Foodgrade h²o²: waterstofperoxide

De 2 basiselementen van het leven zijn  water en zuurstof. Metafysisch staan ze voor gevoel en ruimte. Ook ons fysiek lichaam bestaat voor 80% uit water en heeft zuurstof nodig. Wanneer iemand emotioneel stagneert of blokkeert, zal je dit als ziekte weerspiegeld zien in je lichaam.  Ziekte is eigenlijk uitdroging en verstikking op celniveau, door een tekort aan water (blokkeren van gevoel)  en zuurstof (het jezelf verwezenlijken).

Wat zijn vrije radicalen?

Men spreekt vaak over vrije radicalen. Dat is een zuurstofmolecuul dat uit balans is omdat het een elektron mist.  Ze zwerven door het lichaam op zoek naar een elektron en proberen gezonde cellen te enteren om aan hun trekken te komen. Antioxidanten echter remmen de strooptocht van de vrije radicaal en geeft hun de zo nodige elektron.  Minder bekend is dat een waterstofmolecuul evenzeer uit balans kan zijn. Deze mist dan een elektron of een proton, wat we dan uitdroging noemen.

Het stabiele molecuul H²O²

Het stabiele molecuul H²O² is super belangrijk voor ons lichaam omdat zowel het waterstofmolecuul  (H²) als het zuurstofmolecuul (O²) in paren aangeleverd. Wanneer we H²O² innemen, splitst het enzym catalase, het op in waterstof en zuurstof. Op die manier kan je lichaam zelf beslissen of het de waterstof wil inzetten op specifieke plekken of de zuurstof, of allebei. Heb je last van cellen die uitgedroogd zijn, zal je lichaam de H² gebruiken om de waterstofmoleculen in balans te brengen door een elektron of proton terug te geven. Is een cel verstikt, dan zal het lichaam de O² gebruiken om het zuurstofmolecuul in balans te brengen door een elektron terug te geven.

H²O² is een  bouwsteen

H²O² is noch een ‘vrije radicaal’, noch een ‘antioxidant’. Het is een BOUWSTEEN die ‘afgebrokkelde’ structuren weer kan heropbouwen. H²O² zorgt voor  REGENERATIE omdat het zowel de waterstofmoleculen als de zuurstofmoleculen kan in balans brengen. Mensen degenereren fysiek vanwage een gebrek aan H²O²  (water en zuurstof). Veroudering en littekenweefsel zijn vormen van degeneratie.  is DEGENERATIE. Dat is dus je veroudering, maar ook je littekenweefsel!

TIP: eet voldoende verzadigd vet omdat deze grote hoeveelheden waterstof heeft.  De beste manier om je cellen te hydrateren, te voorzien van vocht, is om ze waterstof te geven. Geen water, maar waterSTOF, de bouwsteen van water. Er is nl. 0% verlies bij waterstof!

 

Drinken is belangrijk maar teveel drinken is belastend voor je lichaam. 

Als je om de haverklap naar het toilet moet om te plassen drink je best wat minder. Echter HSP mensen die moeten ook frequent plassen omdat zij de invloeden uit hun omgeving opnemen en op die manier ontladen uit hun lichaam. Bij HSP’ers is het dus zeker geen issue van teveel te drinken. Wie teveel drinkt zal zijn lichaam belasten. Je lichaam zal het er dan even snel weer proberen uit te plassen.  Het grote nadeel van teveel drinken is dat het je maagsappen verdunt, waardoor je minder maagzuur krijgt (water is ook alkalisch, een base), en het voert elektrolyten, kostbare mineralen, af.

Je kan door teveel te drinken je cellen uitdrogen, dan krijg je oa rimpelvorming en littekenvorming. Rauwe melk drinken of mineraalrijke en vette beestenbottenbouillons zijn een veel betere keuze. Het gaat om waterstof!

Waterstof is het oudste element ter wereld, het was er al voordat zuurstof een grote rol ging spelen. Het is een zuurvormend, vrouwelijk element. Zuren zijn bouwstoffen, basen zijn afbraakstoffen. Beide zijn belangrijk, mits deze in balans zijn. Die balans is overigens niet 50-50, maar eerder 70-30 in het voordeel van de bouwstoffen, de zuren. En wat vertellen de voorstanders van de zuur-base theorie je? Eet 70% basen en 30% zuren. Precies andersom dus! Wat ze dus eigenlijk zeggen is: eet meer mannelijke afbraakstoffen dan vrouwelijke bouwstoffen.

TIP:  Eet dus meer verzadigd vet en drink zuurstofrijk water!

1

Werkwijze en bewaartips Waterstofperoxide (3% foodgrade H²O²):

Om te voorkomen dat de druppels reageren met verontreinigingen in het water dient u eerst het kraanwater 12 uur te zuiveren door water in een glazen schenkkan te gieten en er Elite shungite stenen aan toe te voegen. Deze steen kunt u eeuwig gebruiken en zuivert het water.

Lees hier meer over Elite Shungite https://www.zichtbaar.be/lichaam/digitale-remedie/elite-shungite/

 • Drinken op een lege maag dus minimaal 0,5u tot 1u voor de maaltijd en er moet zeker 2u tussen elke H²0² inname zijn.
 • 3x per dag maar liefst niet na 19u daar het je slaaprust kan benadelen
 • langzaam opbouwen vanwege de sterk ontgiftende werking van de H²O². Start met 3 druppels en bouw op. Je mag tot max 300 druppels maar voel zelf hoe je lichaam reageert. Ik doe het in een spray flesje omdat ik dat makkelijker vind of je gebruikt een druppelteller.


Door de ontgiftende werking kan je in het begin  misselijk of grieperig voelen. Bouw dan langzaam op op het ritme van je eigen lichaam. Je zal merken dat de smaak echt niet lekker is, naargelang je meer druppels inneemt. Ik los dat als volgt op: een klein glaasje met de druppels  en ik zet een glas ernaast met water en een paar druppel alcol the menthe of je neemt een kauwgum in je mond erna.

Ik gebruik het zelf: (NOOIT IN DE OGEN)

 • dagelijks gewoon preventief
 • bij alle mogelijke wonden, ook na chirurgie. Zolang er schuim vormt zijn er bacteriën dus blijven regelmatig ontsmetten.
 • als je keelpijn voelt opkomen spuit dan maar 2x diep in je keel, s’morgens en s’avonds. Normaal is het voldoende als je het 2dagen na elkaar doet.
 • voel je je ziekjes komen (keelpijn, verkoudheid of griepachtig) spuit maar een paar keer per dag in je mond, je zal merken dat het ontzettend schuimt. Ik spuw dat schuim terug uit.
 • verstopte neus dan spuit ik 1x in mijn neus, brandt wel een beetje (is voor de durvers 😉 maar je sinussen zijn direct open
 • een vriend spuit 2x in zijn oren als hij oorpijn heeft, het knettert dan wat in de oren.
 • tandpijn spuit 2×3/dag in je mond, ook bij abces
 • als innerlijke reinigingskuur opbouwen zoals hierboven beschreven
 • keuken werkplanken en bladen ontsmetten. Ik doe het 1x per week op mijn houten werkplank
 • je aura oplichten, verfrissen en reinigen: sluit je ogen en spray het losjes rondom je 
 •  verstuiven in je huiskamers als je voelt dat er negativiteit hangt, voor zware negativeit zal wss een huisreiniging  nodig zijn

De foodgrade H²O² werkt zo zuiverend en versterkend dat vele ziektes hiermee verlicht kunnen worden. Bewaren liefst in het donker op een frisse stabiele plek.

Het is een heel krachtig middel dat uw weerstand verhoogt, ontstekingen verhelpt en foute bacteriën in uw bloed aanvalt. Van dit middel krijgt u ook meer energie. Het middel helpt onder andere tegen kanker, artrose artritis, reuma (SLE),  lupus en fibromyalgie . Ook helpt het tegen huidaandoeningen (jeukende plekken op de huid en pokdalige huid), zwemmerseczeem en een koortslip. Heb je last van je maag, dan zal dit middel ervoor zorgen dat je minder last hebt. Een kapotte maag door medicijnen? Dit middel helpt je maag te ondersteunen.

Door de eenvoudige samenstelling zijn er geen bijeffecten behalve dat je stofwisseling beter op gang kan komen en u meer honger kan krijgen.