Hier gaan we weer met een knoert van een zogenaamde wijze uitspraak.

Stel jezelf de vraag:

Is geluk beperking? Is geluk minder?

Geluk is voor mij leren de juiste keuzes te maken door bewust gebruik te maken van je vrije wil. Jezelf de vrijheid gunnen om dingen te doen die je een goed gevoel geven en daarmee levensvreugde. Geluk is je goed voelen in je eigen vel en juist doen wat je gevoel je ingeeft. Leven vanuit dat wat je op het lijf geschreven is. Dit heeft weinig te maken met het leren tevreden te zijn met weinig.

Geluk ontdek je met je hart, nooit met je hardleerse hoofd.

Leren tevreden zijn met weinig, is je persoonlijk pad remmen. Sommigen hebben het juist nodig zich eerst te verliezen in van alles en nog wat, om dan tot het eigen besef te komen dat dit niet vervullend is.

Dan wordt het pas interessant, het bewust worden van het feit dat je op zoek bent naar vervullend leven. Maar waar wil jij je dan vervult van voelen? Wat is vervulling voor jou? Mijmer hierover, dan maak je contact met jezelf. Het jezelf de juiste vragen stellen is heel belangrijk.  Noteer hieronder gerust jullie mijmeringen.

Pas als je begrijpt waarnaar je op zoek bent, kan je (zelf)bewuste keuzes  maken omdat die goed voelen. Niet omdat iemand orakelde dat zus of zo beter is. Wat voor de één goed voelt is daarom niet het juiste voor de ander. We zijn allemaal unieke en authentieke wezens. Binnen de astrologie kennen we 12 verschillende wezenstypes, die elk een totaal andere invalshoek hebben in het leven.

Het leven vraagt je juist om voluit te gaan, om met volle teugen te genieten van alle onuitputtelijke bronnen. Om  volop te experimenteren en te ervaren zodat jij je eigen waarheid en wijsheid kan ontdekken. Er is technisch gezien geen goed of fout, alleen een jezelf graag zien ofwel jezelf pijn doen. Handelen vanuit liefde of vanuit pijn, het jezelf gemakkelijk of moeilijk maken. Leef je vanuit pijn, dan keert die pijn altijd naar jezelf terug totdat jij bereid bent om die recht te zetten en je de bewuste keus maakt om weer vanuit  liefde te leven.

Waarom jezelf beperken? Jij mens, bent binnen je talenten en je zijn, altijd onbeperkt. Dat is juist het geschenk van de vrije wil! Elk contact en elke ervaring is uniek en jij bepaalt wat je ermee doet. Dat schept een onbeperktheid en oneindigheid of een nooit eindigend verhaal, als ziel.

Maak er voor mijn part minder onzin en meer bewustzijn van of minder denken en meer voelen. Maar tevreden zijn met weinig, vanuit een jezelf dit opleggen, is je grootsheid afwijzen. Het leven is er juist om je terug bewust te maken van je onbegrensdheid en de alom aanwezige overvloed.

Maar er zit wel een kern van wijsheid in, alleen is die nog niet bewust begrepen.
Het is namelijk zo dat hoe minder je wil/verlangt (= nodig hebt), hoe minder je nodig hebt om gelukkig te zijn (= je goed te voelen). Alleen kan je dat niet leren want het is het resultaat van een keus = een ervaring dus. Het onthechten en minder nodig hebben is iets dat vanzelf komt, als je leeft vanuit je eigen wijsheid en bron essentie. Of met andere woorden, als je leeft vanuit je eigen volheid (=potentieel). Elke mens is vervuld van een unieke frequentie = potentieel= liefde. Weinig nodig hebben is een uitvloeisel of resultaat van een leven in liefde en dus niet te leren. Het is iets waarin je groeit.

Persoonlijk ben ik maar beginnen openbloeien toen ik stopte met leren iets of iemand te willen zijn. Het moment dat ik blij was om gewoon mezelf te zijn, erkenning en ruimte gaf en wat in mij aanwezig was, werd ik vrijer en heb ik minder nodig en geniet ik des te meer. Groeien is een natuurlijk proces en je gevoel en intuïtie zijn hierbij zeer belangrijk.

Alles op zijn tijd.Het is namelijk zinloos om jezelf tot dingen te dwingen als je er nog niet klaar voor bent.

Geniet van je pad. Leg jezelf niks op, geef jezelf alle ruimte om te experimenteren en stroom lekker op de flow van je pad. De dag dat je begrijpt dat je gevoel je kompas is, zal je leven totaal veranderen en eenvoudiger worden.

Wil je anderen een steuntje in de rug geven, deel dan gerust dit artikel.

Van harte en veel plezier op je aardse avontuur.

Isabelle Lambrecht

healer en coach