De materie begrijpen, of de kracht van 4.

Het cijfer 4 is het cijfer of symbool voor de materie en bestaat uit een vierkant. Want er zijn 4 fases die de materie vormgeven.

De 4 fases van de materie zijn:

– lente = inspiratie/ idee ontspruit
– zomer = voeding/ energie geeft bloei
– herfst = beleving/ ervaring vormt je
– winter= analyse/ vorming eigen wijsheid verlicht je

Op de tekening hiernaast zie je duidelijk dat jij als deeltje van de bron of representant voor de bron, de insteek of basis bent. Het potentieel of talent dat in jou besloten ligt is wat zichtbaar of gevormd mag worden.
1 de in inspiratie schiet omhoog vanuit jij de bron, dan 2 proef en voedt je het, 3 duikt het de materie in en wordt zichtbaar 4 om verrijkt de bron te versterken.

Het cijfer 4 staat voor de materie en dus ook voor je fysieke zelf. Dat wat jij  vanuit je individuele lens zal zichtbaar maken. 
De vier verwijst naar je potentieel, dat waarop je bouwt en jezelf (innerlijke bron) tot expressie  brengen. Zie het als de 4 poten waarop de stoel (je leven) rust, zodat de stoel iets kan dragen. De 4 is de basis van de volmaakte ordening, houvast en verworvenheden (zowel op vlak van materie als op vlak van inzicht in de materie)

De 4 staat ook voor werk en discipline, doorzetting en een alles overwinnende kracht vanuit deze 4 peilers:
– realisme vanuit een eerlijke analyse
– geduld vanuit acceptatie en innerlijk weten
– betrouwbaarheid vanuit een trouw zijn aan jezelf,
– enthousiasme vanuit levensvreugde

 De negatieve 4 kracht is kleingeestigheid die zich altijd geremd voelt en een ploeteraar is. Zijn optreden is bruut en wreed; vulgair, jaloers, koud, criticus en vervelend. Verlies zich in pietluttigheden, zelfvernietigingsdrang, kortaangebonden, agressief en ongevoelig tot sadisme. Haat en primitief gedrag vanuit een enge angstige visie.
Met de 4 is verdraagzaamheid en broederschap ontwikkelen belangrijk, vanuit een je durven open te stellen voor het leven. De enige constante in het leven is beweging, vernieuwing = groei. Het is belangrijk om de processen van groei te begrijpen: lente: idee/inspiratie + zomer: rijping/bloei + herfst: beleving/ruimte maken voor de volgende fase + herfst: analyse/ wijsheid of acceptatie van jezelf.
 

Durven je te open voor het leven is de uitdaging.
Isabelle Lambrecht
Inschrijven 2 wekelijkse nieuwsbrief