Alles in je leven heeft een reden

Je ziet vaak dezelfde nummers of een bepaalde naam komt steeds weer voor of een logo/afbeelding die steeds je blikveld vult, nummerplaten, huisnummers,  een bepaalde kleur of melodie, een dier dat je verrast en je uit je lethargie schudt.

Alles, maar dan ook alles  in je leven heeft zijn reden. Ik onderzoek het leven nu al zo een 28 jaar en meer en meer snap ik wat ze bedoelen met “alles is met elkaar verbonden”. Het is belangrijk om open te staan voor de tips en de symbolen die altijd op je pad aanwezig zijn.

Wat er ook gebeurt, het is voor jou een schakel naar meer diepgang, meer inzicht en een dichter bij jezelf en de kern van het leven te komen.

Dieren en totems

Zo ook de rijke wereld van de dieren heeft ons heel veel te vertellen. De dieren reageren een stuk authentieker dan de mens en staan veel dichter bij de natuur. De dierenwereld helpt de mensheid om het contact met zijn natuur en kracht te behouden of te herontdekken. De sjamanen communiceren altijd met de dieren. Voor hen is het zelfs zo, dat elke mens een totemdieren heeft wiens medicijn of energetische kracht je hele leven bij jou blijft en waarop je je kan beroepen. Je hebt dus je

– levenstotem,

– reistotem (dit dier trekt je aan gedurende een korte periode

– boodschaptotem brengt je een groei boodschap of waarschuwing. Een wake up call of klap in het gezicht

– schaduwtotem representeert je blinde vlekken en innerlijke angsten die je moet overwinnen

Dieren komen in je leven, om je te helpen jezelf jezelf te ontdekken.

De groene specht

Gisteren mocht ik me laten verrassen door een groene specht, die grappig en brutaal op mijn terras lande. Ze is een streling voor het oog met haar prachtig zacht groene veren en haar scharlaken rode kop. Ik schuifelde voetje per voetje naar mijn stoel om haar niet te verstoren, zodat ik kon genieten van haar aanblik. Het eerste ogenblik moest ik lachen om haar grappige zit.  Ze zat als het ware neergeploft op haar kont met de bek brutaal in de lucht. Ik had nog nooit een vogel echt zien zitten.  Ze bleef er 6 minuten en keek af en toe heel gericht naar mij, zo van “zeg je snapt toch wel dat ik een boodschap heb voor je?”. Ik wist wat me te doen stond, nakijken welke boodschap ze idd voor me had. 

Haar medicijn bestaat uit: Toverkracht, overvloed, geluk, ritme, doorzettingsvermogen, emotioneel en gevoelig, kwetsbaar en beschermend, fantasierijk en teder, intuïtief en vergevingsgezind. Ze heeft het vermogen om verborgen lagen bloot te leggen.

– Ze laat je weten dat je worstelt met bezorgdheid ivm je veiligheid en zekerheden en dat je je vastklampt aan uiterlijke zekerheden. Specht toont je dat je perfect in staat bent om je leven vorm te geven en nieuwe wegen te bewandelen, het enige wat je nodig hebt is vertrouwen. Zij is een meester in het je te tonen hoe je een goeie basis legt in je leven.

– Een wake-up call. Je hebt al meerdere malen een antwoord gekregen op die belangrijke vraag, en nu wordt het tijd er ook naar te handelen.

– Je bent een goede ouder maar kan heel moeilijk je kinderen loslaten. Laat hen op tijd het nest uitvliegen en gun hun hun weg. LOSLATEN is de moeilijkste les voor de specht en dit is de test van de onvoorwaardelijke, ware liefde.

Zoals de specht altijd bezig is met het bouwen van nesten in de boom, zo bent u ook altijd bezig om zekerheid te krijgen. In materieel opzicht zal uw positie stabiel en solide zijn, wat u een groot gevoel van veiligheid zal geven. Blijf voorlopig wel voorzichtig, spaarzaam en zuinig. Een periode waarin u zich vooral zult gaan bezighouden met huis en haard, en met het gezinsleven. Ook het geschikte moment om plannen voor de toekomst te gaan maken.

De Groene Specht met rode kop pikt mieren diep uit de aarde. Ze heeft minder kracht dan de gewone specht en dient dus op een andere manier zich te voeden. Zij pikt dus niet in bomen.  De kleur Groen staat voor healing en vanuit het hart leven. Zij onderscheidt zich van de andere spechten door haar lach geluid. Ze laat heel snel weten : “ik ben hier”. Ze is misschien minder krachtig dan de andere maar ze is veel inventiever en gewiekster. Haar boodschap is :” gebruik wat je in huis hebt”. Ze gebruik ook haar stem om zichzelf aan te kondigen. Ze vertelt je om meer te lachen en meer vreugde toe te laten. Om meer vanuit je hart en levensvreugde te leven zonder iets te willen bewijzen. Geniet van wat de aarde je te bieden heeft.

Zo aan allen die dit artikel lezen, bij deze de groep specht kwam tot jou met haar boodschap. Voor mij alvast duidelijk en herkenbaar en bij jou?

Isabelle Lambrecht