Het zicht vanuit mijn huis

In 2018 november ben ik naar Spanje vertrokken en omdat het zoeken van een huis een bijzonder lastige onfijne ervaring was, wil ik het op mijn manier aanpakken. Omdat ik het gewoon ben om mensen te coachen was ik nieuwsgierig of ik het mensen gemakkelijker kan maken.

Zelf heb ik gedurende 6 weken van maandag tot vrijdag, 4 huizen per dag bezocht en uren op het internet rondgestruind. Tot ik  eindelijk mijn huis vond. Ik stond eerlijk gezegd bijna op opgeven want 120 huizen bezoeken op zulke korte tijd, echt ik baalde ervan.

Duidelijk krijgen voor jezelf wat je hartewens is

Ik heb mogen ervaren, dat het bijzonder moeilijk was om de vele immo kantoren waarmee ik bezoeken afgelegd heb, duidelijk te maken wat voor mij belangrijk was. De meeste wisten me direct te vertellen dat ze begrepen wat ik nodig had. Maar als we naar een huis gingen kijken werd mijn feedback stelselmatig weerlegt of als een lastige vlieg weggeslagen. Eentje wist me zelfs te vertellen dat ik wel gek moest zijn om dat huis niet leuk te vinden????? Tja, dan ga ik me toch wel vragen stellen.  Het  voelde voor mij als bandwerk, klemtoon op verkopen (tot het bijna door de stort duwen)  en niet echt de klant ten dienste zijn. Ze waren misschien wel van goeie wil maar ik had niet de indruk dat ze hielden van hun werk. 

Ik ben me er maar al te goed van bewust dat het immo gebeuren een moeilijke lastige job is net vanwege het feit dat het zo gevoelsmatig ligt. 120 bezoeken en maar op 1 prijs, tja ik snap de immobiliers maar al te goed. Het bij jezelf de juiste criteria vaststellen is zeer belangrijk en je daar dan ook aan houden, ondanks de druk van de immokantoren. Gaandeweg stel je dan vast waar je wel een compromis wil maken en waar niet. Maar dat ontdek je maar door  te plaatse te gaan kijken en invoelen. Het moment dat je de click voelt, ben je er. 

Toch kan ik het niet laten om toch ook hier eens mee te experimenteren als personal immo shopper. 

Een (lang gekoesterde) droom waarmaken

Kijk als mensen een tweede verblijf kopen of zoals ik definitief naar het buitenland vertrekken, dan hebben we hier met een droom te maken. Dus ook de zoektocht ernaar maakt daar onderdeel van uit en mag omgetoverd worden tot een fijne ervaring. Wil jij ook deze droom waarmaken in de streek Calpé, Moraira, Xabia, Denia, Benissa, neem dan gerust contact met me. Mijn immo site is in de maak en ondertussen heb ik al vele contacten gelegd met andere makelaars. 

Is er renovatie dan kan ik je ook hierbij begeleiden daar ik nu zelf aan de slag ga mijn het renoveren van mijn eigen huis in Denia 

Hieronder de foto”s zoals het huis nu is. Later volgen de foto”s na de renovatie.