Frequenties of geluid zijn de bouwstenen van het universum. Het geluid is zowel wiskundig als geometrisch.

Een geluidsgolf wordt onder meer gekenmerkt door zijn trillingsgetal of frequentie. Hoe hoger de frequentie, dus hoe meer golven per tijdseenheid en per lengte-eenheid, hoe hoger de waargenomen toon. Voor mensen hoorbare frequenties liggen tussen de 20 en 20.000 Hz. Hogere frequenties (dus kortere golven) tot 800 MHz noemt men ultrasone trillingen. Nog hogere frequenties worden hypersone trillingen genoemd.

Je kent wel het spreekwoord; met iemand op dezelfde golflengte zitten. Golflengte of frequentie is de  universele taal en bouwsteen van alles. Wie werkt met frequenties kan door elke blokkade hen, naar de essentie die door de blokkade verborgen is. De universele taal kent wel ontzettend veel taalvarianten. Vb de taal van je nieren, longen is een andere taal dan die van je hart. Nieren zuiveren, longen geven ruimte en het hart koestert. Zo heeft alles in jou lichaam een eigen taal/taak en golflengte.

Alles wat bestaat: elke mens, dier, steen, chakra, orgaan, kleur, woord en plant zijn eigen taal en frequenties. Hoe meer frequenties van dezelfde taal je verzamelt, hoe sterker dat het “medicijn of essentie” van die taal kan doorwerken.

Weetjes over geluid 

  • Bij een normale luchtdruk aan het zeeoppervlak en een temperatuur van 15 graden Celsius beweegt geluid zich met een snelheid van 1225 km/h. In het water is geluid echter circa vier keer zo snel, en in vaste materie plant het geluid zich nog sneller voort.
  • Dieren jagen met geluid. Sommige dieren navigeren of jagen via ultrasone geluiden. Voorbeeld vleermuizen, dolfijn, tandwalvissen en bruinvis gebruiken echolocatie: ze zenden ultrageluid uit en als dat geluid ergens tegenaan botst weten zijn aan de hand van de echo weten ze waar  en hoe ver het ding zich bevindt. De mens zette dat om in de sonartechniek.

  • Het maken van echo’s.   Hierbij maakt men gebruik van geluid met frequenties van miljoenen hertz, waardoor het mogelijk is in inwendige organen te kijken,vb bij zwangerschappen. Met ultrasone geluiden vernietigd men kankergezwellen

Via Isahealing of digIK communiceer ik met je lichaam om het terug in balans te krijgen.