Ziekte, de weergave van je innerlijke leefwereld

Ziekte kan je zien als de film van je gedachten, die op de supergevoelige plaat (je lichaam) vastgelegd wordt. Ziekte is een weergave van een stress gedachte die eraan voorafging. Dat heeft als grote “voordeel” dat je de tijd krijgt om bewust stil te staan bij je gedachten of mallemolen bij de meeste mensen.

Zolang je geen tijd maakt om inzicht te krijgen in je gedachten patroon,  kan je je blinde vlekken die je levenspad verzieken, niet zichtbaar krijgen. Zichtbaar maken wat in je leeft, waar je vanuit angst leeft, is van het allergrootste belang. De meeste mensen vechten juist tegen deze bewustwording. Dat doe je door excuses voor jezelf te zoeken of je neemt pijnstillers of je sluit jezelf af of je isoleert jezelf, dat zijn allemaal manieren waarop jij pijn in je leven probeert te ontlopen of te onderdrukken.

Waarom kan/kon dit gebeuren?

Bang om jezelf de belangrijk vraag te stellen: “Waarom kon dit gebeurden”. Niet vanuit je slachtofferrol, waarom overkomt mij dat? Nee, een waarom kon dit gebeuren, welke gedachte bood hiervoor de vruchtbare bodem? 

Inzicht in het waarom iets in je leven kan vorm krijgen, geeft jou de mogelijkheid je leven bij te sturen door andere keuzes te maken.Beetje per beetje leer je zo te leven vanuit je kern, die bestaat uit vreugde. Je groei of bewustwording is dan een transformeren van een kijk vanuit angst/gebrek naar een visie van vreugde.

Bewustwording is het verfijnen van jouw individueel gegeven.

Je kan een jas dragen die te groot of te klein is, maar je kan evengoed kiezen voor jouw perfect maat. Je kan de eerste de beste bloes nemen of er eentje in de juiste kleur en vorm die je laat stralen. Het enige wat je nodig hebt is een bewust-worden van jouw unieke zelf. 

Jij hebt een unieke waarde hier op aarde

Wie ben jij , waarin verschil jij en ben jij uniek? Als baby/peuter/kind, trek je een apenpak aan dat niet je juiste maat is. Dat pak is de waarheid en de regeltjes van je familie/vrienden die je na-aapt. Op een bepaald ogenblik groei je eruit omdat je jezelf vragen begint te stellen. Als jij dan denkt :” dat kleine pak is vertrouwd & gemakkelijk, dus ik hou het daarbij” dan zal dat pak beginnen scheuren, verkleuren en je fysieke groei afknellen.

Dan kan je boos worden omdat je pak kapot gaat of pijn doet of je kan het accepteren en besluiten dat het tijd is voor een andere (aan-)pak.

Overgave en acceptatie zijn de sleutels waarmee je de deuren naar jezelf opent. Voelen is de deur die je zal openen. Je lichaam helpt je je bewust te voelen of je een leven leidt op jouw unieke maat of je een leven lijdt op maat van de ander. Wie zachtheid, mildheid en tederheid voor zichzelf inzet, zal zich gezegend weten met een gezond, sterk en soepel lichaam.

Je lichaam, de film als reminder

Jouw lichaam registreert of spiegelt alles wat je (on)bewuste geest ooit ervaren heeft.  Alles waarvan je je bewust bent en alles wat je niet meer wil weten of aan herinnert wil worden.

Krijg je bv:

  • buikpijn is dat een reminder dat je uit een situatie komt waarin je niet graag zat
  • spierspanning, een reminder dat je waarschijnlijk in gevaar was
  • tandenknarsen, een reminder dat jij jezelf onderdrukt
  • hoofdpijn, een reminder dat jij in je hoofd leeft ipv in verbinding
  • koorts een reminder dat je schadelijke dingen toeliet in je systemen

Je kan die signalen perfect negeren. Je neemt een pilletje en whopla je bent er “vanaf”. De gemoederen zijn eventjes gesuste maar je lichaam helpt je te onthouden. Wanneer je in een gelijkaardig thema terug verzeild geraakt, zal je lichaam dubbel reageren. Het zal de inslag (= de energie) van nu en onderdrukte energie uit het verleden bundelen om de boel nog wat uit te vergroten. Zoiets als een grote hamer gebruiken, want het kleine hamertje deed zijn werk niet. Zo verglijdt men van acuut naar chronisch.

Wanneer jij eindelijk je koppigheid, weerstand & verzet kan loslaten, sla jij je omgeving met verstomming met het wonder der spontane genezing. Ik sukkelde van mijn 12jaar tem mijn 44ste. Toen ik zo slim was om eindelijk op de knieën te gaan en nederig samen te werken met mijn lichaam, mocht ik dit wonderlijk staaltje van zelfgenezing meemaken.

Genezing kan maar als jij het roer omdraait, uit de modder wil stappen om een ander pad te bewandelen, nl het pad van jezelf.

Verlies nooit de moed, het is de moeite waard jezelf te ontdekken.

PS neem een kijkje op de agenda, de workshop vriendschap sluiten met je lichaam, is een leuke ;-).

Tot de volgende,

Isabelle Lambrecht