Op 10 juni hebben zowel de nieuwe maan als ook een gedeeltelijke zonsverduistering, zichtbaar tussen 11.19 en 13.31 uur

Met nieuwe maan vallen de krachten van je zon samen met de machten van je voelen de maan. Het is als het smeden van een nieuwe legering. Meestal is de mens zijn/haar eigen vijand omdat het denken primeert en daarmee het gevoel omzet in emoties ipv in liefde.

De maan in de energie van de tweelingen

Met deze energie zal het eerder aanvoelen als wat stoom aflaten. Door onderstroom van nieuwsgierigheid naar en behoefte aan leven, luchtigheid tot oppervlakkigheid. Je opent je gemakkelijker voor andere dingen, een goed moment om informatie tot je te nemen (research doen). Een tweeling energie legt graag contact en bouwt graag een feestje, dus kom gezellig samen en genieten van het FEIT dat je een LEVENDE MENS te zijn bent. Het is ook een rusteloze energie omdat het voor een tweelingen nooit saai mag zijn. Ik heb mijn ascendant in tweelingen, dus communicatief, research en altijd met verschillende dingen bezig. Vb bij mij staan er altijd 2 browsers open met gemiddeld 30 open pagina”s waarbij ik van de ene naar de ander switch. Typisch tweeling. In tweelingen verleg je je grenzen door te proeven maar niet om echt iets af te werken of te concretiseren. Valkuil voor tweelingen is dat ze op een bepaalde manier oppervlakkig zijn en gemakzuchtig zijn waardoor ze een loopje met de waarheid kunnen nemen. Wees dus eerlijk, geen leugentjes om bestwil !

De maan conjuct mercury retrograde

Deze kan je “dwingen” om op je stappen terug te keren, om de juiste woorden, de juiste waarheid te gebruiken. Mercurius is retrograde van 29 mei tem 22 juni. Hij doet dat door voor te zorgen voor misverstanden, technische en technologische problemen, vertragingen en verloren zaken/voorwerpen (elke vorm van uitwisseling en communicatie). Deze energie doet je terugblikken op iets, zodat je ermee in het reine kan komen of zodat je kan bijsturen richting je ziel: dat wat je op het lijf geschreven is.

Maan vierkant neptunus zal je helpen om te ontspannen eventjes aan de harde realiteit te ontsnappen.

Zonsverduistering vierkant Neptunus kan je energie en vitaliteit verminderen waardoor je geen zin zal hebben in hard werken of om ergens echt enthousiast over te zijn. Valkuil hier is om verwarring, onzekerheid en teleurstelling de bovenhand te laten voeren. Richt je op het laten bovendrijven van de waarheid, om elke vorm van slavernij (emotioneel/seksueel) los te laten. Blijf bij de realiteit ipv op te gaan in verhaaltjes. Is wat je voelt wel echt of is het een emotie uit een gedachte?

Maan met pluto: je kan getrokken worden nu naar films, boeken, spellen die te maken hebben met de dood en die duiken in de vele drama”s die emoties te bieden hebben. Je wil op een creative manier uiting geven aan je diepste emoties omdat je ze nog niet kan omzetten in liefde. Je kan je aangetrokken voelen tot extreme vormen van kunst, muziek …..

Mercurius retrograde vierkant op neptunus zoomt dieper in op wat je verwart, bedrog, onzekerheid en onbegrip. Als je iets zegt of doet nu zorg ervoor dat dit vanuit klare taal is en dat je intentie duidelijk verwoord wordt. Vermijd verraad en schandaal, want zelfs kleine leugentjes om bestwil kunnen zeer snel een eigen leven leiden en zorgen voor grote schaamte of ingewikkelde doofpotaffaires. Vermijd complottheorieën of vreemde en extreme spirituele en religieuze opvattingen. Pas op voor die gladde tongen die je denken vergiftigen en pas op voor fysieke vergiftiging (medicijnen vermijden en zeker het vacci… vanwege de censuur kan ik het niet voluit schrijven)

Saturnus vierkant Uranus met zijn climax op 14 juni kan dat wat zich wil manifesteren remmen en beperken. Ik heb heel lang gevochten met saturnus in mijn leven totdat ik zijn les begreep: nl meewerken met het leven en dat het leven voor mij zorgt. Als er tegenstand komt accepteer en wacht af, dat wil zeggen dat het nog niet het juiste moment is of omdat je nog informatie tekort komt. Open je dan voor de boodschap die het leven je zal sturen

Zoals je ziet heeft deze nieuwe maan heel veel power om met emoties in het reine te komen, om je los te maken van de leugens waarin je leeft en om eventjes uit die mallemolen van zijn harde realiteit te stappen. Emoties zijn hard omdat ze ontstaan zijn uit zelfafwijzing. Het leven kan maar hard zijn als er gebrek is aan onvoorwaardelijke liefde.

Wil jij ook maximaal profiteren van al deze power energieën en handvaten krijgen over hoe je dit het beste kan toepassen in je eigen leven, schrijf je dan zeker in voor de groepshealing tot 26 mei 23U. De healing gaat door na 23.30u. Inschrijven enkel via isabelle@zichtbaar.be en kost maar 18€ incl verslag, een abonnement is 7+3 gratis en kost 125€ Lees hier ervaringen

Isabelle Lambrecht Ⓢ

healer, bewustzijnscoach, psychotherapeut