Krachtdieren of diertotems zijn gidsen in de vorm van dieren.

Dieren komen niet zomaar in je leven. Ze komen je helpen en tonen hoe je dichter bij jezelf kan komen of hoe je een uitdaging meester kan worden.  Wanneer een dier in je leven komt, is dit omdat zijn krachtgebied in je leven uit balans is, ofwel te zwak of te sterkt. Het dier komt je dan tonen hoe je op de goeie manier met zijn kracht aan omgaan.  

Lees de boodschap die elk dier voor je heeft

Sommige dieren blijven lang, anderen bezoeken je maar eventjes. Elk bezoek is een wenk van je ziel om met dit gegeven aan de slag te gaan.

 Verschillende soorten dieren totems.

——————————————–

Als een totem dier in je leven komt moet je kijken wat zijn functie is in je leven. Is het een : 
– een Levens Totem,
– een Reis Totem
– een Boodschap Totem
– een Schaduw Totem

Levens Totem.

———————

Je Levens Totem is er je hele leven om je te helpen.  Meestal is dat een dier waar jij je als kind sterk toe aangetrokken voelde en nog altijd. Soms kan je er meerdere hebben. Hij symboliseert je essentie of innerlijke kracht. Bijvoorbeeld indien je Levens-totem een Pinguïn was zou jij een zeer spiritueel persoon zjin daar de Pinguïn zich beter beweegt in het water (het symbool van het astrale vlak – dewelke de plaats is waar we heen gaan als we dromen) dan op het land. De mogelijkheid om uit het water op te springen (tot 2m hoog) vertegenwoordigd de bekwaamheid van uittredingen (zich buiten zijn eigen lichaam begeven).

Reis Totem.

———————————-

Een Reis Totem is tijdelijk bij je. Tijdens deze periode zal je zien, dat dit dier steeds opduikt in je leven of dat verschillende dieren-totems zullen opduiken in je leven allen om je te geleiden op je pad. Zo had mijn dochter bijvoorbeeld gedurende 2 jaar nood aan de olifant. Ze had allerhande afbeeldingen en beeldje van de olifant nodig. Toen dat thema uitgewerkt was, vond ze zelfs niet meer leuk. Het verschil tussen de Reis-& Boodschap Totem is de tijdspanne. Een Boodschap Totem is er plots en snel, terwijl een reis totem je aandacht zal in en uit glijden voor een langere tijdspanne.

Boodschap Totem.

——————————-

Een BoodschapTotem brengt je gewoonlijk een groei of spirituele boodschap of waarschuwing. Het is vaak een “wake up call” of een klap in het gezicht. Het zal gewoonlijk een zeer ongewone ervaring zijn zodat zijn boodschap zeker binnenkomt. Een boodschapper  is er slechts een korte tijd, een dag of week en heel af en toe een paar maanden, maar het kan tevens voor slechts een paar uur zijn. Soms brengt de boodschapper totem geen boodschap, maar veroorzaakt hij een “vertraging” in je leven. Deze vertraging, bijvoorbeeld als je op weg naar iets/iemand toe bent, komt je altijd ten goede. Zo kan de verlating/vertraging ervoor zorgen dat je buiten een ongeluk blijft. Door deze vertraging blijf je dan gespaard van het ongeluk. Of doordat je “toevallig” later van huis vertrekt zodat je thuis bent en een belangrijke telefoon “bij toeval” kan ontvangen.  

Schaduw Totem.

—————————

De Schaduw Dieren Totem’s zijn die totems die je beproeven. Ze proberen je blinde vlek en angsten zichtbaar te maken voor je. Voordat je met hun kracht mag werken zullen ze je eerst testen of je het wel aankan. In de ganse natuur zijn er prooien en roofdieren. In de spirituele of Schaduw Wereld is het net het zelfde. Een Schaduw Totem is er één waar je eerst bang voor bent, bewust of onbewust. De Schaduw Totem representeert vaak je innerlijke angsten die je moet overwinnen. Je kan je zelfs aangetrokken gevoeld hebben tot die dieren-totem; een zeer levendige beproeving om uit te maken of jij klaar bent om die dieren-totem te aanvaarden. Tot jij de angsten die je hebt t.a.v. de Schaduw  Totem aanvaard, zullen zijn krachten tegen je werken, je niet toelaten echt vrij te vliegen. Wanneer je de angst t.a.v. de Schaduw Totem overwint breng je hem in de Licht Wereld als zijnde je Geest totem en worden ze een van je meest krachtige Dieren Totems. Het doel met de SchaduwTotem is om de lessen te leren die het dier je voorhoudt en het dier in je leven te erkennen en accepteren. Als je steeds weer angst hebt voor dezelfde dingen en deze ook blijft tegenkomen, is dat een teken dat je de les van het dier nog niet inziet, nochgeaccepteerd hebt.

Geboorte Totems.

————————————

Iedereen heeft bij de geboorte een totemdier, maar in de loop der tijd kan die veranderen. Bij de geboorte onder de volgende sterrenbeelden horen de volgende totems:

Ram = Valk.                                                  Stier = Bever.
Tweeling = Hert.                                          Kreeft = Specht.
Leeuw = Zalm.                                              Maagd = Bruine Beer
Weegschaal = Kraai.                                    Schorpioen = Slang.
Boogschutter = Uil.                                      Steenbok = Gans.
Waterman = Otter.                                       Vis = Wolf.
Bron: Totemdieren/Sjanisme

 

2 Verschillene manieren om je krachtdieren te ontdekken

 Voor welke dieren had je altijd al belangstelling,  in welke perioden van je leven  was je interesse het sterkst? De volgende vragen kunnen je daarbij helpen:
1. Welk dier heeft je altijd al gefascineerd? (LevensTotem)
2. Welk dier wil je het liefst in de dierentuin zien? (LevensTotem)
3. Welk dier zie je momenteel het meest wanneer je in de natuur bent? (ReisTotem)
4. Tot welk dier voel je je momenteel het sterkst aangetrokken? (ReisTotem)
5. Droom je weleens over dieren? (Levens- of ReisTotem)
6. Voor welk dier ben je het bangst? (SchaduwTotem)
7. Ben je ooit gebeten of aangevallen door een dier? (SchaduwTotem) 

TWEEDE MANIER

Bereid je voor op de ontmoeting met je krachtdier door jezelf én je omgeving te beroken door witte salie te branden. Sluit vervolgens je ogen en ontspan je. Visualiseer jezelf op een vlak terrein in de natuur. Je diergeest zal jou naar zijn plek lokken, dus stel jezelf open. Als het dier komt, begroet het dan liefdevol, ook al is het een ander dier dan je verwachtte. Transformeer jezelf in de vorm van het dier en reis met hem mee. Na een tijd voel je dat je terug moet keren. Bedank het dier en volg dezelfde weg terug. Doe deze oefening een aantal dagen achter elkaar. 

Je leert het meest van het dier door hem te observeren, in het wild of op tv. Leer zoveel mogelijk over zijn leefwijze, zodat je zijn krachten leert kennen. Bedenk wat het dier jou wil leren. 

Een Sioux legende
De Schepper riep de dieren bij zich en zei: “Ik wil iets verstoppen voor de mensen totdat ze er klaar voor zijn. Het is inzicht dat zij hun eigen werkelijkheid creëren.” 

De adelaar zei: “Geef het maar aan mij, ik breng het naar de maan.” De Schepper zei: “Nee, er komt een dag dat ze daar komen en dan zullen ze het vinden, voordat ze er aan toe zijn” 

De zalm zei: “Ik zal het naar de bodem van de oceaan brengen.” De Schepper zei: “Nee, ook daar zullen zij heengaan.” De buffel zei: “Ik zal het begraven op de wijde vlaktes.” De Schepper zei: “Nee. Ze zullen de huid van de Aarde opensnijden en het zelfs daar vinden.” 

Grootmoeder Mol, die in de schoot van Moeder Aarde leeft en geen fysieke maar spirituele ogen heeft, zei: “Plaats het in henzelf, dat is de laatste plaats waar zij zullen kijken.” En de Schepper zei: “Het is gedaan.”

[/fusion_text]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]