De nieuwe maan laat ons weer naar binnen keren en alle planeten ondersteunen dat proces omdat ze allemaal in de onderste hemisfeer staan (allemaal onder de middellijn). Dat wil zeggen dat de planeten introvert uitgewerkt worden. Of dat dingen zullen verdiept worden.

Nieuwe maan, is het samenvallen van maan en zon, het moment waarop lichaam en ziel gemakkelijk in contact zijn. Daarom is de nieuwe maan het ideale moment voor nieuwe plannen, omdat het ego dan getemperd wordt door de invloed van de ziel. Met volle maan, sta je meer open voor dat wat je echt wil.

 

 

 

 

 

 

Nieuwe maan in ram het 4de huis

De laatste 3 weken waren best pittig en verwarrend met die mercurius retrograde. Die wazig mist en lethargie wordt met de nieuwe maan in ram, helemaal doorbroken. Je mag nu, dat waarop je je de laatste maand geremd voelde, helemaal laten doorbreken. Ram zet er de beuk in maaaar vanuit je buikgevoel. De remming gaf je de kans om de essentie te verkennen van dat wat je nu naar buiten wil in de wereld zetten.

Nieuwe maan in ram vraagt je om bewust voeling te krijgen met hoe jij jezelf wil presenteren naar buiten toe. Ram is het eerste teken van de dierenriem en verwijst dus naar het geboren worden. Het is een krachtige opstuwende kracht. Wat wil jij dat mensen ervaren als ze in contact met jou komen? Wat wil jij nu, in je leven realiseren. Ram nodigt je uit om dat wat je weet los te laten en om actie te ondernemen vanuit het nu, vanuit wat jij voelt. Een stukje jezelf opnieuw geboren laten worden. Maak andere keuzes, durft een totaal andere richting in te slaan.

Nieuwe maan in ram is het allerbeste moment om diepgaande veranderingen aan te brengen, nieuwe zaken en relaties op te starten. Dus ga ervoor, het licht staat op groen.

Het 4de huis is dat waar jij je goed bij voelt, waarbij jij thuiskomt of goed in eigen vel zit. Geef nu bewust richting aan dat wat je dit jaar wil laten groeien.

Je komt op aarde om zin te geven je ziel, om je innerlijke bron tot realisatie te brengen. Het is de bedoeling om de kosmische energie door je kruin tot aan je voeten te laten doorstromen. Echter teveel mensen zijn bang om dingen te doorvoelen en daarom weigeren ze de energie door hun hele lichaam te sturen. De energie blijft dan in het hoofd hangen, waardoor het kopje altijd vol is en groei verstikt wordt.

Een zen verhaal. Een man bezocht de zen meester om antwoorden. Hij bleef maar praten en vragen stellen. Op een gegeven ogenblik begon de  zenmeester hem een kopje thee in te schenken. Ook toen het kopje vol was, bleef de zenmeester heel zen verder schenken. Totdat de man alles behalve zen riep: “ het kopje is al lang vol, waarom schenk jij nog verder?. De zenmeester antwoordde: ‘Jij bent net als dit kopje. Zolang je hoofd vol zit kan ik niks voor je doen. Pas als je bereidt bent om los te laten en ruimte te maken kan ik je nieuwe dingen leren. “

 

 

 

 

 

 

 

Maan halfvierkant zwarte maan (lillith)

Dat is een heel intense energie, die je in contact zal brengen met oude pijnen, ontstaan omdat je in bepaalde leugens bleef meegaan. De leugens in vriendschappen, kunnen nu uiteenspatten. Situaties waarin je je beklemt voelt en die je uitnodigen om je te bevrijden, toekomst plannen die overhoop gehaald worden zodat je vertrouwen en overgave mag leren. De leugens waarin je leeft maken van je soms een kat in het nauw. Pas als je alle leugens ontdekt hebt die in je leven spelen, ben je echt vrij en krachtig. Wees dankbaar als het zich voordoet, hoe moeilijk het in eerste instantie ook is, het is een zegen om eerlijk en vrij te kunnen zijn.

Maan quintile juno

Is de ideale stand voor ideale partnerships. De relaties die je nu aangaat zullen stimuleren en boeiend. Je kan je rusteloos en romantisch gestemd voelen en het is het ideale moment om je partner te verrassen. Wees creatief en ontdek hoe vervullend het kan zijn om echt met de ander uit te wisselen en je partner nog wat uit te dagen. Sleur is dodelijk en met deze energie kan je er met heel veel plezier de bezem doorheen jagen

Mercurius conjunct neptunus in vissen

Onder deze energie zal je merken dat je uitgedaagd wordt om, dat wat je al zolang probeert te ontwijken en links te laten liggen, in de ogen te kijken. Illusies en strohalmen worden nu ontmantelt. De leugens waarin wµje al zo lang onbewust leeft, de relaties die je aangegaan bent vanuit deze leugens, dat allemaal zal nu worden uitgeklaard en dit proces zal duren tot 2025. Dus de volgende jaren worden we collectief uitgenodigd om naar jezelf te kijken, om de leugens waarin we onszelf klein houden te doorbreken.

Leer oefenen met het eerlijk te zijn met jezelf. Voelt iets niet goed, zeg het klaar en duidelijk. Vind je iets niet leuk zeg het klaar en duidelijk. Zwijgen voor de lieve vrede is gestalte geven aan een leugen! Zorg dat je ziel het meest waardevolle in je leven wordt, zodat de leugen van het ik-ben-het-niet-waard dus zal ik mezelf maar wegcijferen, eindelijk voorgoed gebannen wordt.

Tijd om in de volgende jaren collectief de eigenwaarde op te krikken. Kan je het je inbeelden, alleen evenwaardige relaties, die boeiend, verrijkend en verwarmend zijn. Als vis heb ik wel meer van die mooie ideeën, die ik heel lang als onzin afgedaan heb. Dit omdat mijn vader me zei dat ik in utopia leefde, met mijn hoofd in de wolken. Vele lange jaren heb ik dan maar in de leugen geleefd van dat goeie en mooie dingen utopia zijn. Wel ik ben uitgebroken op mijn 44ste en vandaag op mijn 50ste durf ik weer te genieten van utopische dromen. Geen leugens meer voor mij, laat utopia zich maar realiseren. Is het in dat leven niet, wel dan zal het wel in een volgend leven zijn. Maar ik heb in elk geval besloten om enkel nog voeding te geven aan dat waar mijn hart warm van wordt. Ik heb veel te lang in de kilte geleefd. Ik geniet nu al 6 jaar een leven als een regenboog , vol kleur, warmte en magie.

De zon vierkant saturnus

Je zal er echt voor mogen werken voor dat wat je wil. Saturnus is de strenge leermeester die je uitdaagt om je grenzen te (ver)kennen zodat je contact kan maken met je essentie. Enkel door wrijving, begrenzing krijg je voeling met jezelf. Geboren worden is de wrijving door het geboortekanaal, het zaad dat door de aarde heen wrijft om door te breken. Mensen zijn zo bang van de wrijving omdat ze het geschenk niet begrijpen. Wrijving schenkt plezier, het gevoel echt te leven. Wat zou de liefde bedrijven zijn zonder wrijving? Wrijving= uitdagingen= lessen leren, kan echt op een leuke manier.

Het is een oud denkpatroon, dat nog onbewust in ons leeft, dat groeien enkel kan via pijn en lijden. Groeien is wrijving en zoals gezegd, seks is ook wrijving. Seksuele energie is de levensenergie = passie en levensvreugde. Pas als er wrijving is wordt ze geactiveerd. Dus symbolisch gezien heeft de kosmos seks met de mens. Wrijving is met andere woorden een uitwisseling en interactie en naar mijn ervaring kan dat perfect zonder pijn. Begin je al een beetje te snappen hoe het werkt?

Dus de volgende keer dat je weerstand ervaart of je begrenst voelt, weet dan dat je hierdoor contact kan maken met de kracht/passie in jezelf. Het is enkele je weerstand die zorgt voor de pijn. Vervang je weerstand door nieuwsgierigheid en de wrijving wordt leuk 😉 Pas als je je begrensd voelt komt de drive of motivatie om uit te breken, om je grenzen te verleggen. Wrijving is de basis voor groei en het verwerven van kracht. Zon = ego, vierkant (= daagt uit) saturnus (de materie/begrenzing). Dus wat wil jij zichtbaar maken, wat vind jij de moeite waarde om gestalte aan te geven?

Het is belangrijk om keuzes te maken vanuit wat goed voor je voelt, dan is de wrijving een uitdaging en iets leuks. Maak jij keuzes die niet goed voelen, is het logisch dat de wrijving als een verkrachting aanvoelt.

Het maximum halen uit deze kosmische steun?

De kosmos reikt ons via de maan (ziel/gevoel) om de 2 weken extra energetische steun. Via de groepshealing (gaat door op afstand na 23,30u, omdat de ziele energie dan het sterkst is) kan jij op jouw tempo het maximum halen uit deze frequentie verhogingen die met elke volle en nieuwe maan naar de aarde komen. Tijdens deze healing krijg ik ook altijd een beeld door en een boodschap, waardoor er waardevolle extra inzichten en verdieping mogelijk zijn. Inschrijven enkel via isabelle@zichtbaar.be, kost maar 15€ inclusief verslag. Lees hier de krachtige ervaringen van groepsleden

Tot de volgende, met de volle maan van 19 april.

Warme groet,

Isabelle Lambrecht

Healer en coach