De echte elite shungite is niet zo gemakkelijk meer te verkrijgen. Gelukkig heb ik nog een grote levering rechtstreeks uit Rusland kunnen aankopen. 

Zelf ben ik super tevreden over de werking van Elite shungite. Elite Shungite is één van de meest krachtige, unieke en zeldzaamste edelsteen ter wereld ! En ook de meest effectieve tegen elektrosmog. Een zakje naast mijn hoofdkussen als ik weer eens teveel in mijn hoofd zit, doet wonderen zodat ik rustig in slaap kan vallen.

Mijn waterkan op de orgon/tacyhon generator, gevuld met Elite Shungite stenen.

De voordelen van Elite shungite zijn:

 • – bevat bijna alle elementen van de mendeljev tabel
 • – zeer aardend (stimuleert 1ste chakra) 
 • – werkt in op de emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam (de aura)
 • – sterke anti-oxidant, antibacterieel en stimuleert je immuunsysteem 
  – extreem zuiverend , zowel water als neutralisatie elektro-magnetische straling
  – werkt goed bij alle mogelijke huidaandoeningen,  heelt snijwonden sneller 
  – rustgevend en antidepressiva
 • – tegen alle mogelijk chronische aandoeningen 
  – zowel inwendig als uitwendig toepasbaar 
 • – antihistaminica en anti-inflammatoire effecten;
Russische en Duitse onderzoekers bevelen het drinken van elite shungite water aan bij :
– anemie   –  allergieën allerhande  – bronchiale astma  – gastritis – dyspepsie – nierziekte – leverziekte – diabetes – galstenen, galblaas en vaatziekten – verzwakt immuunsysteem – alvleesklier ziekten – verkoudheid – hart- en vaatziekten – cholecystitis
– chronisch vermoeidheidssyndroom

Gebruik:De mogelijkheden zijn eindeloos:

– het reinigen van water. Ik leg altijd wat stenen in mijn waterkan. Je water 3 uren laten opladen en indien 24u ongebruikt je water enkel nog gebruiken om je te wassen of voor de planten of dieren. 

– genezing van uiteenlopende ziekten, van griep tot diabetes, van artritis tot galstenen; het verhoogt de immuniteit, laat zelfs een flinke kater verdwijnen. Leg een steen op een pijnlijke plek en de pijn zal verlichten.

– Water vermengd met Shungit  geneest eczeem, psoriasis, bevordert genezing van wonden, versterkt en verjongt de huid, enzovoort.

– Elite shungite poeder kan je mengen door je dagcreme of je kan het inwendig gebruiken om je te versterken. Inwendig neem je een paar keer per week een mespuntje elite poeder in een glas water, dit zal je meer kracht en vitaliteit geven. 
– Je kan ook (10%) Elite shungite poeder met zout mengen en gebruiken als zouttoepassing. 
– Elite shungite poeder is veel krachtiger dan actieve kool. Bij langdurig gebruik van actieve kool kan dit leiden tot een chronisch tekort van biologisch werkzame stoffen die essentieel zijn voor het menselijk organisme. Elite shungite is vrij van dit nadeel, is een veel beter absorptiemiddel, geeft je het lichaam  de essentiële sporenelementen en dwingt je darmen om te werken. 

Is een hoge energiedrager. Een water filter met Elite shungite schenkt je water met een boviswaarde tot 80.000 Bovis eenheden. 
Een stuk Elite shungite van 40 – 50 g naast een watertank, zal het water vitaliseren (het zal kort erna met de klok mee draaien). Deze rechtshandige vortex leidt tot een instroom van vitaliteit, terwijl een linkshandige vortex daarentegen tot afvoer. 

Elite shungite heeft geen invloed op de pH van het water en niet op de zuurstofopname capaciteit. Daarom kan de Schungit willekeurig lang in contact met water. De werking van de ELITE shungite is eeuwig en blijvend. 

Prijs, normaal ben ik de goedkoopste op de markt omdat ik een lage winstmarge reken. PAS OP, als je goedkope elite shungite kan kopen, dan mag je er zeker van zijn dat ze je de gewone shungite geven, die kost maar 1/3 van de prijs van de echte elite shungite. Laat je niet vangen door de goedkope prijzen!!!

 • 25 gram kost maar 18€
 • de grote stenen (ts 10 & 16gr) kosten 32€ voor 25gr
 • + portkost

Onderscheid ‘gewoon’ en Elite shungite

Elite shungite, ook wel Edel, Noble of Silver shungite genoemd, is sterk verschillend van het ‘standaard’ shungite:

 • – bevat veel meer fullerenen en koolstof (98%)
 • – normaal shungite bevat C60 fullereen (0,5-1%) en elite shungite C70 (90-98%)
 • – geeft geen of weinig kool-stof af
 • – gemiddeld 10 maal sterker of anders gezegd: 10x minder volume nodig dan ‘gewoon’ shungite
 • – kristal structuur
 • – niet te bewerken
 • – zeer sterke anti-smog eigenschappen en voor watervitalisatie
 • – zeer beperkte hoeveelheid beschikbaar, zeer gewenst en daarom veel duurder

Elite Shungite is een vorm van shungite dat 10 tot 20 maal het aantal fullerenen bevat dan het standaard shungite. De werking is dan ook vele malen sterker. Het is veel zeldzamer en de vraag in Rusland is groot waardoor de prijs relatief duurder is.

Het soortelijk gewicht is lager en het heeft een unieke zilverachtige glans. Het geeft ook geen zwart stof of zoals het ongepolijste ‘normaal’ shungite. Omdat het door zijn broze kristalstructuur niet kan bewerkt worden wordt het voornamelijk gebruikt voor ultieme waterbehandeling, antismog en om juwelen te maken.

Voor waterbehandeling wordt 25 – 50 gram per liter water kleinere brokjes aangeraden. In mijn kan zit er 125gr

Een stukje geschiedenis van de Shungit steen:

ENKEL in Karelië (Rusland) aan de rivier Zhunga bevind deze unieke steensoort zich. Het verhaal gaat, dat de moeder Martha van Michael Romanov (de eerste tsaar uit de Romanov dynastie, 1613-1617) tijdens een vluchtpoging ernstig ziek werd enn in stervensnood verkeerde. Zij werd door een boer meegenomen naar een plaats die plaatselijk bekend stond als de ‘levensbron’. Toen ze van het water dronk bleken haar krachten snel terug toe te nemen en was ze na enkele dagen genezen. Niemand wist, dat de genezende kracht van het water te danken was aan de bijzondere steenlaag in dat gebied, de Shungit steen. Een eeuw later hoorde een nazaat van deze Martha, tsaar Peter de Grote, toevallig van iemand die dankzij ditzelfde bronwater genezen was. Tsaar Peter ging op onderzoek uit, en ontdekte voor het eerst de samenhang. Hij experimenteerde met het water zowel als de steen, en de resultaten waren zó goed, dat hij besloot dat elke soldaat tijdens de vele oorlogen in die dagen een Shungit steen met zich mee moest dragen, voor zijn eigen gezondheid maar ook om vervuild water te kunnen reinigen. Zo wilde hij bijvoorbeeld epidemieën van dysenterie in zijn leger voorkomen.

Met de komst van een nieuwe tsaar raakte de steen en haar bijzondere krachten opnieuw in de vergetelheid. Pas de laatste 25 jaar neemt de belangstelling weer toe. Lange tijd was er een uitvoerverbod van kracht, dus bleef de steen buiten Rusland onbekend. Er werd onderzoek gedaan, en een bedrijf legde zich toe op het ontginnen, produceren en verkopen van de Shungit steen, vooral voor geneeskrachtige doeleinden.

Wetenschappelijk onderzoek:

Onderzoekers ontdekten tot hun verbazing dat de laag Shungit steen minstens twee miljard jaar oud moest zijn. Dat wil zeggen dat zij een unieke oorsprong heeft. Bijvoorbeeld steenkool of goud, is ontstaan uit samengeperste plantenresten. Doch 2 miljard jaar gelenden bestonden er nog geen bossen in dit stenen tijdperk. Maar hoe is deze mysterieuze steen ontstaan? Men oppert 3 mogelijkheden:

 • – mogelijks is het een primitieve microscopische organismen uit ondiepe baaien in de oertijd
 • – of ze is het resultaat van een vulkaanuitbarsting.

Voor beide geldt: waarom dan alleen maar op die specifieke plaats in Rusland te vinden?

Een andere theorie is, dat deze aardlaag ontstond is door de inslag van een gigantische meteoriet, daarbij wordt de naam van de oude planeet Phaeton genoemd.

De Shungit steen verschilt van alle andere mineralen op aarde. De hardheid is 3,5 / 4 op de schaal van Mohs, de dichtheid 1,9 gram/cm3. De kleur is zwart. Het verschil zit in de natuurlijke ‘fullerenen’: Shungit bevat geheel uit koolstof bestaande moleculen, in de vorm van een holle bol, ellips of buis. Ze lijken op grafiet, maar hebben een andere vorm. Fullerenen werden pas aan het eind van de 20e eeuw ontdekt, drie wetenschappers kregen hiervoor in 1996 de Nobelprijs.