2018 zal je heel veel te bieden hebben en ik denk dat er collectief behoorlijk veel in beweging zal komen juist omdat elk individu dit jaar behoorlijk zal “ingeprent’ worden met duidelijke verhoogde frequentie. De initiaties en verhogingen van frequenties worden dit jaar als het ware allemaal ineen hernomen en heractiveert in dit eerste kwartaal.

We hadden de vorige volle maan, die een super maan was, nu hebben we een verduisterde blauwe maan (= extra inprent . In februari volgt een halve zonne eclips om dan in maart weer (zeer uitzonderlijk) nog een extra inprent te krijgen via de  blauwe maan. 2018 zal heel sowieso heel wat losmaken en in beweging brengen.

Blauwe manen (= 2 volle manen in 1 maand) komen zelden voor, laat staan dan nog eens 2maal in hetzelfde jaar. Dat verwijst voor mij naar een extra mogelijk om versnelt karma af te werken en los te laten. Dankzij dit is er een verwijzing naar de zeer grote creatiemogelijkheden die dit jaar voor ons, vanuit ons authentieke stuk,  als collectief mogelijk zijn. Er boven op is er nog iets bijzonders, namelijk het feit dat het voorvalt in het koninklijke teken leeuw. Dit is een extra knipoog of verwijzing naar je eigen gouden licht, je kernessentie, het jezelf kronen met je talenten in het volste vertrouwen en bewustzijn van je verantwoordelijkheid, dat jij het zuivere instrument bent waarlangs de bron deze frequentie wil zichtbaar maken. Voor wie klaar is en wil, zullen er hele diepgaande essentiële stappen gezet worden. Een meer authentiek jezelf zijn. Bewustwording zal hier hard nodig zijn om deze energetische piekmomenten op te vangen en te integreren.

Je krijgt kansen om je je eigen zonnige leeuwenkracht te laten doorbreken, die nu verstikt is onder je ego 

gekwetstheid: een afwijzing van je eigen innerlijke bron en zon

niet ingeloste verwachtingen; je zet jezelf in wacht totdat je bevestiging van de ander krijgt

lange tenen: controle willen houden en al op voorhand rekening houden met afwijzing of kwetsing

Probeer je dit jaar bewust te worden van bovenstaande mechanisme, zodat jij de opening kan maken naar je eigen innerlijke zon. Kijk naar wat je kwetst en waarom, kijk naar waarom jij niet ten volle durft te leven, kijk naar waarom jij steeds in verdediging leeft. Het moment waarop je je eigen mechanismen kan erkennen, ontstaat de mogelijkheid om ze te veranderen en los te laten. Heel belangrijk om te begrijpen is dat niemand in jouw hoofd kan kijken, noch weten hoe jij de dingen ervaart. Geef jezelf een duidelijke stem door eerlijk en duidelijk de ander te vertellen HOE jij iets ervaart. Mensen denken veel te vaak: “ maar allé, ziet die ander dat nu niet? Snapt die dat niet?” NEE, NEE en nogmaals NEE. Je kan de dingen maar interpreteren via je eigen ervaringen want elke mens is uniek en kan de dingen enkel vanuit zijn eigen Instrumentum en ervaringsbagage bekijken. Jij bent de spil van je leven en kan bijgevolg enkel jezelf vatten en behelzen. Wel kan je meer over jezelf ontdekken via de spiegels die anderen je voorhouden. Dus vergeet maar het idee dat de ander je onuitgesproken signalen wel snapt. Dat zal al 80% van de communicatie problemen oplossen. De mens is hier om enkel zichzelf , als koning van zijn eigen leven tot zelf expressie te brengen. Een koning weet dat hij heel duidelijke opdrachten of uitleg moet geven aan zijn omgeving, teneinde zijn koninkrijk op een goeie manier te kunnen runnen.

We kunnen als hamvraag voor 2018 volgende stellen: ben jij bereid je koningschap (verantwoordelijkheid) voor je eigen leven op te nemen en te zorgen dat je koninkrijk (leven) welvarend en gelukkig is?

Blauwe Manen en wat ze kunnen veroorzaken

Deze maansverduistering in leeuw kan voor de nodige onrust zorgen en je zelfs een dubbel gevoel geven. Want de leeuw wil het stralend middelpunt zijn maar met verduisteringen kan je somber en verloren voelen. Gebruik dit dimmen  BEWUST om te voelen wat je dwars zit, spreek het voor jezelf uit en ontdek waar je niet meer loyaal bent aan je eigen wensen. Je zal je achteraf veel krachtiger voelen. Net zoals je dof geworden goud aan het opblinken bent. Weet je nog hoe lang het geleden is dat je ogen nog straalden van leven en plezier? Loyaliteit is een belangrijk kernwoord voor de leeuwen energie, dus kijk aan wie jij loyaal bent,  aan je hart of aan je uiterlijke status. Verstik jij jezelf uit loyaliteit aan een partner, gezin of baas, dan zullen deze contacten een verandering ondergaan of tot een einde komen. Er wordt nu heel veel karma, versneld uitgewerkt want onder de 11 energie (2018 opgeteld is 11 het meestergetal)  is er grote behoefte aan echt partnerschap en soulmate schap.

De huidige beweging die nu op gang gebracht wordt zal op 15 februari een extra inprent krijgen met de gedeeltelijke zonsverduistering. Het zullen als weeën zijn, die zo snel na elkaar komen dat je geen tijd hebt om te denken en niet anders kan dan voelen en aansluiten. Je zal knopen doorhakken omdat je meer vanuit je gevoel wil leven en meer vanuit je eigen zonlicht je pad te laten verlichten. Zon is leven, in 2018 krijg je pittige piekmomenten die je tot leven willen brengen. Lang leefde het collectief in het duister, maar wanneer je innerlijke zon (zelfvertrouwen) weer actief wordt, zal deze lichtbundel je pad verlichten waardoor het leven weer spontaan en harmonieus kan verlopen.

Het geschenk van de tweede blauwe maan

Deze zal het hele proces verdiepen en het wonderbaarlijke van het leven beklemtonen. Meer nog, het legt ook de collectieve hunkering naar een doorbraak bloot. De hunkering naar meer levensvreugde, naar een leven vanuit passie en verbondenheid. Kortom naar een geïnspireerd leven (zoveel klanten stellen me de vraag: “ hoe zij een meerwaarde kunnen zijn voor deze wereld?” ). De mens wil geraakt en geïnspireerd worden, want dat is wat het leven zo boeiend maakt en interactief.

Om dat te kunnen realiseren krijgt de mens in 2018 de mogelijkheid tot zelfgenezing omdat jupiter tot november in schorpioen staat. Schorpioen werkt tot op de diepste, verborgen lagen van jezelf en jupiter vergroot die uit. Dit kan je zien als een etterbuil die zal uitbarsten waardoor de rotzooi losgelaten wordt en het genezingsproces spontaan ingezet wordt. Diepe, oude remmingen worden uitvergroot en velen zijn hier zeer bang voor. Acceptatie zal het proces snel en “pijnloos” laten verlopen.

Lees ook het artikel over de invloed van het meestergetal 11 in 2018

De afronding van de energie uit 2017

Eclipsen glijden als een soort van “slang” (slang staat symbool ook voor healing en transformatie) door het leven, net als geschakelde S”en. Hierdoor kan je deze blauwe maan terugkoppelen naar de eclipsen van 2017 in februari en augustus. ALs je kijkt naar waar jij rond die tijd mee bezig was, zal je nu dit kunnen afwerken en afronden. Dat waarop de klemtoon in augustus 2017 lag voor jou, is het extra thema. 

De blauwe maan zet natuurlijk ook weer een nieuwe S ( energiebeweging) in; die zal gekoppeld zijn aan de eclipsen van feb, juli en aug in 2018. Gebruik elke verduistering is om tot inkeer te komen en om verkwikt weer verder te kunnen bewegen erna.  Probeer op deze momenten tijd voor jezelf en wat bezinning te maken.

In de tekening hiernaast zie je dat de maan als het ware alle planeten in haar greep houdt. De maan gebruikt het gezag van de leeuw om via ceres te laten voelen, dat als jij aan het hoofd van je leven plaats neemt jij de vruchten kan plukken van je goddelijke invloed en je leven voeden met met geluk en rijkdom. Noch teveel mensen denken dat geluk en rijkdom afhangt van een goeie partner, goeie job of goeie investering. Maar dat klopt niet. Een goed gevoel hangt af van de mate dat jij bereid bent jezelf tot uiting te brengen.

Het feit dat de noordknoop erbij staat, betekend dat we collectief deze positie in het leven proberen te bereiken, nl het meer in het leven staan vanuit eerlijkheid en authenticiteit.

De zon in waterman toont dat je licht zich vrij wil maken en dat elke mens over een vrije wil beschikt waarmee ze de wateren van het leven bevaren.

Juno samen met venus toont dat je verlangt naar innerlijke vrijheid en dat bewustwording van je eigen gevoelens en emoties de weg zijn naar die innerlijke vrijheid. Maar er zijn nog conflicten met oude denkpatronen en boven alles de angst om de oude pijnen te (door)voelen.

De kracht van de materie en het tastbare ligt juist in het voelen. Zolang je bang bent om pijn en ongemak te voelen, blijf je vastlopen. Genezing is enkel mogelijk als je eerst wil voelen waar je vastloopt en pijn hebt. Pijn zijn boodschappers en boodschappers worden meestal vergiftigd, uitgejouwd of de nek omgedraaid. Hoe doe jij het? Pilleke slikken (pijnstillers), onderdrukken (antidepressiva) of gewoon wegsnijden (operatie)? Wat je er ook mee doet, zorg er tenminste voor dat je er eerst bewust contact mee maakt en je wil luisteren naar de onderliggende boodschap.

Hooggespannen verwachtingen van het collectief

De vertex conjunct met jupiter toont de hooggespannen verwachtingen van het collectief om een diepgaande transformatie zichtbaar te maken. Het collectief is het meer dan beu en hunkert naar liefde, schoonheid en zachtheid, meer bepaald het herstel van de vrouwelijke energie op aarde.

De diepe wond (cheiron) toont hier dat de mens verworden is tot een mechanisch ding, in plaats van tot een schepper dat zij/haar gevoel en verbinding gebruikt zichzelf steeds weer te verheffen en de schepper eer aan te doen.

Meer en meer oude wijsheid en inzichten komen weer binnen het bereik van de mens. Doe de moeite om wat bewuster in het leven te staan. Nu leven de meeste mensen voor 95% op onbewuste piloot. Mocht je al 30% bewust leven, zou dat al een reuzenstap zijn.

Wil je maximaal van deze krachtige frequenties profiteren, schrijf je dan zeker weer in voor de groepshealing die doorgaat op afstand (zelf hoef jij niks speciaals te doen, noch aanwezig te zijn) op 31 januari na 23.30u. Inschrijven enkel via isabelle@isahealing.eu. Kost 15€ incl verslag achteraf. 

Hier vind je alvast hoe krachtig de groepsleden deze healingen ervaren.