De volle maan staat in steenbok. Steenbok staat voor het geraamte van de materie, letterlijk voor het hardmaken en vastzetten van energie. Met volle maan wordt ook alles uitvergroot omdat je gevoel en denken lijnrecht tegenover elkaar staan. Wie leeft vanuit het gevoel heeft het denken op één lijn met het gevoel echter wie  leeft vanuit emoties tja, dan leef je vanuit innerlijke tweestrijd.

Volle maan in het eerste huis in steenbok

Met een volle maan in steenbok kan je gemakkelijk je wil willen opleggen en dwangmatig gedrag vertonen. Het eerste huis betreft je persoontje. De uitnodiging is om je NIET persoonlijk aangesproken te voelen als er iets gebeurt maar om het in een ruimer kader te bekijken en om je te laten sturen door je gevoel (liefde) ipv door je emoties (angst, dwang, eis en voorwaarden).

Noordknoop conjuct met zwarte maan Zwarte maan is verbonden met je essentie die via je intuitie met jou communiceert. Het roept vaak veel emoties op omdat je als kind ontkend bent wie je in essentie bent. Het is je kosmische verbinding en ook dat in jou wat jou uniek maakt en die gave kan je ontwikkelen als je luistert naar je intuitie.. De noordknoop je levensdoel. Je bestemming. Datgene wat je hier in dit leven komt doen. De Maanknopen as beschrijft het zwaartepunt in je leven, je te volbrengen taken, het doel van je bestaan. Het goeie moment om het zwaartepunt van je leven te verleggen naar je essentie focus je op wat je hebt, je gaven, je talenten ipv de eisen van de buitenwereld.

Mercurius valt samen met  het gelukspunt  exact op de descendant dat zal je helpen om dat gestalte te geven dat je het echte fortuin bezorgt nl geluk ipv mindset op geld. 

De volle maan maakt een positief aspect met jupiter dat wil zeggen dat de intentie of ambitie waar je nu mee aan de slag gaat succesvol zal zijn en het zal zorgen voor optimisme. Je kan nu de juiste contacten leggen, waardevolle vriendschappen sluiten , ideaal om betrokken te worden bij sociale maatschappelijke projecten en het verbreden van je horizon. Zorg voor echte zingeving in je leven.

Maar om dit te kunnen realiseren zullen we 2 varkentjes mogen wassen dwz 2 uitdagingen tot een goed eind kunnen brengen: de venus oppositie pluto en het vierkant saturnus uranus. Gelukkig is er hulp uit de hoek van jupiter-mars.

  • de venus oppositie pluto: zal je behoefte aan liefde en genegenheid uit vergroten en kan daardoor  drama veroorzaken in je naaste relaties.  Blijf uit manipulatie, machtsstrijd, achterdocht, jaloezie, bezitsdrang, bedreigingen of intimidatie. Er is ook sprake van verhoogde aantrekkingskracht leer deze te overwinnen, want om zuiver aan de slag te gaan met je ziel die je je lichamelijk noden te kunnen overwinnen.
  • de saturnus vierkant uranus: saturnus remt en beperkt als de energie niet juist gericht wordt. De drijfveer van uranus is de drang om uniek te zijn, te choqueren en te verrassen. Echter als je dat doet vanuit je kleinzielig persoontje zal je enkel schade berokkenen en in dat geval zal jij je door saturnus sterkt geremd beklemt voelen. Maar saturnus is de structuur en als je je structuur juist invult en vervult zal je saturnus als een grote steun in de rug ervaren.  Uranus is  plots en onvoorspelbaar, een elektriserende en bliksemsnelle invloed gericht op het vergroten van jouw bewustzijn. Dus indien je je gedachten en energie verkeerd richt zal jij tot 24 december heel spanning ervaren als gevolg van beperkende veranderingen en onverwachte beperkingen. Luister zeer goed naar je gevoel ipv naar emoties!!!

Hier een leuke song van bruno mars : talking to the moon

Wil jij ook maximaal profiteren van al deze power energieën  extra profiteren en handvaten krijgen over hoe je dit het beste kan toepassen in je eigen leven? Schrijf je dan zeker in voor de groepshealing tot 24 juni tot en met 23U. De healing gaat door na 23.30u. Inschrijven enkel via isabelle@zichtbaar.be en kost maar 18€ incl verslag of een abonnement 7+3gratis = 125€. Lees hier ervaringen