Het zicht vanuit mijn huis

Immo in Spanje. In 2018 november ben ik definitief naar Spanje vertrokken. En omdat het zoeken van een huis een bijzonder lastige en onfijne ervaring was, wil ik het op mijn manier aanpakken. Omdat ik het gewoon ben om mensen te coachen was ik nieuwsgierig of ik het mensen gemakkelijker kan maken. Dus als jij op zoek bent naar een woning regio Denia/Javea/Moraira/Calpé dan kan je beroep op me doen.

www.costablanca-house.es

Ben je op zoek naar een goeie partner voor renovatie dan kan je ook beroep op me doen. Voor de 3de maal heb ik mijn eigen huis uitgetekend, eerst maal echter een renovatie.  In Belgie al 2x eigen huis ontworpen en laten bouwen en nu ook mijn renovatie helemaal zelf uitgetekend en begeleid. Als ik plannen uitteken dat voel ik de energie in en zorg ik ervoor dat alles energetisch klopt. Hier in spanje had ik 4 plannen nodig voordat het klopte als een bus en ik ben super tevreden.

Immo zoektocht

Zelf heb ik gedurende 6 weken van maandag tot vrijdag, 4 huizen per dag bezocht en uren op het internet rondgestruind. Maar ook al van maanden ervoor heb ik ook uren versleten op het internet tot ik er tureluut van was. Temeer daar ik nog nooit in Spanje geweest was en de streek helemaal niet kende. Ik stond eerlijk gezegd bijna op opgeven want 120 huizen bezoeken op zulke korte tijd, echt ik baalde ervan. Maar toen snapte ik wat ik fout deed en toen vond ik binnen de 4d mijn huis. Ik had nogal heel specifieke wensen naar energie en licht.

Belangrijkste tips: eerst de streek ter plaatse gaan verkennen. Hoeft niet lang te duren, desnoods 1 dag per stad en je voelt al direct in.  (ik had me die maanden zoeken op voorhand op het internet kunnen besparen) en ontdekken wat je belangrijkste parameter is.

Omdat ik geen enkel idee had van regio, heb ik gependeld op de kaart en kwam ik heel duidelijk uit ts Oliva en Denia (dit is het strand stuk waar ik zo graag ga wandelen). Maar ik wou er niet naar luisteren omdat mensen me gezegd hadden dat het hier kouder is dan achter den berg de Montgo. Denia ligt meer noord en achter den draai (het uitsteeksel tussen Denia en Javea) is het blijkbaar 1a2 graden warmer. Dus heb jij ook een idee welke regio goed is voor jou, neem dan de kaart van Spanje en als je een regio hebt, neem dan een gedetailleerdere kaart en pendel terug tot je op stads niveau komt en wie weet kom je dan in mijn streek terecht. Succes

Duidelijk krijgen voor jezelf wat je hartewens is

Ik heb mogen ervaren, dat het bijzonder moeilijk was om de vele immo kantoren waarmee ik bezoeken afgelegd heb, duidelijk te maken wat voor mij belangrijk was. De meeste wisten me direct te vertellen dat ze begrepen wat ik nodig had. Maar als we naar een huis gingen kijken werd mijn feedback stelselmatig weerlegt of als een lastige vlieg weggeslagen. Eentje wist me zelfs te vertellen dat ik wel gek moest zijn om dat huis niet leuk te vinden????? Tja, dan ga ik me toch wel vragen stellen.  Het  voelde voor mij als bandwerk, klemtoon op verkopen (tot het bijna door de stort duwen)  en niet echt de klant ten dienste zijn. Ze waren misschien wel van goeie wil maar ik had niet de indruk dat ze hielden van hun werk. 

Ik ben me er maar al te goed van bewust dat het immo gebeuren een moeilijke lastige job is net vanwege het feit dat het zo gevoelsmatig ligt. 120 bezoeken en maar op 1 prijs, tja ik snap de immobiliers maar al te goed. Het bij jezelf de juiste criteria vaststellen is zeer belangrijk en je daar dan ook aan houden, ondanks de druk van de immokantoren. Gaandeweg stel je dan vast waar je wel een compromis wil maken en waar niet. Maar dat ontdek je maar door  te plaatse te gaan kijken en invoelen. Het moment dat je de click voelt, ben je er. 

Toch kan ik het niet laten om toch ook hier eens mee te experimenteren als personal immo shopper. Komt er latere en renovatie aan te pas, dan kan ik je ook hierbij begeleiden daar ik nu zelf aan de slag ga mijn het renoveren van mijn eigen huis in Denia 

Een (lang gekoesterde) droom waarmaken

Kijk als mensen een tweede verblijf kopen of zoals ik definitief naar het buitenland vertrekken, dan hebben we hier met een droom te maken. Dus ook de zoektocht ernaar maakt daar onderdeel van uit en mag omgetoverd worden tot een fijne ervaring. Wil jij ook deze droom waarmaken in de streek Calpé, Moraira, Xabia, Denia, Benissa, neem dan gerust contact met me. 

Een bed & breakfast openen

Al een jaar of 6 speelde dat idee door mijn hoofd en nu is het zover. Ik kocht een huis, met een schitterend decor in het exclusieve gedeelte van Denia, Las Rotas. Dat is op 3 km van Denia centrum en op 2 km van de zee. Vanaf 1 maart 2020 ben je welkom in de b&b.  De website met foto”s is in de maak. Er zijn 3 luxe kamers beschikbaar. Wil je een berichtje van zodra de site rond is, stuur me dan gerust een email naar isabelle@zichtbaar.be

Hieronder de foto”s zoals het huis nu is. Later volgen de foto”s na de renovatie.