healer & bewustzijnscoach

Ik schrijf graag in voor de groepshealing
Graag inschrijven 2 wekelijkse nieuwsbrief