Drie kikkers wilden een wedstrijdje doen en ze besloten een berg te beklimmen. Dit lekte uit en andere kikkers dromden samen rond de 3 durver”s. Langs alle kanten riepen ze:” dat lukt ze nooit, hoe dom kunnen ze zijn”.

De eerste kikker, hoorde de omstaanders aan, twijfelde en startte niet toen het startschot viel. Hij dacht:” als iedereen dit roept, zal het wel zo zijn”.

De twee andere kikkers waren gestart en begonnen aan de klim. Maar de omstaanders schreeuwden nog luider: ” dat lukt jullie nooit, hoe dom kan je zijn?” En toen het klimmen inderdaad moeite begon te vergen, begon kikker 2 nu ook te twijfelen en hij dacht: “waar ben ik mee bezig, als zoveel anderen samen zeggen dat het onmogelijk is, dan zullen ze wel weten waarom ze dat zeggen” en hij haakte ook af.

Kikker nummer drie bleef onverstoorbaar verder klimmen en de stemmen verstomden. Plots stond hij stralend op de top, te genieten van het adembenemend zicht en de voldoening van zijn avontuur. Kikker nr 3 was doof.

Essentie

Ik lees hieronder graag of je  de essentie of boodschap van het verhaal begrijpt. En als je die begrijpt mag je dat zeker aantonen aan de hand van een ervaring uit je eigen leven