In de wicca noemen ze deze de maan van de roos. Je hebt rozen die heerlijk geuren, zonder geur, prachtige kleuren, in bloei, verwelkt, met en zonder doornen. Vergelijk je huidig leven eens met één van bovenstaande rozen:

 • geurt je roos lekker: voel jij vrij? vind jij je leven leuk en boeiend?

 • Is je roos geurloos : is je leven saai, vol plicht en moeten?

 • Is je roos een kleur waar je van houdt : bevalt je relatie, je huis, je job, je lichaam, je rekening …. je?

 • Is je roos in bloei : schenkt je leven je vreugde en vervulling?

 • Is je roos verwelkt: ben je ziek, draait je leven vierkant, ben je bang/onzeker, …

 • heeft je roos doornen: wat je ook doet niks lijkt te lukken of goed te gaan

Het thema van de maan van de roos is bepalen wat je zal offeren om iets anders te kunnen behouden. Ze adviseert je om los te laten wat voorbij is, om oude structuren en visies los te laten die je valse steun en veiligheid bieden.

Kenmerk van de maan van de roos

De Maan van de Roos heeft te maken met een terugkeer naar de rust van de winter, een rust die nodig is om een nieuwe cyclus van zaaien en oogsten mogelijk te maken. Daarbij is het nodig dingen los te laten zodat je ruimte kan maken voor een nieuw seizoen en zo het voortbestaan verzekeren. We zitten in de aanloop van corona golf nummer 2 en een tweede lockdown kan je zeker verwachten vanaf oktober.

Wat ga jij offeren? Je vrijheid of je angst?

Welke roos wil jij volgende jaar in augstus?

Klamp jij je nog ergens aan vast? Leun jij nog op de bekende structuur of ben je al bereid je te openen voor vernieuwing?

Kies jij nog voor valse veiligheid of kies jij voor een zelfverzekerd leven?

Volle maan in waterman

Waterman is het teken van vrijheid, gelijkheid en onafhankelijkheid. Ze werpt oude waarden omver en maakt ruimte voor nieuwe. Dit is het meest progressieve teken van de dierenriem dat ons vooruit stuwt. Ze nodigt je uit om je bewust te worden van waarmee jij je verbonden voelt en waarom je je daarmee verbonden voelt. Ze nodigt je ook om je bewust te worden van de onderlinge verbondenheid van al wat leeft en bestaat op aarde. Dankzij het wij kan jij jezelf ontdekken. Gebruik deze volgende 14 dagen om bij je ware kern te komen. Waterman leert je trouw te zijn aan jezelf en nodigt je uit om het leven te leiden dat echt bij je past = je op het lijf geschreven is. Elke mens vormt mee de wereld en ja één mens kan het verschil maken op aarde.

Deze waterman nodigt je uit om:

 • het verschil te willen maken door een kanaal van liefde te zijn

 • elke vorm van angst, wanhoop en onmacht los te laten en te vervangen door zelfbewustzijn (trouw zijn aan je eigen waarheid),

 • je hang naar veiligheid te vervangen door nieuwsgierigheid,

 • te handelen vanuit wederzijds respect en verbondenheid

 • eerlijk te zijn met jezelf en te luisteren naar je gevoel. Veel mensen onderdrukken wat ze voelen, uit angst en onzekerheid, waardoor ze ten prooi vallen aan machtsmisbruik en winstbejag.

Leeuwenpoort 26 juli 2020

Op 26 juli opende zich weer de leewenpoort. Deze Leeuwenpoort (verbonden met de plexus solar) helpt je, je weer op diepere lagen te herinneren wie je bent, wat je (in) dit leven komt brengen en verdiept je afstemming met de bron. Het helpt je om de leugen van zelfafwijzing en onmacht, waarin je leeft, los te laten. De leeuwenpoort nodigt je uit om de kroon (corona) op eigen hoofd te zetten zodat je vanuit de impuls van je ziel doet, zegt en kiest vanuit je kern en Almacht. Wie wil kan op 8-8-2020 inschrijven voor de lichtactivatie die ik geef vanop afstand. Kost 18€ incl verslag, inschrijven tot 23u via isabelle@zichtbaar.be

Maan vierkant Uranus, zal graag zorgen voor onverwachte veranderingen en bijzondere gebeurtenissen. Het zal je aanpassingsvermogen en flexibiliteit op de proef stellen. VERMIJD het nemen van risico’s of het aanbrengen van grillige veranderingen. Beter een dagje erover laten gaan en dan invoelen of je de verandering echt wil doorvoeren.

Maan halfvierkant venus een periode die je kriebels zal bezorgen omdat ze je onwil om je te verbinden bloot zal leggen en je angst voor de herverbinding met de vrouwelijke energie. Er is die hunkering naar verbondenheid, naar zielemaatjes, naar schoonheid in je leven.

Mercurius tegenover Saturnus

Wordt een behoorlijke dobber want wijst op serieus nadenken, eerlijk zaken doen en serieuze discussies. Verder kan je vertragingen, gebrek aan concentratie en communicatieproblemen ervaren die voor frustratie en onenigheid zullen zorgen. De angstige burger zal worstelen met pessimisme, versterking angst, slecht nieuws, eenzaamheid, verdriet of zelfs depressie. Gemene uithalen en harde woorden, abruptheid, kritiek, fouten, laster, leugens en gezeur zitten allemaal mee in de aanbieding. Maar weet dat negatief denken de dingen erger maakt dan ze zijn!!!

ADVIES : berichten en communicatie eenvoudig en to the point houden, extra alert zijn bij belangrijke beslissingen en zakelijke deals. Jouw tools zijn positief denken, aandacht voor details, geduld en begrip. Wel is dit een goeie tijd voor kritisch denken en diepgaande research.

Maan driehoek juno is er het verlangen naar wederkerige vervullende relaties

Maan sextiel cheiron zorgt dat je je beter bewust bent van de noden van anderen. Het laat je weer begrijpen dat het fijn is als anderen gelukkig zijn en zich goed in hun vel voelen. En ook dat als jij dicht bij je gevoel blijft dit op je kinderen een genezend effect heeft.

2de helft van 2020 draait rond het aangaan van de strijd

Mars is op volle kracht omdat hij sedert 1 juli in zijn eigen teken ram vertoeft en dit tot 6 jan 2021. Deze krachtige mars energie zal zeker impulsiviteit, boosheid, agressie en frustratie in de hand werken. De strijders onder ons zullen aan de slag willen en de nodige stappen ondernemen om vernieuwing af te dwingen. Het zal een niet te stuiten kracht zijn want lukt het niet de eerste keer dan wel de 2de of 3de keer. Wie of wat hem ook zal uitdagen maakt niet uit, van opgeven is geen sprake.

Dat de tweede helft van 2020 meer dan uitdagend zal worden zien we aan volgende:

 • mars zal zowel venus, jupiter, saturnus als pluto uitdagen en conflicteren

 • eind juli / begin aug komt mercurius tegenover het trio jupiter/pluto/saturnus

 • eind aug /begin sept komt venus tegenover het trio jupiter/pluto/saturnus

Allemaal dingen die ervoor zullen zorgen dat er een strijd zal uitgevochten worden tussen persoonlijke en collectieve belangen. Hiermee wordt bedoelt een persoonlijk belang die je aanzet tot het misbruiken van je macht. Of anders gezegd, het verkopen van je ziel aan de duivel omdat je geld, winst, macht en status belangrijker vind dan je medemens.

Cheiron in ram zorgt ervoor dat het thema mensenrechten HET gevoelige punt is. En zal uitnodigen tot het opkomen voor je eigen rechten en deze van anderen. Elke mens heeft het recht op veiligheid en elke mens heeft het recht om zijn stem te laten horen!!! Elke vorm van dwang en censuur is een schending van je rechten als mens !!!!

De mens die bang is voor covid19 heeft het recht om een vaccin te eisen….. MAAR de mens die bang is voor het vaccin dient evenzeer het recht te krijgen om zijn stem te laten horen en een vaccin te weigeren !!! Een mes snijdt altijd aan 2 kanten.

De strijd om vrijheid, het loslaten van de slavernij is in volle gang en duurt zeker nog tot eind december. De kosmos laat weten dat we goed op schema zitten en dat alles naar wens verloopt. De muurbloempjes krijgen de boodschap om ook de dansvloer te betreden in deze kosmische bewordingsdans. Verwacht je zeker aan een 2de lockdown vanaf oktober. Sta regelmatig stil bij wat zelfbewustzijn , bewustwording, bewust zijn, voor jou betekend. Geniet nog van je bewegingsvrijheid, sla de materialen in die je nodig hebt voor je klusjes en neem je tijd voor klusjes tijdens de volgende lockdonw.

Energetische ondersteuning en maanactivatie

Wie een stevige steun wenst tijdens deze zeer belangrijke processen dit jaar (2020 is het jaar van de definitieve omslag) kan zich inschrijven voor de super krachtige groepshealing Deze gaat door vanop afstand). Ik stem me op je af via je doopnaam. Al sinds 2016 gaan deze elke 2 weken door en hebben ze al vele mensen geholpen hun persoonlijke groei te versnellen. Lees hier feedback. Energetische blokkades worden hierbij weggenomen en 10 dagen later, krijg je extra inzichten en tools via het uitgebreide verslag. Kost maar 18€ ofwel 125€ abonnement (7+3 gratis). Inschrijven tot 3 augustus om 23u via isabelle@zichtbaar.be

Isabelle Lambrecht
energietherapeut/healer   &   bewustzijnscoach/psychotherapeut
www.zichtbaar.be

Inschrijven 2-wekelijkse gratis nieuwsbrief