CREATOR VAN DE HEALING TECHNIEK

                                ISA HEALING ®

             ISABELLE LAMBRECHT 1969

 

Wie ben ik? In de eerste plaats een mens, die met vallen en opstaan heel veel geleerd heeft en daardoor mijn grenzen verlegd heb. Gegroeid van wijsneus naar wijsheid.

Dat start vertelde al heel veel. Geboren met de navelstreng rond de nek en een minuut zonder zuurstof. Tja de trend was gezet, dit ging een leven vol uitdagingen worden.

 Ik denk dat mijn eerste kreet/ademteug was: WAAROM

 Het waarom van alles wat is, is al mijn hele leven mijn drijfveer.

Onrecht was niks voor mij. Respect & authenticiteit droeg ik hoog in vaandel.  Als vroegrijpe wijsneus wist ik soms te gekke dingen uit te kramen. Hooggevoelig als ik was probeerde ik overal de harmonie te bewaren door teveel op mijn schouders te nemen. Tijdens de schooljaren waren de zwakkeren mijn “vrienden” die bescherming zochten bij mij, pesters waren bang van me. Krachtig zijn voor de ander was geen probleem. Maar krachtig zijn voor mezelf was een ander paar mouwen, daar ik een heel laag zelfbeeld had. Mezelf voorstellen ging altijd als volgt: “hallo ik ben een moeilijke en een rare, ik zeg het liever op voorhand dan moet jij het niet meer zeggen.” Nu doe ik dat gelukkig niet meer.

Eigenzinnig, het zoeken naar zinvolle zingeving

Zingeving, was heel lang mijn grote struikelblok. Ik vond alles zo leeg en zinloos. Mijn eigen kijk op het leven, riep groot ongenoegen op in mijn omgeving. Waarom moest ik altijd zo moeilijk doen, waarom kon ik niet gewoon “normaal” doen?  Ik was een spontaan, zeer nieuwsgierig en energiek kind dat door het onbegrip van de buitenwereld stilletjes aan veranderde in een vuurspuwende draak. De aanval was de beste verdediging dus heel snel leerde ik de buitenwereld op een afstand te houden door verbaal aan te vallen.

Voor mijn ouders moet ik een ramp geweest zijn. Mijn moeder wou liever geen kinderen en van een meisje had ze andere verwachtingen dan een actieve, nieuwsgierige, doe-het-al, die haar mannetje stond. Mijn vader voelde zich ontzettend miskent in zijn autoriteit, door mijn “waarom” vragen.

Autoriteit daar heb ik het moeilijk mee, ik duld niks of niemand boven mij. Mijn vader vroeg me als jong kind al” Wie denk jij wel dat je bent met je hoogstaande principes?’ Ik was gewoon eerlijk en rechtuit.  Authenticiteit was en is voor mij een heel belangrijk iets. Ik liep niet in de pas en mijn ouders schaamden zich voor me. En ja zo kabbelde mijn leven van de ene steen naar de andere. Wat ik ook deed, het was nooit genoeg of nooit goed. 

Stappen zetten

Toch moet je erdoor, je bent op aarde en je zet stapje per stapje. Op 20 jarige leeftijd gehuwd, op 21 jarige leeftijd mama van een prachtige HSP dochter. Mijn ex zeer behouden en traditioneel, neemt de rol van mijn vader over. Ik kreeg vaak te horen dat ik moest stoppen met al die rare praat, want volgens mijn ex-man leek het alsof hij dat dan ook onderschreef. Ik ga of verval dus in een soort van slaapmodus. Een wake-up call bereikt me het moment dat mijn dochter op 5 jarige leeftijd 3x na elkaar en blaasontsteking heeft en de dokter het woordje operatie laat vallen. Met een schok wordt ik wakker, want operaties zijn helemaal niet mijn ding. Ik haal mijn dochter erdoor zonder operatie en deze wakkere gang is niet meer te stuiten.

Dan begint de zoektocht naar het alternatieve : homeopathie, acupunctuur, zingeving, esoterie, psychologie, werking van het brein, healing, Lenormand- en tarot kaarten en alles wat ik kon vinden in de 5 bibliotheken waarvan ik lid was. 

 Als kind had ik altijd last van sinus-keel-neus& ooronstekingen, hoofdpijn, rugproblemen en kiné vanaf 12 jaar, …. Toen ik ouder werd CVS, Fybromyalgie, nekhernia, constant maag- en darmproblemen, socoliose, geblokkeerd bekken, 85% verlamde rechterarm…… Na 12 jaar huwelijk en huisvrouw te zijn, besluit ik te scheiden en zelfstandig mijn boontjes te gaan doppen. De arbeidsmarkt zat zeker niet te springen om een jonge moeder van 31 jaar met en kind van 10 jaar en zonder werkervaring. Mooi was dat, maar omdat ik voor mezelf gekozen had heb ik schitterend hulp uit de kosmos ontvangen en ben ik verder gegroeid.

Uit idealisme dacht ik in de politiek iets te kunnen betekenen. Ik ontmoette er Vincent Vanquickenborne, de toenmalige jongste senator van België. En wonder boven wonder kreeg ik van hem een schitterende en boeiende job aangeboden. Ik werd zijn administratieve rechterhand. Toen onze politieke meningen uit elkaar liepen aanvaarde ik een andere job als bediende. Maar een job als bediende was een ramp voor me dus na 8 maand dan maar de zelfstandige toer op.

Eigen boontjes doppen en mijn angst voor gebrek in de ogen kijken 

Man, man heb ik klappen gekregen. Ik ben begonnen met mijn incasso kantoor en het eerste wat ik deed was natuurlijk vechten, tegen ocmw, advocaten, rechtbanken, en tegen alle mogelijk onrecht.  In 2003 komt er een nieuwe man met 2 stiefkinderen op mijn pad en een boze ex die onze relatie niet zag zitten. Ze begint een rechtszaak, we verliezen de kinderen, relatie onder druk, ……. Ondertussen waren de fibromyalgie en cvs versterkt met een 85% verlamde computerarm, nekhernia en rugproblemen. Dus mijn job kwam ook op de helling te staan. Mijn 5.5 jarige relatie besluit ik stop te zetten, doch achteraf geef ik hem nog een kans maar na zijn overspel is voor mij de maat vol. De klap van het overspel komt mega hard aan en ik verzand in een depressie.  Het werken lukte niet meer.  4 maand zal mijn depressie duren, waarna ik eindelijk mijn ogen kan openen. Het overspel is achteraf een zegen gebleken want hierdoor werd ik tot overgave gedwongen en moest ik natuurlijk het waarom ervan begrijpen.

In 2012 besluit ik mijn hart te volgen en een opleiding bemiddelaar te volgen bij Mediv. Het is een keerpunt  geweest voor mij om mezelf op de kaart te zetten. Het hielp me ook in mijn zelfonderzoek om alles te kunnen plaatsen. Hierdoor kon ik mezelf uit mijn patroon van vechten en wegcijferen  bevrijden, omdat ik tijdens de opleiding vernam dat zelfs de beste bemiddelaar maar 65% van de zaken kan oplossen. Voor mij was dat een ontzettende bevrijding, het juk van alles te moeten oplossen en beredderen viel van me af. Ik begon de wereld op een heel andere manier te bekijken. Er kwam acceptatie vanuit het begrip dat alles gebeurt met een goeie reden en dat het altijd juist is. Het lijkt op een wedergeboorte en de start van een nieuw leven. Stilletjes kruip ik uit mijn dal en van de één op de andere dag springt alles open halfweg 2014. Het is  een bal die niet meer te stuiten is.Op dat moment kon ik volmondig ja zeggen tegen mezelf en kon mijn passie, nl het andere de weg wijzen, zich ten volle manifesteren.  Ik moest eerst verraden worden door mijn partner om in te zien hoezeer ik mezelf verraden had, jaar na jaar. 

Ik begin weer plezier te krijgen in de gewone alledaagse dingen. En mijn rechteram en de andere kwalen worden draaglijker en verdwijnen stilletjes.

Enkel wanneer er “stress” is (= een soort weerstand tegen iets in mijn leven) kan ik kort nog sommige knelpunten voelen in mijn lichaam.

Een deel van de pijnen waren pijnen die ik van anderen overnam een ander deel kwam door de afwijzing en miskenning van mezelf. Mijn dochter, ook hooggevoelig, noemde het stofzuigen. Telkens wij onder de mensen geweest waren, voelden de mensen zich goed en wij mottig en moe. Mijn verlamming gaf me het signaal dat ik zelf niet goed bezig was en ik gooide helemaal het roer om. In plaats van de ander nog op de eerste plaats te zetten, reserveerde ik deze plaats voor mezelf. Enkel zo kon ik krachtig zijn en kon ik kracht doorgeven aan de anderen. Mijn pijnen leerden me dat ik mijn zelfbevestiging in de buitenwereld zocht. Mijn handelen was altijd gekleurd door de achterliggende motivatie:” ik wil welkom zijn, belangrijk voor de ander en waardevol (typisch bij ongewenste kinderen)”. Ik gaf om erkenning te krijgen, mijn geven was dus geïnfecteerd en onzuiver. Het moment dat ik dat snapte kon ik naar binnen bij mezelf en mezelf leren waarderen. 

Bang van eigen kracht

Net zoals zovele andere Hsp’ers en lichtwerkers ben ik jarenlang bang geweest van mijn eigen kracht en kunnen. Mijn moeder vond mijn sterke energie storend ( de kamer was altijd zo vol als ik er was zei ze) en ik leerde mijn grote energie en kracht te dimmen. Mijn gevoeligheid was een last. Ik had altijd pijn, een etiket in de kleren is ondraaglijk, kan enkel natuurlijke stoffen verdragen, straling is een ramp, altijd gepakt en gezakt want als het kouder of warmer wordt moet ik direct anticiperen, op tijd iets eten, regelmatige slaap, snel emoties overnemen, mijn lichaam regeert zo snel op alles …. In het dagelijkse leven kan dat soms vervelend zijn want anderen hebben daar precies geen last van.

Eigen waarheid en wijsheid voorop stellen

Ik vond ook dat de anderen meer wisten dan ik en ik was bang fout te doen of te falen. Het moment dat ik het zo beu was om afhankelijk te zijn van die wispelturige buitenwereld heb ik de knop omgedraaid en gezegd tegen mezelf dat het genoeg was. Ik heb toen gezworen nooit meer naar anderen te luisteren en mijn eigen gevoel te volgen en aan de slag te gaan met wat ik vandaag weet en aan ervaring in huis heb.  Na jaren van CVS en fibromyalgie was het een verademing de verkramping en pijn te kunnen loslaten. Ik werd een neutraal kanaal en op een paar maand tijd ontwikkelde ik spontaan mijn manier van het healen op afstand. Verdieping van kennis stroomde ook binnen daar waar ik al jaren hard poogde contact te maken. Pas toen ik echt alles losliet en de overgave binnenstapte ontplooide zich alles letterlijk in een 2-tal maand. Ik voel me jonger en jonger worden. Mijn lichaam is vrij van pijn en verkramping en ongelooflijk maar waar kan ik tijdens de healingen de pijnen van mijn klanten overnemen in mijn lichaam om ze zo te verwijderen. Ik ben niet meer bang van mijn kracht en de magie en wonderen zijn een vast onderdeel van mijn leven nu. Het is een zalig gevoel, een thuiskomen. Door mijn groot invoelen vermogen en mijn gebrek aan veroordelen blijk ik een bron van wijsheid te zijn. Dag na dag stroomt mijn hoofd vol met informatie die naar buiten wil. Hoeveel ik ook schrijf, het is maar een fractie van wat door me heen stroomt aan informatie.

Het leren thuiskomen in mezelf was de kentering, daarmee wil ik nu anderen helpen. Dat ik goed bezig ben bewijzen de sterke resultaten die ik boek bij klanten met mijn healingen en coaching. 

Ik heb dus mijn eigen methode ontwikkeld nl de ISA healing, die enkel geven wordt vanop afstand. Ook tijdens de coaching zijn mijn invoelend vermogen een bijzonder sterke tool en grote meerwaarde.

Geef nooit de moed op,

blijf zoeken en ontdekken

want elk stukje heb je nodig,

om te komen waar je nu bent!

Fijn dat je ik je mocht inspireren

Hartelijke groet en wie weet horen we elkaar 😉

Isabelle Lambrecht