Er zijn 3 rode draden in deze nieuwe maand.
– Het eerste wat me opvalt aan deze maan, is dat de 5 planten (pluto, saturnus, jupiter, neptunus, uranus) die onder de middellijn staan, retrograde zijn
– Maan maak maar 1 aspect en dat is met jupiter. Dus de invloed van jupiter is de rode draad.
– Heel bijzonder is dat de vorige volle maan van 24 juli ook in waterman was.

Maan in waterman in het 3de decanaat maan
Maan staat voor je instincten dus in het 3de decanaat wordt het instinctieve en intuitieve sterk benadrukt. Het kan voelen als een onderhuids vulkaan die wil uitbarsten. Laat maar uitbarsten want het leven wil doorbreken.
Waterman wil verandering, onafhankelijkheid, vrijheid, verbinden op basis van gelijkheid en broederschap. Oude waarden moet verdwijnen en plaats maken voor het nieuwe. Daarom ook dat onvoorspelbaarheid een belangrijke factor is. Laat ook maar alle drama en kinderachtig geleuter varen want daar houdt de waterman niet van. Waterman doorbreekt graag routines.
Het is het 11de teken, we zijn allemaal énén = evenwaardig en allemaal één. Een en toch individu.
Het is een vast teken dus het gaat over structuur en het element lucht dus communicatie.

Planeten onder de middelijn

Alles wat onder de middellijn ligt gaat over zelfkennnis opdoen. Verkennen en plaatsen welke emoties bij jou spelen. En nu staat alles daar retrograde.

Een retrograde planeet doet je letterlijk op je stappen terugkeren, checken en herevalueren.  Een slow down en puntjes op de i zetten.

De retograde jupiter (tot 18 oktober) in vissen
Verhoogd je spirituele bewustzijn, je begrijp van oneindigheid en onaantastbaarheid en dwint je je grenzen te verleggen. Deze jupiter dwingt je met je hoofd uit de wolken te komen en eerlijk te zijn met jezelf wat je echt gelukkig maakt, wat je echt vervulling geeft.

Ook cheiron is retrograde en onder de middelijn in ram in huis 5
Het vijfde huis is de energie van onze creatieve zelfexpressie. Het scheppen omdat we plezier aan beleven om uiting te geven aan de waarde in ons aanwezig. Door dit goed gevoel bevestigen en bekrachtigen we onszelf waardoor het zelfvertrouwen ook sterker en sterk wordt.  En laat het nu juist dat zijn dat het systeem onderdrukt bij de levende mens: de vrij zelfexpressie.
Ram is je persoon, dus cheiron retrograde hier zal persoonlijke kwetsingen als oude koeien uit de sloot halen die je zelfexpressie remmen zodat je volledig de remmen kan losgooien.

Als de maan in waterman staat dan staat de zon in leeuw, de vernieuwer versus de loyalist. Je hart en gevoel zal je trekken naar vrijheid, losbreken en onafhankelijkheid en je ego-denken zal je schuldgevoel aan praten wegens gebrek aan loyaliteit. Stel jezelf dan de vraag, wie je loyaliteit verdient: een persoon of je ZELF. Maak de juiste keuze want de klok heeft bijna 12u geslagen.

Venus driehoek Saturnus is ideaal voor het vinden van ware liefde en toewijding. Bestaande relaties kunnen hun band versterken. Relatie problemen kan je oplossen nu.

Mars driehoek Uranus brengt initiatief, spanning en avontuur. Durf gerust wat risico’s te nemen.

Wil jij ook maximaal profiteren van al deze power energieën  extra profiteren en handvaten krijgen over hoe je dit het beste kan toepassen in je eigen leven? Schrijf je dan zeker in voor de groepshealing tot 22 aug tot en met 23U. De healing gaat door na 23.30u. Inschrijven enkel via isabelle@zichtbaar.be en kost maar 18€ incl verslag of een abonnement 7+3gratis = 125€. Lees hier ervaringen