Twee boeddhistische monniken en een mooie vrouw

Twee monniken die op reis waren, kwamen bij een rivier aan. Daar zagen ze een vrouw die wilde oversteken. Omdat ze bang was voor de stroming in de rivier vroeg ze of de monniken haar naar de overkant wilden helpen. De jongste monnik aarzelde maar de oudste zette haar op zijn schouders, waadde door de rivier en zette haar neer op de oever aan de overkant van de rivier. De vrouw bedankte hem en vertrok.

De monniken vervolgden hun reis. De oudste stapte rustig door en genoot van het mooie landschap. Echter de jongste was in zichzelf gekeerd en broedde op iets. Na twee uur te hebben gelopen, verbrak de jongste het zwijgen en zei wat hem dwars zat: “Broeder, wij hebben geleerd dat we contact met vrouwen moeten vermijden, maar jij pakte haar op je schouders en droeg haar!”

“Broeder”, antwoordde de oudste monnik, “Ik heb haar neergezet aan de overkant, terwijl jij haar nog steeds bij je draagt.”

Welke lasten blijf jij meezeulen of waarover blijf jij zeuren. Waardoor jij je innerlijke rust en kracht verliest?

Loop jij ook vast in regeltjes en wat jij geleerd hebt? Op het moment dat jij leeft vanuit je innerlijk weten vervul jij de goddelijke wetten. Leef jij echter wat je op school en van je ouders leerde dan leef jij naar de maatschappelijke normen en zal jij zeer veel onrust kennen omdat de maatschappelijke normen alles te maken hebben met bezit van materie ipv goddelijke expressie. 

Voelt het goed voor jou om te discrimineren en te oordelen en daarmee je medemens in de kou te laten staan? Indien jij van mening bent van ja dan leef jij vanuit oordeel ipv uit innerlijk weten. Jouw oor is zeer beperkt, je hart is echter verbonden met het geheel, dus als je kiest voor liefde en trouw zijn aan jezelf dan zal jij vanzelf weten wat op elk moment het juiste is om te doen. Je hebt ALTIJD een keus, kies wijs ipv te handelen vanuit hoe het hoort.

  • Welke lasten, pijnen, twijfels uit het verleden draag jij nog met je mee?
  • welke lasten, pijnen en angsten probeer jij nu al op de toekomst te projecteren?
  • waarom draag je ze nog? wat is het los eind?
  • elke last is gedragen door een vorm van zelfafwijzing, zelfveroordeling, zelfkastijding

Ik kan je op weg helpen om te beantwoorden aan jezelf met healing (verlichting van energetische, emotionele en fysieke disbalans letterlijk ruimte maken voor jezelf) en met coaching (is zowel healing, als inzichten, antwoorden en bijsturing.) Tarieven

Hier vind je meer symbolische verhalen

Isabelle Lambrecht

healer, psychotherapeut, bewustzijnscoach, bemiddelaar

www.zichtbaar.be