Misschien heb jij je ook al eens de vraag gesteld of sommige mensen wel een geweten bezitten? Of jezelf afgevraagd hoe iemand zo gevoelloos kan zijn om de ander te pijnigen en er plezier kunnen aan beleven?

Als hooggevoelig die heel lang het liefst van alles een “roze” wereld wou zien, heb ik hier heel lang mee geworsteld. Al die hardheid, pijn en lijden in deze wereld.

Wordt men zo geboren?
Wordt een moordenaar of tiran, zo geboren of speelt er meer, was een vraag waar ik lang mee bezig was. Naar mijn idee worden we duidelijk geboren met een bepaalde aanleg en naar gelang de plek en ouders waarbij we geboren worden, zal die aanleg op een bepaalde manier uitwerken. Maar volgens mij zijn we allemaal in essentie liefdevol. Volgens mij de aanleg niet vaststaand en zou een huidige moordenaar mocht hij  gebaard door een andere moeder en/of opgevoed onder andere omstandigheden zeker kunnen uitgroeien tot iets anders.

Naar gelang de omstandigheden leren we onze energie te richten. Vb als er veel jonge energie in je horoscoop aanwezig is (ram-stier-tweeling of kreeft-leeuw-maagd) zal je merken dat je snel in de pool van overleving en vechten zal verzeilen. Leeft zo een kind bij ouders die drinken of
agressief zijn, zal zijn kracht op die manier aangewend worden. Is de horoscoop versterkt met rijpe energieën ( weegschaal-scorpioen-boogschutter of steenbok-waterman-vissen) zal die persoon een diepere laag in zichzelf kunnen aanboren.

Wat geeft de doorslag in het gedrag van mensen?

Hier heb ik ook al vaak bij stilgestaan en als antwoord kwam bij mij binnen: het geweten. Ok mooi, maar wat is het geweten?
Dankzij mijn observaties, healing en coachingwerk worden dingen steeds weer eenvoudiger en duidelijker voor mij. In essentie kan ik alles terugbrengen tot de dualiteit. Mannelijke en vrouwelijke energie, denken en voelen, vreugde en lijden, goed en uniek, leven en overleven, gemakkelijk
en moeilijk,….

Waarom lijken sommige wel een geweten te hebben en waarom sommige niet?

Naar mijn idee hebben we allemaal een geweten. Vraag is natuurlijk wat een geweten is? Het woord draagt zelf het antwoord in zich: ge- w e t e n. Met andere woorden, een mens gedraagt zich naar dat wat hij weet (= als waarheid aanvaard heeft). Dat wat hij weet is in eerste instantie afkomstig van buitenaf aangeleerde structuren.
Iemand die enkel een omgeving heeft leren kennen, waar tiranie, machtsmisbruik, manipulatie, geweld heerste dan leerde hij en denkt hij nu te weten dat dit het leven is. Hoe hij hiermee omgaat hangt af van de kleur van zijn geweten.

Ook een geweten is gekleurd door de dualiteit. Je hebt maw 2 soorten weten of geweten.

Het ene geweten is gestoeld op dat wat je denkt dat juist is : je wetende denken en het andere geweten is dragen door je gevoel: het voelend weten. Het is gevaarlijk om dat wat je denkt dat waarheid is tot je maatstaf en weten te maken, want in je denken leven enkel hersenspinsels. Pas als jij dieper in jezelf indaalt kan jij JOUW waarheid ontdekken en weten wat enkel voor jou werkt en goed voelt. Zolang je leeft in een denkwereld zonder de structuur van je voelen leef jij in een illusie, een verhaallijn. Dan wil jij enkel gelijk halen en als je geen gelijk haalt dan doe je de ander met heel veel plezier pijn.

Lees hier meer over