F.A.Q. digitaal geld, coin2017-06-24T11:54:48+00:00
Wat is een bitcoin?2017-06-24T11:36:38+00:00

De bitcoins of digitaal geld,  worden berekend door het via de pc oplossen van  ingewikkelde rekensommen. De mensen die daarmee bezig zijn noemt men miners. Bitcoin zijn schaars net als goud en een schitterend alternatief voor  het huidig bankensysteem.

U beheerd bitcoins in een zogenaamde bitcoin wallet, dit is een digitale portemonnee die u op uw computer of mobiele telefoon beheerd.

  • Een nieuw blok van bitcoins wordt elke 10 minuten gegenereerd en toegekend aan iemand die bijdraagt aan de computerkracht van het netwerk. Op deze manier bitcoins verdienen wordt ook wel Bitcoin mining genoemd.
  • De moeilijkheidsgraad van het minen steeds wordt aangepast zodat er gemiddeld 10 minuten nodig zijn voor het vinden van een nieuw blok Dat zorgt voor een constant niveau.  Daarnaast halveert de beloning voor het vinden van een nieuw blok ongeveer elke 4 jaar. Voor de eerste 210.000 blokken is een beloning van 50 BTC, voor de volgende 210.000 krijgt men 25 BTC, dan 12,5 BTC en zo door. Hierdoor zullen er nooit meer dan 21 miljoen bitcoins bestaan, deze zijn allemaal gemaakt rond het jaar 2140.
  • Bitcoins kunnen online geruild worden voor andere munteenheden via exchanges. Hierdoor is er altijd een marktprijs die gebaseerd wordt op een vrije markt.
Wat is een proof of work-schema2017-06-24T11:27:47+00:00

Een proof of Work is het werkingsmechanisme dat oa bij Bitcoin gebruikt wordt. Om de coin te minen (verkrijgen) zijn een vele computers met elkaar verbonden. De miners moeten antwoorden vinden op hele moeilijke puzzels. Wie een antwoord vind heeft een bitcoin verdiend.

Wanneer er transacties worden uitgevoerd, worden deze door de minders gecontroleerd en geverifieerd. Hiervoor krijgen zijn een vergoeding.

Bitcoin transacties worden in blokken gebundeld en verbonden met het netwerk. De beveiliging wordt gegarandeerd door de snelheid van alle computers die verbonden zijn met het netwerk. Geen enkele computer is zodanig snel dat ze dit kan overtreffen. Valt er een computer weg, dan worden de berekeningen uitgevoerd door een andere computer in het netwerk: Elke computer (of miner) werkt verder vanuit hetzelfde stukje code.

Dit intensief werk van het vinden van nieuwe blokken of controle & verificatie van de transacties te controleren en verifiëren wordt de  ‘Proof of Work’-methode genoemd.  Ondertussen creëert de rest van het netwerk constant nieuwe puzzels.

De structuur van de ‘Proof of Work’ is een stukje data dat geproduceerd wordt en die aan bepaalde criteria moet voldoen en dat door miners in het netwerk uitgevoerd wordt.