Het fysieke lichaam is ontworpen om een uiting te zijn van jezelf. Het is ontworpen om vreugde tot uiting te brengen omdat de bron van de schepping liefde is.

Bij de meeste mensen is het lichaam eerder een uiting van lasten dragen. Nek-en ruggewervels zitten geblokkeerd of staan scheef, schouders zijn opgetrokken en naar voren getrokken, de bovenrug vertoont een bochel als is er een rugzak verborgen onder de huid, artrose vervormt de handen tot een verkrampte klauw, …..

Waarom lasten dragen?

 Elk kind leert dat ie een lastpak is, want het is ook nooit goed wat je als kind doet. Het onbewuste idee van ‘ ik ben een last, het leven is een last, er zijn voor de ander is lasten overnemen, …..” weeft zijn web doorheen je leven. En zo last de mens, de ene na de andere miserie aan elkaar.

Je draagt lasten als jij iets anders dan jezelf tot middelpunt of bron van je leven maakt. Op die manier ga jij straal voorbij aan de belofte van je ziel. Je ziel is hier op aarde om haar potentieel tot uiting te brengen, via jou als instrument. Met andere woorden, jij als mens en individueel kanaal, komt een stem geven aan het potentieel van je ziel.

Hoe geef je stem aan je ziel?

Heb jij met je hoofd al iets kunnen geven aan anderen? Ik nog nooit. Zelfs als ik coaching doen, zogezegd het hoofd gebruiken, dan gebruik ik mijn lichaam en aura om energie over te dragen en over te nemen. Uitwisseling of geven gebeurt met je aura, lichaam, handen maar nooit met je hoofd.

Je ziel een stem geven doe je door klaar en duidelijk ja of nee te zeggen. Met andere woorden door keuzes te maken. Ja dat is me op het lijf geschreven want het geeft me een goed gevoel of nee, dit wil ik niet want het geeft me een onprettig gevoel.

Wat goed is voor jou  weet je niet. Het is juist dat wat je komt ontdekken en daarvoor kan je enkel je lichaam gebruiken. Je lichaam is een voel instrument. Voelen is de magie van het fysieke leven.

Twijfel leren uitschakelen

Als je twijfelt aan jezelf is het omdat je in je hoofd leeft in plaats van in je lichaam. Als je in je hoofd leeft = leven in een idee (hoe je zou “moeten” zijn),. Dat wil zeggen dat het ongegrond is = heeft geen fundament vanuit jezelf. Omdat het een gedachte van een ander is die jij voor waar aangenomen hebt, heb je er ook geen voeling mee.Vandaar dat het je noch steun, noch veiligheid geeft. Maar omdat het als kind het enige herkenbare punt of gezicht was, ben je bang het te verliezen. 

Gezichtsverlies is een zegen

Gezichtsverlies verwijst naar het masker dat je draagt of het leven vanuit je overlevingsstrategie. Hierdoor zal je ook je realiteit “verkrachten” door alles te willen inpassen in je maskerade.  Dingen die dan slecht (= die niet bij je passen) zijn voor jou, ga je toch een draai geven zodat je in je waan of idee kan blijven leven. Een typisch voorbeeld is dat lijden een noodzaak is om te groeien. Dit is de wijze waarop mensen zichzelf weghouden van hun eigen invoelen, waarheid en wijsheid.

Durf echt te voelen en om vanuit dat gevoel nee te zeggen tegen de lasten van anderen en ja te zeggen tegen dat wat jou op het lijf geschreven is.

Het leven is inderdaad zo éénvoudig. Stap uit de poppenkast en stap liefdevol in je eigen lichaam door je energie helemaal te laten indalen. 

Via healing en coaching help ik nu anderen om hun leven terug eenvoudig te maken.

In een volgend artikel ga ik in op waarom het leven vanuit je hart zorgt voor een goeie gezondheid

Isabelle Lambrecht

healer & coach