Reinigende en versterkende thee 2017-06-22T13:13:37+00:00

Reinigende en versterkende thee

Beschrijving

Een zeer smaakvolle  thee; warm of als ijsthee te drinken. Persoonlijk doe ik er een beetje honing bij. 

Werking:
– Haalt alle afvalstoffen uit het bloed.
– Verhindert de opslag van afval-, gif- en stressstoffen.

– Stoffen die reumatische pijnen opwekken worden uit het lichaam. Ideaal bij reuma, fybromyalgie, spier- en gewrichtsklachten.
– Goed bij maag- en darmkrampen, maagpijn, buikpijn bij kinderen, diarree, maag- en darmzweren, koliekpijnen.
– Deze thee heeft een antibacteriële werking.
– Bij snel opkomende infecties met koorts.
– Bij griep, verkoudheid, sinusitis = bijholteontsteking, blaasontsteking, ooginfectie, ontstekingen in het middenoor en amandelontsteking.
– Bij diverse huidinfecties 
ook als kompres, ook voor de ogen: gebruik dan het restant na het thee zetten daar het door het kokend water steriel is – geworden.
-Bij stress, innerlijke verkramping, grote vermoeidheid, gebrek aan levenskracht.
– Bij hoofdpijn en slapeloosheid, nachtmerries en heimwee.
– Bij nerveuze overgangsklachten.
– Goede thee bij kiespijn. Voorkomt hoofdpijn.

Gebruik:
Een eetlepel op een liter water.
‘s morgens een potje thee bij het ontbijt om de darmen en organen op gang te brengen;
‘s middags een potje thee om de darmen te ondersteunen bij de maaltijd verwerking;
‘s avonds na 20.00 uur zo weinig mogelijk drinken daar de thee vochtafdrijvend werkt en daardoor de nachtrust kan verstoren.

Is samengesteld uit:
Aardbeiblad, alantswortel, alsem, brandnetelblad, driekleurig viooltje, duizendblad, frambozenblad, herderstasje, hysop, kalmoeswortel, kamille, lijnzaad, lijsterbes, maté, meidoorn, sandelhout, sarsaparillawortel, sassafras, st. janskruid en vlierbloesem.

6€ voor een zakje van 50gr 6€ + portkost

Ik bestel

Relax Bloementhee 

Beschrijving

Een zeer smaakvolle thee, die je als ontspanning kan drinken en samengesteld is  uit bloembladeren.
Door zijn zalige geur en smaak verhoogt hij de sfeer in huis en is daardoor uitermate geschikt om in gezelschap te drinken.

Gebruik:
kan de gehele dag gebruikt worden.

Vuistregel:
een theelepel voor een kopje.
Een eetlepel voor een pot.
7-10 minuten laten trekken.

Samenstelling:
frambozenblad, rozenbloemblad, goudsbloem, jasmijnbloemen en lindebloesem.

Frambozenblad: De medici­nale werking is aansterkend, afkoelend, bloedzuiverend, eetlust opwekkend, laxerend, menstruatie bevorderend, samen­trekkend, urineafdrijvend , rijk aan magnesium, kalium, ijzer, vitamine B en vitamine C, versterkt de baarmoederspieren, een regulerend effect op de eierstokafscheiding, positief effect hebben op onregelmatige of pijnlijke menstruatie

Rozenbloemblad: kalmerende, antiseptische, antiparasitaire, ontstekingsremmende laxatieve, cholesterolverlagende en hart-ondersteunende eigenschappen hebben.

Goudsbloem: bloemen eetbaar ontstekingsremmend, antibacterieel, verzachtend en jeukstillend, Rijk aan vitamine A helpt het te verzachten, helen en de huid te restaureren,Gingivitis of tandvleesontsteking, Keelontsteking, keelpijn, amandelontsteking, voetschimmel en wratten,

Jasmijnbloem: helpt afvallen, versterkt metabolisme (afbraak vetten), kalmerend en hartslagverlagend, concentratievehogende werking en kalmerend bij stress en slaapproblemengoed , goed voor je spijsvertering, reinigt je lijf en de afvalstoffen worden afgevoerd, diabetes, verlaagt kans op beroertes en cholesterol

Lindebloesem: Rijk aan flavonoïden, stress verlagend, . Het is een krachtige antioxidant  zijn kalmerend en verzachtend effect op de huid, verzacht hoestprikkel, is rustgevend, urinedrijvend en krampremmend. Hij verzacht maagklachten en duizeligheid en bevordert de bloedcirculatie. Helpt bij het inslapen, tegen nervositeit en tegen verkramping en bevordert bovendien de eetlust. Een verwarmende en pijnbestrijdende werking.

6€ voor een zakje van  50gr

Ik bestel